Melbārdis iegūst Pasaules kausu arī divnieku konkurencē • IR.lv

Melbārdis iegūst Pasaules kausu arī divnieku konkurencē

6
Oskars Melbārdis pēc finiša. Foto: EPA/LETA

Melbārdis ir piektais pilots mūsdienu bobsleja vēsturē, kurš vienā sezonā Pasaules kausā triumfējis gan divnieku, gan četrinieku vērtējumā

Latvijas vadošā bobsleja pilota Oskara Melbārža ekipāža sestdien triumfēja arī Pasaules kausa divnieku kopvērtējumā, kļūstot par pārliecinoši labāko vienību šosezon, ziņo LETA.

Melbārdis kļuvis par piekto pilotu mūsdienu bobsleja vēsturē, kurš vienā sezonā Pasaules kausā triumfējis gan divnieku, gan četrinieku vērtējumā, sekojot vāciešiem Andrē Langem, Kristofam Langenam, kanādietim Pjēram Lidēram un šveicietim Martinam Annenam.

Sočos notiekošā Pasaules kausa noslēdzošā, astotā, posma divnieku sacensībās Melbārdis ar Daumantu Dreiškenu pēc pirmā brauciena atradās ceturtajā vietā, par 0,33 sekundēm zaudējot līderpozīcijā esošā šveicieša Riko Pētera ekipāžai.

Savukārt otrajā braucienā latvieši sasniedza jaunu starta rekordu un arī finišā uzrādīja pārliecinoši labāko rezultātu, kas summā ļāva pakāpties uz otro vietu, no Pētera atpaliekot par 0,13 sekundēm.

Tikmēr trešo vietu ieguva cits šveicietis Beāts Hefti, kurš zaudēja 0,27 sekundes.

Šīs sezonas astoņos posmos Melbārdis divnieku sacensībās labāko trijniekā bija septiņas reizes, izcīnot divus panākumus un piecas reizes būdams otrais. Viņa kontā ir arī Eiropas čempionāta sudraba godalga, turklāt Eiropas čempionātos Latvija kā neatkarīga valsts divnieku sacensībās pie medaļas tikusi pirmoreiz.

Melbārdis un Dreiškens ir vienīgā Latvijas ekipāža, kas piedalījās šajās sacensībās.

Lai Melbārdis nosargātu pirmo vietu Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem, viņam Sočos bija jāfinišē vismaz ceturtajā vietā, ja Hefti izdotos šajās sacensībās triumfēt. Savukārt trešajā vietā bijušais vācietis Frančesko Frīdrihs uz Sočiem nebija devies, lai labāk sagatavotos pasaules čempionātam.

Pasaules kausa noslēguma kopvērtējumā divniekiem Melbārdis iekrāja 1684 punktus, viņam ar 1636 punktiem sekoja Hefti, bet uz trešo vietu pēc noslēdzošā etapa ar 1449 punktiem pakāpās Pēterss.

Tikmēr Oskara Ķibermaņa ekipāža, neaizbraucot uz pēdējo etapu, ar 920 punktiem atkrita uz 12.vietu, bet Uģis Žaļims, kurš piedalījās divos posmos, ar 346 punktiem noslēdza labāko divdesmitnieku.

Pēc tam svētdien sportisti Pasaules kausa sezonu noslēgs ar četrinieku sacensībām, kur Melbārdis pēc Frīdriha neatbraukšanas jau garantējis savai ekipāžai pirmo vietu noslēguma kopvērtējumā.

Melbārdis triumfējis arī neoficiālajā divnieku un četrinieku kopējā ieskaitē.

Pēc Pasaules kausa noslēdzošā posma februāra beigās un marta sākumā Vinterbergas trasē Vācijā notiks pasaules čempionāts.

 

Komentāri (6)

DD1 15.02.2015. 16.51

Diena jau tāpēc vien ir izdevusies. :))

+4
-1
Atbildēt

0

zanE. 14.02.2015. 21.49

…paldies, puiši, par lieliskajām emocijām un fantastisko sasniegumu!…ar neatlaidību, cīņas sparu un smagu darbu – Jūs esat ierakstījuši savus un Latvijas vārdu pasaules sporta vēsturē!…apsveicu!…

+7
-4
Atbildēt

0

andrejs 14.02.2015. 23.30

latviešu puiši pierāda, ka mūsu tauta var visu. Lielisks panākums par godu Dzimtenei!

+4
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu