Tiesa nolemj izbeigt Osipova partijas darbību • IR.lv

Tiesa nolemj izbeigt Osipova partijas darbību

40
Jevgēņijs Osipovs (no kreisās) kopā ar Vladimiru Lindermanu. Foto: F64

Partija nav novērsusi konstatētos pārkāpumus vairāku gadu garumā

Liepājas tiesa otrdien apmierinājusi Uzņēmumu reģistra (UR) prasību par Osipova partijas darbības izbeigšanu, aģentūru LETA informēja Liepājas tiesas tiesneša palīdze Inta Kurpa.

Tiesa iecēlusi četrus likvidatorus – līdzšinējos partijas valdes locekļus Jevgeņiju Osipovu, Sergeju Deņisovu, Vladimiru Morozovu un Jevgeņiju Trapezņikovu.

UR vērsās tiesā ar prasību izbeigt Osipova partijas darbību, jo tā nav novērsusi konstatētos pārkāpumus un vairāku gadu garumā nav veikusi darbības, kas izriet no Politisko partiju likuma, piemēram, 2011., 2012., kā arī 2013.gadā tā UR nebija sniegusi ziņas par partijas biedru skaitu un pilsonību līdz kārtējā kalendārā gada 1.martam.

UR nav saņemts arī Osipova partijas biedru reģistrs, kas bija jāiesniedz līdz 2014.gada 1.martam, kā arī nav saņemti dokumenti par Osipova partijas valdes ievēlēšanu, jo, pēc UR rīcībā esošās informācijas, 2011.gada 13.februārī ir beidzies Osipova partijas valdes pilnvaru termiņš.

“Papildus norādām, ka UR vairākkārt brīdinājis Osipova partiju, aicinot novērst minētās nepilnības. Neskatoties uz brīdinājumiem par nepieciešamo dokumentu iesniegšanu, Osipova partija līdz 2014.gada 29.septembrim nav novērsusi konstatētos pārkāpumus, līdz ar to UR iesniedza prasības pieteikumu Liepājas tiesā par Osipova partijas darbības izbeigšanu,” informēja UR referente komunikāciju projektu jautājumos Evija Ivdra.

Osipova partija reģistrēta 2009.gada 13.februārī Liepājā. Tās bijušais līderis Jevgeņijs Osipovs 2012.gada vasarā partiju pameta un iestājās Vladimira Lindermana vadītajā partijā “Par dzimto valodu”, kur ir viens no līderiem.

Osipovs savulaik nonācis masu mediju uzmanības lokā ar PSRS karoga izkāršanu pie savas privātmājas Liepājā, bet 29.janvārī Liepājas tiesa turpinās skatīt krimināllietu, kurā Osipovam celta apsūdzība par valsts karoga zaimošanu. Osipovs 2013.gadā valsts svētku laikā sociālajā vietnē “Facebook” ierakstīja, ka viņa meita no skolas atnesusi sarkanbaltsarkanu “figņu”.

2009.gadā notikušajās Liepājas domes vēlēšanās Osipova partija Liepājas domē ieguva vienu deputāta vietu. Domē no šī saraksta tika ievēlēta Elita Kosaka, kura gan nebija Osipova partijas biedre. 2013.gadā Osipova partija Liepājas domes vēlēšanās nepiedalījās.

 

Komentāri (40)

Bet 10.02.2015. 12.57

Tā ir laba ziņa Latvijai. ceru, ka tagad DP būs brīvākas rokas šitos velna kalpus ierobežojot.

+5
-2
Atbildēt

0

Aigars Brauns 11.02.2015. 08.29

Palasot sulīgo krievu cietumnieku leksiku, ko tik ļoti ciena NA “propagandisti”, reizēm šķiet, ka apgalvojums “VL ir Kremļa organizēts odžu midzenis” varētu būt diezgan tuvs patiesībai.

+1
-1
Atbildēt

1

dzeris49 10.02.2015. 12.57

Nu labi, ka VL, bijušie osipoviešu draudziņi, tik veikli mainīja orientāciju, kas tad būtu, ja arī viņus aizliegtu, nu nebūtu vairs Latvijas politiskajā spektrā nevieni “īstenie patrioti”, un ko tad, kas notiktu ar valsti???

+4
-6
Atbildēt

9

    aivarsk > dzeris49 10.02.2015. 13.39

    Vai, vai, vai, džeri, būsi ko nelabu apēdis?

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 10.02.2015. 15.04

    Vai NA būtu, vai nebūtu, tas neko nemainītu, tā nav nopietna partija, vistīrākie āksti, ja būtu PSRS, visi viņi būu komjaunieši – “internacionalisti” tagad ir “nacionalisti”, domāt, ka šiem klauniem ir kādi politiskie uzskasti, ir neprāts.

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 10.02.2015. 14.10

    Un vai tad VL, vienu brīdi, nedraudzējās ar osipoviešiem, cerams, tās foto esi redzējis?

    Un, kā domā, normāliem cilvēkiem var būt tādi drugi, un, pēc visa tā, viņiem var ticēt?

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    andrejs > dzeris49 10.02.2015. 15.51

    man tieši pretēji liekas, ka NA ir vienīgā normālā Latvijas partija ar savu ideoloģiju un vēlētāju. Vienīgi NA ir izaugusi no apakšas, agrāk ilgstoši bez panākumiem piedalījusies vēlēšanās un pakāpeniski kļuvusi par nozīmīgu spēku, nevis mākslīgi dibināta no “augšas”, kā JL vai (z)RP. Nevienai citai partijai vispār nav nekādas ideoloģijas. Ar ko ideoloģiski atšķiras NSL, Vienotība, ZZS, RA? grūti pateikt..

    —–

    dzeris: tā nav nopietna partija,

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    aivarsk > dzeris49 10.02.2015. 22.12

    dzeris49, tā nav nopietna partija, –

    ———–

    Pilnīgi piekrītu! Nopietna partija spēj noteikt, ka TEC2 jākurina ar gazpromgāzi, nopietna partija var pa kluso pārdot banku, iepirkt balsis, iztirgot TUA, pirkt un pārdot deputātu vietas, un vēl, un vēl, un vēl…

    NA nav nopietna partija, tas tiesa!

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    v_rostins > dzeris49 10.02.2015. 14.29

    dzeris49

    “Tādi draugi”: Meļņiks, Zaharjins, Ušakovs un jaunā viļņa bandīti, čekisti un pederasti ir puķinoīdam, mēslam Zatļeram. Raivis Dzintars tika nofotogrāts, ieradies razborkās. Ko gan tev, plānprātiņam ar sifilisa izgrauztām smadzenēm simto reizi atkārtot vienu un to pašu? Osipova draugi ir tādi paši prokremliskie izdzimteni, Kolorādo lenteņi, kas zvēriski nīst latviešu varoņu piemiņu, kā viņš pats: Pabriks, Dombrovskis, Straujuma un Zatlera spitālīgo varza.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    v_rostins > dzeris49 10.02.2015. 15.05

    ierados

    Varētu tāda tufta strādāt uz tiem, kurus vecāki bija bazuši pārmērīgi karsta vannāun metuši ar galviņu pret zemi, bet arī tikai tad, ja bilde būtu uzņemta asastoņdesmito gadu beigās, kad viņi vel bija maziņi. Latviešu nazi viegli atrastu kopīgu valodu ar citiem nazi, bet ne jau ar šovinistiem-rusistiem. Iespēja ir ne iznireļiem doveikam, bet gan iznireliem: dzēris, zanE, Bet un visiem kropļiem zatļerastiem, bet tiem jau vienmēr atradīsies izdevība, pat ja NA nemaz nebūtu.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    aivarsk > dzeris49 10.02.2015. 14.58

    Džeri, tu šodien arī uzskati, ka, ja nebūtu NA, “kas ar saviem saukļiem – krievi nāk! un latvieti, nepadodies tikai tracina krievvalodīgos”, tad nebūtu ne ņila, ne osipova un kravcova???

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    ierados > dzeris49 10.02.2015. 14.48

    Kaut kas ar toreizējo strelku nogāja greizi. Pēc viņu piedurkņu apsēju dizaina stila un krāsu gammas līdzības man likās viena kantora produkts. VL līders tā arī nav sniedzis kaut cik izsmeļošu komentāru par šo epizodi. Bez tāda, ir novērots, cilvēku galvās rosinās dažādi minējumi un tas nav labi. Man likās, ka latviešu jaunatnes nacionālo patriotu ideju pirmsākumā bija neprātīgā doma – visu zemju nacionāļi, savienojieties! Pret komunistisko tumsonību, par neatkarību, vai kas tamlīdzīgs. Neticu, ka no latviešu puses tas bija čekas projekts, drīzāk lamatas. Jo šeit ir iespēja iznireļiem indraniem, doveikiem, varbūt pat puzes līķu ratiem u.c. bakstīt ar pirkstu – redziet, redziet!

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu