Pie Latvijas ūdeņiem manīts Krievijas armijas kuģis un zemūdene • IR.lv

Pie Latvijas ūdeņiem manīts Krievijas armijas kuģis un zemūdene

24
Ilustratīvs foto: odnako.org

Kaimiņvalsts bruņotie spēki atradušies Latvijas ekskluzīvi ekonomiskajā zonā

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) šorīt Baltijas jūrā desmit jūras jūdzes no Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem identificējuši Krievijas bruņoto spēku kuģi un zemūdeni, vēsta aģentūra LETA. NBS informē, ka tas bijis Krievijas armijas “Finik” klases kuģis un zemūdene, kas atradās Latvijas ekskluzīvi ekonomiskajā zonā.

Jau vēstīts, ka pērn Krievijas bruņoto spēku lidmašīnas un kuģi Latvijas robežai pietuvojušies vairāk nekā 250 reizes. Bruņotie spēki identificējuši vairāk nekā 200 lidojumus, kā arī 50 gadījumus, kad Krievijas kuģi ir pietuvojušies Latvijas jūras robežai.

Krievijas lidmašīnas virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas galvenokārt pārvietojas bez ieslēgta automātiskā atbildētāja, bez lidojuma plāna un neatbild uz civilās gaisa telpas kontroles radiosakariem, tā apdraudot civilās aviācijas gaisa kuģu satiksmi.

Komentāri (24)

Edgars Avotiņš 06.02.2015. 17.53

Nu par šo nav pārāk daudz jēgas satraukties – tur tajā starpā starp Zviedriju un Latviju ir dziļākā Baltijas jūras vieta – citur nemaz zemūdenēm nav kur tusēt.

(protams, ka ir jāseko līdzi situacijai, bet pagaidām tas vēl neko draudīgu neozīmē)

Bet toties jāskatās šovakara Merkeles&Olanda / Putina sarunu iznākums.

Ja šīs sarunas izgāzīsies, tad trešais Pasaules karš ies vaļā jauna pakapē.

Un … Latvija diemžēl ir tādā vietā, ka mums cerēt uz mierīgu dzīvi Pasaules kara apstāklos nav pamata.

+1
0
Atbildēt

3

    lno > Edgars Avotiņš 07.02.2015. 00.04

    Переговоры президента России Владимира Путина с канцлером Германии Ангелой Меркель и президентом Франции Франсуа Олландом продолжались более пяти часов и завершились без объявления результатов.

    http://www.svoboda.org/content/article/26834303.html

    0
    0
    Atbildēt

    0

    v_rostins > Edgars Avotiņš 07.02.2015. 11.59

    Edgars Avotiņš

    Kādi murgi par pasaules karu? Kad krievu fašistu cūkas sarīkoja pasaules karus, tiem bija vareni sabiedrotie: ASV, Francija un Lielbritānija, kopā ar Nauru un Armēniju cilvēces atkritumiem nekāds pasaules karš nesanāks.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > Edgars Avotiņš 07.02.2015. 22.30

    rostiņ – piesējies pie terminoloģijas

    Priekš Latvijas šāds karš starp Krieviju un NATO jebkurā gadījumā var būt smags, jo esam diezgan nedrošā vietā.

    Pat ja NATO (ASV ) ir daudz stiprāka par Krieviju – tikuntā Krievija var paspēt mūs nookupēt pirms tā NATO palīdzība šeit reāli ierodas.

    Nu un tālāk jau Putinam ir iespēja piedraudēt ar kodolkaru. Nedomāju ka NATO ņemsies mūs atbrīvot, ja jau būsim okupēti un Putins draudēs ar kodolkaru.

    Līdz ar to – redzu Latvijai tikai vienu variantu – stiprināt aizsardzību, lai spētu aizstāvēties tik ilgi, kamēr reāli ierodas NATO palīdzība.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

traductrice 06.02.2015. 12.47

Tās ir kārtējās mācības aizsardzības spēju stiprināšanai.

+1
0
Atbildēt

0

sirtaki 07.02.2015. 21.39

Jāpiekrīt v_rostina viedoklim: “kādi murgi par pasaules karu?” !

Ātri un samērā nesāpīgi jāsadod putļeram pa zobiem, lai nesmird tālāk. Šobrīd viss pasākums veicams piešķirot ukraiņiem ieročus.

Vēlāk būs par vēlu, nāksies iesaistīties pašiem un tas jau būs “pa nopietnam” – lai samazinātu iespēju ciest pašiem, ar “lokāliem līdzekļiem” jānīcina potenciālie uzbrucēji.

Vicināt savu atomvāli putļers var savā TV, viņa un pārējo bidlostānas varturu/pietuvoto ģimemes/atvases mīt nīstajos rietumos.

0
0
Atbildēt

1

    Edgars Avotiņš > sirtaki 07.02.2015. 22.39

    Nav tik vienkārši.

    Krievija Donbasā pagaidām karo bez aviācijas, bez iskanderiem, bez jaunākajiem tankiem, bez flotes ar ļoti nelielu daļu no savas armijas.

    “Opolčenci” var “Uzrasties” (pār robežu) arī Harkovas un citos apgabalos. Ukrainai visi kaujaspējīgie spēki jau ir iesaistīti ATO.

    Ieroču piešķiršana (pirms tam apmācot Ukrainas kareivjus) protams var palielināt Krievijas zaudejumus – bet ne tuvu “ātri sadot pa zobiem”.

    Ukraiņiem pašiem ir tanki, brunumašīnas, artilērija, strēlnieku ieroči – bet ir pašvaki ar kareivjiem. Tas pats pēdējais uzbrukums 18. janvārī Jaunā termināļa atbloķēšnai – tur izvērtās situācija, ka atradās tikai 2 tanku ekipāžas, kas piekrita doties uzbrukumā – ir grūti karot, kad no pāris batalioniem tikai 2 tanki ir spējīgi uzbrukt (nu labi – ir jau arī pozitivaki piemēri – piemēram Debalcevo apkārtnē Ukraiņi ar kādiem 30 tankiem darbojās ka zvēri – atsita daudzus uzbrukumus)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu