Aptur ātrās palīdzības automašīnu iepirkumu • IR.lv

Aptur ātrās palīdzības automašīnu iepirkumu

18
Foto: Ieva Lūka, LETA

Veselības ministrs uzskata, ka noticis ļoti rupjš pārkāpums

Veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) uz nenoteiktu laiku apturējis 30 ātrās medicīniskās palīdzības automašīnu iegādi Rīgas reģionam, sestdien vakarā vēstīja “LNT Ziņas”.

Iepirkums apturēts, jo atklājies, ka tas izsludināts nepareizi. Proti, valsts iestādes jau vairākus gadus nedrīkst pirkt automašīnas finanšu līzingā, atļauts vien operatīvais līzings jeb faktiski auto noma. Iepriekš neviens no atbildīgajiem ierēdņiem – nedz bijušais Veselības ministrijas valsts sekretārs Rinalds Muciņš, nedz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītājs Armands Ploriņš – uz to neesot norādījuši.

“Esam jau apturējuši, aizsūtījuši jau piektdien, ka apturam, jo kaut kad acīmredzot krīzes gados kāds bija pieņēmis lēmumu, ka tieši finanšu līzingā valsts pārvaldes iestādes nedrīkst neko iegādāties,” raidījumam skaidroja Ploriņš.

Veselības ministrs uzskata, ka noticis ļoti rupjš pārkāpums, jo pēc konkursa noslēguma ātrās palīdzības dienests līgumu nedrīkstētu slēg.

Atbildīgās amatpersonas sola, ka Rīga bez ātrās medicīniskās palīdzības auto nepaliks. Jau apzināts patlaban neizmantoto auto tehniskais stāvoklis.

Belēvičs norādīja, ka tiks izsludināts jauns automašīnu iepirkums. Tas notiks tikai pēc tam, kad būs apzināts, kādi finašu līdzekļi un resursi nepieciešami NMPD rīcībā esošo auto sakopšanai, lai no 29.aprīļa, kad beigsies līgums ar esošo pakalpojuma sniedzēju, varētu sniegt pakalpojumus.

Kā ziņots, pērnā gada nogalē tika pārtraukts iepirkums par Rīgas reģiona ātrās palīdzības transportlīdzekļu un to vadītāju nodrošināšanu ārpakalpojumā un steidzīgi tika rīkots iepirkums par auto iegādi līzingā.

Līdz piektdienai Iepirkumu uzraudzības biroja datu bāzē iepirkums joprojām bija redzams, turklāt šonedēļ veikti grozījumi, kas paredz pagarināt pieteikšanās termiņu.

 

Komentāri (18)

klusais 01.02.2015. 22.35

Belevičs sapinies birokrātijā :) Žēl …

+1
-1
Atbildēt

0

Aigars Brauns 01.02.2015. 18.56

Ja pareizi atceros, šis iepirkums tika izsludināts pēc Belēviča iniciatīvas. Tātad sanāk, ka Belēvičs pieļāvis ļoti rupju pārkāpumu un vajadzētu izskatīt viņa atbilstību amatam.

+2
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu