Kijeva: Donbasa teroristi uzstādījuši ultimātu • IR.lv

Kijeva: Donbasa teroristi uzstādījuši ultimātu

12
Ukrainas eksprezidents Leonīds Kučma (centrā) un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) sūtne Heidi Tagliavini pamet sarunas. Foto: EPA/LETA

EDSO: Kaujinieki nebija spējīgi apspriest mierīga noregulējuma prasības

Teroristu organizāciju “Doņeckas tautas republika” un “Luganskas tautas republika” pārstāvji izvirzījuši Ukrainai ultimātu, un miera process ir apdraudēts, svētdien paziņoja Ukrainas prezidenta administrācijas vadītāja vietnieks Valērijs Čalijs.

“Viņi izvirzīja ultimatīvas prasības. Gribēja nobiedēt. Mēģināja izlikties, ka Kijeva izjauc sarunas, trīspusējās kontaktgrupas darbu. Neizdevās,” sociālajā tīklā “Facebook” paziņoja Čalijs. Viņš piebilda, ka tad, ja nebūtu gājuši bojā cilvēki, “varētu runāt par diplomātisku situācijas uzvaru”, bet, diemžēl, miera process ir apdraudēts.

EDSO paziņojumā pēc sestdienas tikšanās Minskā ar separātistiem teikts, ka DTR un LTR pārstāvji nebija spējīgi apspriest trīspusējās sarunu grupas priekšlikumus, bet tā vietā pieprasīja pārskatīt Minskas vienošanās protokolu, ziņo „Ukrainskaja pravda”.

„Viņi (kaujinieku pārstāvji) pat nebija gatavi apspriest uguns pārtraukšanas īstenošanu un smagās militārās tehnikas izvešanu,” teikts EDSO paziņojumā.

„Trīspusējā kontaktgrupa bija sagatavojusi konkrētu plānu Minskas vienošanās īstenošanai, kas ir nemainīga, lai mierīgā ceļā noregulētu situāciju. Diemžēl DTR un LTR pārstāvji, kuri parakstīja šo dokumentu, nepiedalījās grupas sanāksmē, lai gan tika personiski uzaicināti,” teikts paziņojumā.

Sestdien Minskā noslēdzās Ukrainas krīzes noregulējuma kontaktgrupas sarunas, kuru dalībnieki sarunu vietu pameta, nesniedzot nekādus paziņojumus presei.

Sarunās Minskā piedalījās Ukrainas eksprezidents Leonīds Kučma, Krievijas vēstnieks Ukrainā Mihails Zurabovs un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) sūtne Heidi Tagliavini. Tāpat sarunās piedalījās teroristu organizāciju “Doņeckas tautas republika” un “Luganskas tautas republika” pārstāvji Deņiss Pušiļins un Vladislavs Deiņego.

Kučma vēlāk pārmeta prokremlisko kaujinieku pārstāvjiem sarunu izjaukšanu, un uzsvēra, ka Kijeva nepieņem nekādus ultimātus no kaujinieku puses. Arī EDSO sarunu neveiksmē vainoja kaujiniekus.

 

Komentāri (12)

ierados 01.02.2015. 16.01

Kamēr kremlis sūtīs tušonkas, porķjankas un municiju, akaļceļā savācot nelaimīgo zēniņu mirstīgās atliekas, lai mātes nezin, kur palikuši viņu bērni, teroristu fīreri var izdarīties pēc kremļa scenārija.

+10
0
Atbildēt

0

Ebenemezers-3 01.02.2015. 17.39

krievijas aizsegaa juutas milziigi stipri , bez krievu armijas atbalsta sen buutu sasisti lupataas ,Ukrainai jaakaro pret lielo krieviju , kura uzskata ka vinneejusi otro pasaules karu , bet zaudes Ukrainas neatkariibas ciiniitaajiem , taa tas vienmeer bijis , neatkariiba ir visdaargaakaa , par to ir veerts atdot dziiviibu.

+5
0
Atbildēt

0

J.Biotops 01.02.2015. 18.37

Toties beidzot krievi pamanījuši, ka Ukrainas fašistu pusē karo arī „lavijci i latiši” (abi!). Šoreiz ilgi nācās gaidīt.

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu