Putins pieprasa ielenktajiem ukraiņu karavīriem nolikt ieročus • IR.lv

Putins pieprasa ielenktajiem ukraiņu karavīriem nolikt ieročus

28
Krievijas prezidents Vladimirs Putins Minskā preses konferencē nespēj apspiest smaidu. Foto: ITAR-TASS/LETA

Francija martā Krievijai varētu nodot “Mistral” kuģi

Maskavas apbruņotie un finansētie kaujinieki ir ielenkuši aptuveni 8000 Ukrainas karavīru un sagaida, ka viņi vēl pirms pamiera spēkā stāšanās noliks ieročus, ceturtdien paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

“Protams, viņi [prokremliskie kaujinieki] balstās pieņēmumā, ka šis grupējums noliks ieročus un beigs izrādīt pretestību,” sacīja Putins, atsaucoties uz informāciju, kas saņemta no separātistiem, ziņo LETA/AFP.

Tikmēr, liekas, ukraiņu karavīri netaisās nolikt ieročus, jo Ukrainas armijas daļas triecienā esot ieņēmušas Logvinovo ciemu, kas bloķējis trasi Artjomovska – Debaļceva, kur atrodas ielenktie Ukrainas spēki. Par to “Facebook” paziņojis komandieris Semjons Semenčenko.

Kā norāda Semenčo, bataljona “Donbass” karavīri atbrīvo ciemu un tuvējo trasi no ienaidnieka spēkiem.

Pēc ceturtdienas sarunu noslēgšanās Minskā Krievijas informācijas aģentūras vēsta arī, ka Francija martā varētu Krievijai nodot “Mistral” klases kuģi “Vladivostok”, kas pēc situācijas saasināšanās Austrumukrainā netika atdots Krievijai. Nākamnedēļ varētu sākties kuģa nodošanas procedūra, ziņo “Interfaks”, atsaucoties uz militāri diplomātiskiem avotiem.

“Komandu nodot Krievijai “Mistral” kuģi nākamās nedēļas sākumā var dot Elizejas pilī, tad marta sākumā kuģis būtu pilnībā gatavs nodošanai Krievijai,” teica avots.

Viņaprāt, šodienas Minskas sarunu rezultāts ļauj Francijai saglabāt “savu seju” sabiedroto priekšā un arī apstiprināt sevis kā uzticama sabiedrotā reputāciju, ja jāpiegādā bruņojums.

Kā izteicies avots, pēc Minskas sarunām radies labs iemesls nekavējoties sākt kuģa “Vladivostok” nodošanas procesu.

Iepriekš tika ziņots, ka Krievija februārī varētu prasīt Francijai samaksāt soda naudu par nepiegādātajiem “Mistral” klases kuģiem. Francijas aizsardzības ministrs arī savulaik paziņoja, ka Francija gaida reālu pamiera ievērošanu Ukrainā, kā arī politisku noregulējumu. Tikai tad varētu domāt par “Mistral” kuģu piegādi.

Ukrainas, Francijas, Vācijas un Krievijas līderi sarunās Minskā ceturtdien vienojās par karaspēka un smagās tehnikas atvilkšanu, kā arī par uguns pārtraukšanu Ukrainas austrumos, sākot no 14.februāra pusnakts.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko pavēstīja, ka vienošanos parakstījusi tā dēvētā kontaktgrupa, kurā ietilpst Maskavas, Kijevas un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas pārstāvji. Dokumentu parakstījuši arī kontaktgrupas sēdē pieaicinātie teroristu bandu vadoņi.

 

Komentāri (28)

nomale 12.02.2015. 16.40

Francija savu ģīmi pazaudēja jau tanī brīdī, kad pēc Krievijas iebrukuma Gruzijā noslēdza to Mistral līgumu.

+25
0
Atbildēt

0

lietussargs 12.02.2015. 16.02

Ukrainas armija atbloķējusi ceļu uz Debaļcevu, ieņemot Logvinovu.

Diezvai kāds tur noliks ieročus.

+17
0
Atbildēt

2

    Edgars Avotiņš > lietussargs 13.02.2015. 10.13

    Diemžēl – vakar vēlu vakarā šoseja joprojām bija bloķēta

    -avoti: Butusovs, Semenčenko

    Logvinovo miesta nav daudz teroristu, bet lielakā problēma, ka pieguļošo pauguru virsotnes ir teroristu rokās, un viņiem ir iespēja jebkurā brīdī Logvinovo virzienā iesaistīt tanku vienības. Kā arī – masīvi apšauda artilērija.

    Ukrainas Ģenerālštāba priekšnieks melo visiem – kareivjiem, kurus sūta uzdevumā “attīrīt miestu”, Porošenko, mēdijiem. Rezultātā kareivji aizbrauc sagatavojušies ne tādai kaujai, kāda viņus tur sagaida, savukārt Porošenko tiek nostādīts muļķa lomā, jo nezin reālo situāciju.

    Vienīgais variants – atstādināt Muženko, iecelt normālu aizvietotāju, sakoncentrēt visus spekus un attīrīt tās pauguru virsotnes – nepilnas 2 dienas laika līdz ugunspārtraukšanai!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > lietussargs 12.02.2015. 16.32

    Jā – šī ziņa no Semenčenko izklausās jau ticamāka, nekā tas ko ATO spīkeris visas šīs dienas kladzināja. Cerams, ka tiešām trase ir atbloķēta.

    Tiesa gan – joprojām teroristu rokās ir vairakas pauguru virsotnes trases malās, jo kurām viņi vairak vai mazk var to trasi apšaudīt.

    Par to, ka aplenkums ir reāli pārrauts, varēs droši apgalvot tad, kad atjaunot munīcijas piegādes/ievainoto izvešanu.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

LoveLove 12.02.2015. 16.53

Lai gan prezidents Olands sava amata dēļ uzskatāms par Francijas seju, tomēr gribu cerēt, ka viņš nav īstā Francijas seja. Ja viņš pajautātu savai tautai, vai Ukraiņu tautas asinis un ciešanas ir samērojamas ar peļņu par Mistrālu, ticu, ka atbilde būtu noliedzoša. Protams, Mistrāla ražotājiem varētu būt cits viedoklis.

+14
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu