Sievišķīgi! • IR.lv

Sievišķīgi!

3
Antra Hanna Pujēna.
Anda Burve-Rozīte

Modes ateljē Cinnamons Atelier izveidotāja Antra Hanna Pujēna piedalās laikmetīgā latviešu dizaina izstādē Humanizācija, ko 5.februārī atklāj Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā. Viņai bija pāri četrdesmit, kad dzīve apgriezās kājām gaisā – Hanna izveidoja modes biznesu, mainīja dzīvesvietu un satika mīlestību, kas aizvedusi uz Franciju 

Sakārtojusi balto adīto apkaklīti, Hanna uz apaļā darbnīcas galda uzliek tasītes, no sudrabkrāsas kannas lej kafiju. Iepretim Rīgas Lielajiem kapiem Hospitāļu ielā iekārtotais Cinnamons Atelier veikaliņš, reizē arī darbnīca, ik dienu sagaida dažus desmitus interesentu. Aksesuāri un apģērbi šeit ir dārgi. Tāpēc burzmas nav. Pirmdienas pēcpusdienā Hanna apkalpo kādu pircēju, kurai iepaticies maigi rozā mohēras džemperis. Sieviete to uzlaiko. Tomēr nolemj apdomāties, vai šķirties no 150 eiro. «Sievišķīgi.» – «Maigi.» – «Pavasarīgi,» dizainere un pircēja atvadoties viena otru pārspēj epitetos.

Latvijas Modes palātas vadītāja Dita Danosa par Antru Hannu Pujēnu saka: «Cinnamons Atelier strādā ar trikotāžu kvalitatīvā un sievišķīgā veidā. Katrs viņas radītais valdziņš ir izrēķināts līdz perfektumam. Piemēram, lai cepure ar dekoratīvo elementu, to uzliekot, skaisti «kristu». Dizainerei ir laba stila izjūta, viņa vienmēr skatās uz sievietes apģērbu kā komplektu – lai visas detaļas ir saskaņotas.»

Kad pirms septiņiem gadiem, ekonomiskās krīzes priekšvakarā, Hanna nolēma dibināt savu uzņēmumu ar kairinošu sajūtu pārpilno nosaukumu (tulkojumā – kanēlis), kāds varbūt viņas izvēli būtu nodēvējis par «sievišķīgu». Tas ir, tādu, kas vairāk paļaujas uz sajūtu, nevis aprēķiniem. Uzņēmīgā liepājniece, pēc profesijas stiliste, bija izdomājusi, ka vēlas darināt augstas kvalitātes adījumus. Sākotnēji – cepures, šalles, cimdus, uzročus, apkaklītes. Vēlāk klāt nāca apģērbi un smaržas. 2008.gada sākumā viņa uzrakstīja pieteikumu jauno uzņēmumu atbalsta programmai Altum. Bija uzrakstījusi biznesa plānu. Paredzējusi, cik saražos, kā tirgos. Kad saņēma starta finansējumu, sāka darbu pie aksesuāru izveides. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu