"Al Jazeera" žurnālists Muhameds Fahmijs atteicies no Ēģiptes pilsonības • IR.lv

“Al Jazeera” žurnālists Muhameds Fahmijs atteicies no Ēģiptes pilsonības

24
"Al Jazeera" žurnālists Muhameds Fahmijs Ēģiptes cietumā. Foto: AFP/LETA

Kanādas ministrs: pēc Pētera Grestes atbrīvošanas nenovēršama kļuvusi arī Fahmija atbrīvošana

Kataras telekanāla “Al Jazeera” žurnālists Muhameds Fahmijs, kuram ir Kanādas un Ēģiptes pilsonība, atteicies no pēdējās, otrdien paziņojusi viņa ģimene.

Atteikšanās no Ēģiptes pilsonības, domājams, pavērs ceļu Fahmija atbrīvošanai un deportēšanai uz Kanādu saskaņā ar Ēģiptē novembrī pieņemto likumu, kas ļauj deportēt ārvalstu aizdomās turamos un noziedzniekus, ziņo LETA/AFP.

Kanādas ārlietu ministrs Džons Bērds pirmdien paziņoja, ka pēc “Al Jazeera” žurnālista Pētera Grestes atbrīvošanas nenovēršama kļuvusi arī Fahmija atbrīvošana.

Austrālijas un Latvijas pilsonis Greste, Ēģiptes pilsonis Bahers Muhameds un Fahmijs tika arestēti 2013.gada 29.decembrī Kairā un jūnijā notiesāti par sakariem ar aizliegto “Musulmaņu brālību” un “melīgu ziņu pārraidīšanu”.

Grestem un Fahmijam tiesa piesprieda septiņu gadu cietumsodu un Muhamedam – desmit gadu cietumsodu. Jau vēstīts, ka Greste svētdien tika atbrīvots un deportēts. Vispirms žurnālists lidmašīnā devās un Kipru, bet pēc tam – uz dzimto Austrāliju.

 

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu