"Costa Concordia" kapteinim piespriests 16 gadu cietumsods • IR.lv

“Costa Concordia” kapteinim piespriests 16 gadu cietumsods

26
Kruīza kuģa "Costa Concordia" kapteinis Frančesko Sketīno. Foto: AFP/LETA

Sketīno aizliegts arī uz mūžu ieņemt valsts amatus un piecus gadus strādāt par kuģu kapteini

Itālijas tiesa trešdien piespriedusi kruīza kuģa “Costa Concordia” kapteinim Frančesko Sketīno 16 gadu cietumsodu, atzīstot kapteini par vainīgu viņam izvirzītajās apsūdzībās, ziņo LETA/DPA.

2012.gada 13.janvāra vakarā “Costa Concordia” uzskrēja zemūdens klintij pie Džiljo salas Toskānā. Avārijas brīdī uz kuģa atradās 4229 cilvēki. Kuģa avārijā dzīvību zaudēja 32 cilvēki.

Kuģa kapteinis tika apsūdzēts par cilvēku slepkavību bez iepriekšēja nodoma un citos likumpārkāpumos, tostarp par avarējušā kuģa pamešanu pirms visu cilvēku evakuēšanas, kaitējuma nodarīšanu videi un melošanu varasiestādēm par negadījuma smagumu.

Sketīno aizliegts arī uz mūžu ieņemt valsts amatus un piecus gadus strādāt par kuģu kapteini, nolēma tiesa, piespriežot viņam un “Costa Concordia” īpašniekiem arī samaksāt miljoniem eiro tiesu izdevumos un kompensācijās avārijas upuriem un Itālijas varasiestādēm.

Sketīno advokāts paziņoja, ka viņa klients tiesas spriedumu pārsūdzēs. Tikmēr kapteinim cietumā nebūs jāiet, jo Itālijā spriedums parasti netiek piemērots, kamēr nav izskatītas visas apelācijas prasības.

 

Komentāri (26)

Aigars Brauns 12.02.2015. 10.38

Šis itāļu kapteinis izrīkojās akurāt kā krievs: piebrauca par tuvu krastam, jo gribēja palielīties brūtei, pēc tam gandrīz vai pirmais pameta avarējušo kuģi un meloja gluži kā Pļūtiņš. Jāatzīst, ka viņš vēl viegli ticis cauri, kaut gan ar slepkavas zīmogu pierē būs jādzīvo viss mūžs.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu