Streļčenoka darbības novērtējumu vispirms lūgs sabiedriskajām organizācijām • IR.lv

Streļčenoka darbības novērtējumu vispirms lūgs sabiedriskajām organizācijām

35
KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks. Foto: Edijs Pālens, LETA

Pēc tam tiks veidota ikgadējā KNAB priekšnieka novērtēšanas komisija

Pirms veidot komisiju Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka ikgadējai novērtēšanai, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) lūgs viņa darbību vispirms novērtēt sabiedriskajām organizācijām, vēsta LETA.

Straujuma ceturtdien pēc tikšanās ar Streļčenoku informēja, ka Streļčenoka darbības novērtēšanā īstenos tā saukto 360 grādu novērtējumu, kas ieviests valsts pārvaldē. Tas nozīmē, ka viedoklis par KNAB priekšnieka darbību tiks lūgts sabiedriskajām organizācijām, kas saistītas ar šo iestādi, piemēram, organizācijai “Delna”.

Tas varētu prasīt aptuveni divas nedēļas laika, prognozēja premjerministre.

Pēc tam tiks veidota ikgadējā KNAB priekšnieka novērtēšanas komisija, kurā izvērtēs viņa darbību, balstoties uz 2014.gada KNAB darbības rezultātiem un uzdevumiem, kas iekļauti KNAB darbības stratēģijā.

Ja komisija sniegs pozitīvu novērtējumu, tad visām runām par Streļčenoka neatbilstību amatam tikšot pielikts punkts, uzskata valdības vadītāja.

Precīzu komisijas darbības ilgumu Straujuma atteicās prognozēt. “Man nav intereses ne vilkt garumā, ne arī steidzināt,” viņa noteica.

Veicot ikgadējo Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja Jaroslava Streļčenoka novērtējumu, būtu jāpievērš uzmanība faktoriem, kuru dēļ biroja vadība nav spējusi kvalitatīvi pildīt savus amata pienākumus, uzskata sabiedrības par atklātību “Delna” direktors Gundars Jankovs.

Viņš uzsvēra, ka KNAB vadības darbības vērtējums neliecina ne par ko labu. Skatoties uz birojam nelabvēlīgajiem spriedumiem, varot secināt, ka Streļčenoks bija izdevis prettiesiskus rīkojumus, kā rezultātā radusies nepieciešamība izmaksāt kompensācijas, kas savukārt nesušas zaudējumus valstij. Tāpat parādoties informācija, ka KNAB vēl aizvien nav sakārtots amatu jautājums, kā arī citas lietas, kas liek domāt, ka KNAB vadība netiek galā ar saviem amata pienākumiem, skaidroja Jankovs.

Komentējot Ministru prezidentes sacīto, ka, pirms veidot komisiju, viņa Streļčenoka darbību vispirms uzticēs novērtēt sabiedriskajām organizācijām, Jankovs norādīja, ka organizētas pilsoniskās sabiedrības līdzdalība šādos izvērtējumos sekmētu to objektivitāti, kā arī “kliedētu aizdomu ēnu, ka izvērtējums ir politizēts”.

Streļčenoks pēc tikšanās ar premjerministri informēja, ka viņam nav zināma izvērtēšanas procedūra, viņš tikai uzzinājis, ka Straujumai ir iecere veidot šādu komisiju. “Neko nezinu par procedūru, neesmu par to informēts,” teica Streļčenoks. KNAB vadītājs uzskata, ka darbība ir jāvērtē un tas jādara pēc paveiktajiem darbiem un sabiedrības korupcijas uztveres.

Pēc Streļčenoka domam, biroja darbība ir vērtējama pozitīvi un arī sabiedrības uztvere par korupciju mainās uz pozitīvo pusi.

Tikšanās laikā pārrunāts biroja darbs, tā iesaistīšanās tiesvedības procesos, pērn paveiktais un plāni šim gadam.

Ministru prezidente 5.janvārī pēc tikšanās ar ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru informēja par lēmumu veidot KNAB priekšnieka ikgadējo darbības novērtēšanas komisiju. Skaidrojot šādu lēmumu, viņa uzsvēra, ka KNAB iesaistīšanās vairākos tiesvedības procesos nav uzskatāma par labas pārvaldības praksi, turklāt ir pagājis jau vairāk nekā gads kopš iepriekšējā novērtējuma veikšanas.

Straujuma teica, ka komisijai, izvērtējot Streļčenoka darbu, būtu jāņem vērā tiesvedības procesi. Arī Kalnmeiers pauda, ka komisijai ir jāvērtē, cik liela ir amatpersonas atbildība.

 

Komentāri (35)

Bet 05.02.2015. 14.27

Kāds sastāvs saeimai, tāda arī vara Latvijā. Kura partija spēlē zemdeķa spēles un faktiski nosaka to, ka Latvijā ir korupcija, bet iestādes, kurām ar to jākaro ir novājinātas, jo Lembergam tas ir brīvības nepieciešamības jautājums.

Šajā sasaukumā neuz ko labu neceru, jo vāja saeima, kā tā balsotu, lai Streļčenoku atbrīvotu? Protams, ka Lembem vajadzīgs tāds Streļčenoks, kura vadītajā iestādē pašā ir korupcija: piemēram, Lienītes Šekoras vīrs ir SC biedrs un no tā izriet arī labvēlīgā attieksme pret RD UN RS !

KNAB faktiski nestrādā!

+12
-3
Atbildēt

5

    Ēriks > Bet 05.02.2015. 15.37

    Nu jā,tev ,bet, pilnīga taisnība,ZZS ministram tagad jālabo Vienotības circeņu sastrādātais veselības ministrijā un jālikvidē vienotības atvērtā barotne ātro palīdzības mašīnu lietā.

    https://www.youtube.com/watch?v=B78NIono3W4

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

    andrejs > Bet 05.02.2015. 17.04

    Streļčenoku taču ievēlēja Dombīša veiksmes stāsta laikos, vai ne? He…he… :)

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Bet 05.02.2015. 15.52

    Nu protams,labā un godīgā vadošā partija Vienotība,kas grib,bet citi neļauj…

    Kas gan cits…

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    lno > Bet 05.02.2015. 16.40

    vilburs. Vai tad Solvita ar Lindu jau Vilnīša laikā neaicināja nomainīt visu vadību?:)

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    vilburs > Bet 05.02.2015. 15.44

    Man ir gandrīz 100% pārliecība, ka SAEMA nespēs un negribēs iecelt jaunu KNAB vadītāju. Ja jau iepriekšējā SAEMA to nevarēja, šai SAEMAI tas ir nekustināms akmens.

    Gan jau ZZS, SC un Sudraba atradīs pareizos argumentus, lai to nepieļautu, jo viņuprāt streļčenoks ir politiski”neitrāls”, tas nekas,ja neizmeklē SC izdarītās cūcības, ja iznīcina iestādi, aizdzenot talantīgākos izmeklētājus prom.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

Ebenemezers-3 05.02.2015. 13.44

tas viss ir bleķis , lembe( un ne vien tikai viņš) savu panaacis , KNABs tikai izveidots visaugstaakajaa liimenii , liidz to noveda pie sasistas siles , samuļļaats , jo melnajiem kardinaaliem bija nepatikšanas vienaa gabalaa , tagad taads lupatu kantoris vien ir , nemaz nevaru iedomaaties kas tur veel glaabjams .,

+9
-2
Atbildēt

0

lno 05.02.2015. 15.29

ānis ‏@Bordans 27m27 minutes ago

Dzirdēju LR1Krustpunkti I.Veģes un E.Liniņa jūsmu par Labo Caru NU un slikto Bemhenu:( Viss.Mēs esam Baltijas Lugandona, Latvānija.Prijehaļi

+7
-6
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu