Zolitūdes traģēdijas lietā vēl divi aizdomās turētie • IR.lv

Zolitūdes traģēdijas lietā vēl divi aizdomās turētie

45
Zolitūdē sabdrukušais lielveikals. Foto: Dmitrijs Suļžics, F64

Iespējamie pie atbildības saucamie – būvdarbu vadītājs un būvuzraugs

Valsts policija šonedēļ Zolitūdes traģēdijas kriminālprocesā vēl divām personām noteikusi aizdomās turamā statusu, vēsta aģentūra LETA. Tās rīcībā esošā informācija liecina, ka aizdomās turētie ir būvdarbu vadītājs un būvuzraugs. Pret divām juridiskajām personām šonedēļ sākts process par piespiedu ietekmēšanas līdzekli.

Pēc aģentūras LETA ziņām, par Zolitūdes lielveikala ”Maxima” celtniecības procesu atbildīgais no uzņēmuma “Re&Re” puses bija būvdarbu vadītājs Staņislavs Kumpiņš, būvuzraugs bija Mārtiņš Draudiņš. Viņi nav atbildējuši uz žurnālistu tālruņa zvaniem.

“Saistībā ar šodien izskanējušo informāciju par aizdomās turētā statusa piešķiršanu divām juridiskajām personām un divām fiziskām personām, “Re&Re” nav saņemta nekāda oficiāla dokumentācija no tiesībsargājošiem dienestiem. “Re&Re” arī nav pieejama plašāka informācija par to, kas jau izskanējusi medijos, tādēļ plašākus komentārus par notikušo nevaram sniegt,” aģentūrai LETA sacīja “Re&Re” pārstāve Ligita Brodiņa.

Līdz šim Zolitūdes traģēdijas kriminālprocesā ir piecas aizdomās turamās personas, pret četriem uzņēmumiem sākts process par piespiedu ietekmēšanas līdzekli. Jau ziņots, ka par aizdomās turamajiem iepriekš atzīti sagruvušās ēkas būvinženieris Ivars Sergets, projekta būvekspertīzes autors Andris Gulbis un sabrukušā lielveikala arhitekts Andris Kalinka. Sergetam un Gulbim atcelts sākotnējais lēmums par apcietinājumu, bet noteikta policijas uzraudzība un aizliegums izbraukt no valsts. No valsts liegts izbraukt arī Kalinkam.

Šajā lietā mantas arests uzlikts arhitektu birojam “Kubs” un “HND Grupai”. “Kuba” īpašnieki ir Dace Putniņa – 92,54%, Andris Kalinka – 7,46%. “HND Grupa” pieder Sergetam.

Komentāri (45)

dzeris49 06.02.2015. 22.41

“Ekonomikas policija varētu nodot prokuratūrai lietu par Latvijas Reģionu apvienības (LRA) deputāta Mārtiņa Šica rīcību, vēsta LTV. Viņš, vēl strādājot iepriekšējā darbā neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā, publiskoja sabrukušajā lielveikalā “Maxima” bojāgājušo vārdus”‘.

—————————————

Nu redz, beidzot, atrast īstais vainīgais Maksimas traģēdijā, mūsu izcilā EP strādā!

Protams, notiekošā korupcija RD to neintersē, mūsu policiju neintersē “nanotehnoloģijas, policija uzskata, ka Jākobsons, pats sev sagriezis ģīmi un pats sabiedējis savu bērnu, mūsu policija aiztur tos, kas protestē pret Krievijas rīcību Ukrainā, nevis tos, kas traucē tiem protestēet, un tagad – lieta pret vienu no godīgākajiem un kompetentākajiem cilvēkiem Latvijā, kas ir Šics.

Izskatās pēc politiskā pasūtījuma un pēc vistīrākās Krievijas, brīžam, nesaprotams, kādā valstī dzīvojam?

Kas mums tur atbild par policiju no politiķiem, kaut, kāda starpība, Latvijas politiķu pilnīgākā impotence un nespēja vai nevēlēšanās izkontrolēt absolūti neko, sākot no KNAB, beidzot ar tiesām, policiju, Krievijas preopagandu, utt., ir tik acīmredzama, ka pierādijumus nevajag.

Ja vienu brīdi atpakaļ likās, ka Latvijā attīstas, un viss iet uz labo pusi, tad patreiz izskatās, notiek totāla degradācija visās jomās, it sevišķi, politiskajā elitē un valst pārvaldē.

+4
-1
Atbildēt

4

    DikembeSakamoto > dzeris49 07.02.2015. 10.51

    Redz, kur Vienotība valsti novedusi.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    Bet > dzeris49 07.02.2015. 13.00

    Kā tad, kā tad vainīgas kā parasti ri koalīcija spartijas, kuras nav uzraudzījuša privāto būvniecību visos Rīgas doemes objektos! Nevis RD atbildīgā būvvalde profāna vadībā un alkatīgā Maksima!

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 07.02.2015. 11.06

    Viena pati V, ZZS un NA vispār stāvēja maliņā un ne par ko neatbild, vai arī, tās, pēc noklusējuma, ir tik neadekvātas, ka kādu atbildību no tām prasīt vispār nevar, kaut kas līdzīgs nepieskaitāmajiem psihiski slimajiem?

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 07.02.2015. 15.09

    Koalīcijas partijas vainīgas pie tā, ka Latvijas likumdošana sekmē bezatbildību un nesodamību.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

Bet 06.02.2015. 16.52

Vainīgie ir tie, kas ielika jumta konstrukcijās kīniešu nekur nederīgās skrūves, pat ne tās, kas bija paredzētas projektā, kā dzirdēts, un Maksima svadība, kura nepārtrauca darbu būvniecība slaikā, kā arī neevakuēja darbiniekus un Maksimas pircējus, kad jau vairākkārt skanēja brīdinājuma signāli!

+4
-4
Atbildēt

7

    kristaps_freimanis > Bet 06.02.2015. 17.08

    ” kīniešu nekur nederīgās skrūves, pat ne tās, kas bija paredzētas projektā, kā dzirdēts”

    ===

    Nez, kur Tu ko tādu dzirdēji…

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    Ebenemezers-3 > Bet 06.02.2015. 17.29

    nu uz visaam bultskruuveem kaadas lietotas montaažaa , jaabuut atbilstiibas deklaraacijaam , taatad atlika uztaisiit šiim bultskruuveem ekspertoozi labaratorijaa un tad viss ir skaidrs , atbilst vai nee, tas vai ieliktas iistaas bultskruuves vaianalogas bez vajadziigiem parametriem.

    arhitekts iespeejams bija autoruzradziibas izpildiitaajs

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Ebenemezers-3 > Bet 06.02.2015. 17.58

    taadeeļ jau miiliit taam bultiņaam vajag uztaisiit ekspertiizi un tad ar buus redzams vai taas atbilt tam kas uzraadiits iespejams kaa Juus akaat viltus deklaraacijaas, nevis taisiit konteinerus uz atlikušaa jumta fragmenta

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Bet > Bet 07.02.2015. 12.57

    Esmu dzirdējusi, ka tieši tās bultskrūves nav atbildušas projekta prasībām. Gan jau ir uztaisīta ekspertīze arī bultskrūvēm.

    Es arī nedomāju, ka galvenais un jau atrastais vainīgais ir arhitekts, ja nu vienīgi viņam bija kādi vēl papildus uzdevumi.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Aigars Brauns > Bet 06.02.2015. 17.15

    >Bet. Man ir tieši tāds pats viedoklis. Tiesa, par ķīniešu skrūvēm neesmu dzirdējis, bet nav nekādu šaubu, ka projektētāji māk aprēķināt konstrukcijām pieļaujamo slodzi, un nav domājams, ka tehniskajā projektā paredzētās bultskrūves nebūtu izturējušas pielikto slodzi, ja nebūtu aizstātas ar kaut kādām lētākām un tātad nekvalitatīvākām skrūvēm. Taisni būvdarbu vadītājam un būvuzraugam ir jāatbild par šo katastrofu, jo viņi atradās būvlaukumā un skaidri redzēja, kas notiek. Kāda varētu būt arhitektu vaina, man nekādi nav izprotams.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    Aigars Brauns > Bet 06.02.2015. 17.39

    >Ebenemezer, nesmīdini mani ar atbilstības deklarācijām, slēpto darbu aktiem un citām lietām, kam ir jābūt … Manuprāt būvniecībā padomju laiku tradīcijas zeļ un plaukst vēl šodien un iegūt atbilstības deklarāciju tagad ir vēl vieglāk nekā agrāk. Par arhitektu Tev varētu būt taisnība, taču no arhitekta nevar prasīt, lai viņš pārzinātu materiālu tehniskās īpašības.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Aigars Brauns > Bet 06.02.2015. 18.15

    Domāju, ka ekspertīze jau būs uztaisīta. Vārdu sakot, nākotne rādīs…

    +2
    0
    Atbildēt

    0

dzeris49 06.02.2015. 22.02

Vainīga mūsu “nacionalā ideja”, Latvijā valdošā totālā bezatbildība un nesodamība, “ķīniešu skrūves”, utt., ir tam sekas, nevis cēlonis.

Par visu jābūt konkrētam atbildīgajam, tad tādas lietas nenotiks.

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu