Ušakova grieķiskās putinomikas bankrots • IR.lv

Ušakova grieķiskās putinomikas bankrots

126
Rīgas mērs Nils Ušakovs. Foto: Lauris Aizupietis, F64
Aivars Ozoliņš

Nila Ušakova kleptokrātu Rīgas dome stūrē Latvijas galvaspilsētu pretī bankrotam.

Uzkrājumi drīz būs iztērēti pilnībā, un, kaut gan pilsētas parādsaistību līmenis laikam vēl nav gluži kā Grieķijai, budžeta deficīts šogad jau ir pat lielāks.

Salīdzinājums ar Grieķiju nupat kļuvis īpaši aktuāls, jo tās jaunā valdība ir arī atklāti promaskaviska. Ušakovs pērnruden pirms Saeimas vēlēšanām, kā atceramies, bija devies uz Maskavu it kā lobēt Latvijas šprotes turienes “dvorikos”, taču brauciena politiskais atlikums bija viņa paziņojums: “Mums šobrīd vislabākais, kas var būt, ir prezidents Vladimirs Putins.”

Ušakovs ar to gribējis pateikt, ka jebkurš cits prezidents Krievijā būtu sliktāks – vai nu Latvijai, vai nu viņa “mums”, lai arī kuri tie būtu. Nevērtējot šoreiz domes priekšsēdētāju kā ģeopolitikas analītiķi, jāatzīst tomēr, ka diezin vai to pašu – ka jebkurš cits būtu sliktāks – var pateikt arī par Ušakovu kā saimniekotāju Rīgā.

Putinam ir daudz grūtāk – viņa mafiozās ekonomikas modelī ierēķinātie “otkati” jeb kukuļi ir krietni lielāki par 20%, karš maksā ļoti dārgi, bet naftas cena krīt, un rublis gāžas. Tomēr Krievijas valdība tikai pērnruden stājās tērēt iepriekšējos gados iekrātās rezerves.

Toties Ušakovs pirms piecarpus gadiem mantojumā saņemtos Rīgas uzkrājumus jau ir gandrīz iztērējis. Var minēt, kā viņam tas izdevies, ja nav ne jākaro, ne nafta jāeksportē, bet eiro ir stabils.

Kad Ušakovs 2009.gadā kļuva par Rīgas pašvaldības vadītāju, tai bija rezervēs uzkrāti vairāk nekā 120 miljoni eiro. Šogad no tiem būs palikuši pāri vairs tikai 15 miljoni. Nupat apstiprinātajā šā gada Rīgas budžetā plānots 55,6 miljonu jeb 7,3% deficīts. Šādā tempā turpinot, bankrots var iestāties jau nākamgad.

Perversā “sociāldemokrātija”

Dramatiskākais signāls, ka nu jau patiešām vairs nav labi, ir, protams, domes lēmums gandrīz dubultot maksu par braukšanu Rīgas sabiedriskajā transportā, kas nu būs apmēram tāda pati, kāda tā ir lielajās Eiropas galvaspilsētās. Šāda savas partijas “kreisās” politikas kodola ziedošana var liecināt par Ušakova panisku mēģinājumu glābt neglābjamo un liek vaicāt, vai Rīgas necaurredzamā kase patiesībā nav pat tukšāka, nekā pašlaik no ārpuses izskatās.

Šķietami daudz sīkāks, tomēr varbūt vēl daiļrunīgāks krīzes simptoms varētu būt problēmas ar algu un prēmiju izmaksu Rīgas domes darbiniekiem. Žurnāla “Ir” jaunākajā numurā kāds domes deputāts stāsta: “Uz decembra sākumu bija jūtams, ka nevarēs izmaksāt algu.”

Domē esot tradīcija noslēgt gadu, decembra pēdējās dienās izmaksājot darbiniekiem visu mēneša naudu, pabalstus un piemaksas ieskaitot, pat ja daļu no tās varētu oficiāli maksāt janvārī. Taču šoreiz “bija tāds nemiers” – “negribēja maksāt, jo finanses nebija tādas”, stāsta domnieks.

Ir jābūt ļoti nopietniem iemesliem, lai “Saskaņas” līderis izlemtu riskēt uzreiz ar abiem galvenajiem politiķa un vadītāja panākumu stūrakmeņiem – gan ar vēlētāju uzticēšanos, gan ar domes darbinieku lojalitāti.

Bet Ušakova partijas mēģinājumi pārdēvēties par “sociāldemokrātisku” izskatās anekdotiski uz “Saskaņas” vadītās Rīgas domes īpašumu politikas fona. Piecos gados dome ir pieņēmusi 1076 lēmumus par nekustamo īpašumu pārdošanu par kopējo summu 73,2 miljoni eiro. Pārdod visu, kas nekustas – no jūgendstila namiem Rīgas centrā līdz desmitiem hektāru lieliem zemes gabaliem nomalēs.

Tomēr naudas plūsma acīmredzot kļūst šķidrāka. Rīgas administrācijas nodaļām tagad esot savi rēķinu apmaksas pieprasījumi jāsūta saskaņošanai Finanšu departamentam, kas ļaujot dienā apmaksāt vienu vai divus – atkarībā no tā, cik lielas ir summas.

Dome mēdzot kavēties arī ar savu rēķinu apmaksu, un palaikam nemaksāšana rada pat traģikomiskas situācijas. Rīgas pašvaldības uzņēmums “Rīgas ūdens” draud atslēgt ūdeni kādam Valdemāra ielas namam, kurā viens dzīvoklis pieder pašvaldībai, kas par to ilgstoši nav maksājusi, tai skaitā par ūdeni.

Naudas satiksme

“Rīgas ūdens” ir tikai viens no pašvaldības uzņēmumiem, kas izcēlies ar skandaloziem naudas tēriņiem. Lai it kā uzlabotu šā uzņēmuma budžetu, pašvaldība 2013.gadā iztērēja 300 tūkstošus latu uzņēmuma “Aqua Riga” dibināšanai, kura biznesam bija jābūt krāna ūdens tirgošanai plastmasas pudelēs. Par absurdo, taču acīmredzot kādiem domē izdevīgo biznesu samaksāja, protams, rīdzinieki – maksa par ūdeni viņiem tika paaugstināta par 25%.

Taču šī ūdeņainā shēma ir tikai piliens domes izšķērdētās naudas jūrā.

“Visbiezākais” no pašvaldības biznesiem ir uzņēmumā “Rīgas satiksme”. Par zemās grīdas tramvajiem no rīdzinieku kabatām samaksāti 142 miljoni eiro, par poļu autobusiem 58 miljoni, bet, piemēram, čehu “Škoda” 125 trolejbusi par kopsummā 132 miljoniem Rīgai sanākuši divreiz dārgāki gabalā nekā Slovākijas pilsētai Prešovai.

Vēl vairākus gadus turpināsim pārmaksāt par 2009.gadā ieviesto Rīgas sabiedriskā transporta elektronisko norēķinu sistēmu – Valsts kontrole 2010.gadā secināja, ka 100 miljonus latu vairāk nekā par veco kompostrētāju sistēmu. Turklāt sistēmas uzturēšana ar kopīga uzņēmuma starpniecību “Rīgas satiksmei” 13 gados izmaksāšot par 75 miljoniem latu dārgāk, nekā uzturot sistēmu pašai.

Šā pašvaldības uzņēmuma parādsaistības ir milzīgas – 2013.gada beigās tas bija aizņēmies jau gandrīz 200 miljonus eiro, un procentu maksājumiem vien gadā aiziet 6 miljoni. Rīgas pašvaldības tiešais parāds jau 2013.gadā esot sasniedzis apmēram 900 miljonus eiro, aplēsuši opozīcijas politiķi, atbildot uz Ušakova stāstīto, ka tas neesot liels.

Finanšu ministrija ir noraizējusies par riskiem, ko Rīgas dome rada visai valsts budžeta sistēmai. Putina ekonomiku diezin vai kāds var izglābt no bankrota. Bet par Ušakova ekonomiskās politikas bankrotu Rīgā galu galā būs jāsamaksā visiem Latvijas iedzīvotājiem.

Vainīgi ārējie ienaidnieki

Ar Putina partiju “Vienotā Krievija” jeb, turienes tautas valodā, “zagļu un blēžu partiju” Ušakova partijai ne tikai sadarbības līgums, bet arī tipoloģiski līdzīgi savu politisko neveiksmju aizbildinājumi. Gan vieniem, gan otriem pie visa vainīgi “ārējie spēki”. Putinam tie ir amerikāņi un NATO, Ušakovam – Latvijas valdība.

(Un atkal nevar nepieminēt Grieķijā pie varas nākušos galēji kreisos un galēji labējos – arī viņiem šķiet, ka Grieķijas milzīgais ārējais parāds un bēdīgais ekonomikas stāvoklis ir visādu starptautisko baņķieru un imperiālistu neģēlīga sazvērestība.)

Ušakova vadītā dome vienmēr ir mēģinājusi pozicionēties kā alternatīva Latvijas valdībai – gan ar savu ekonomisko politiku (kas, pretēji valdības taupības pūliņiem, arvien bijusi “sociāldemokrātiski” izšķērdīga), gan arī ar savu šprotēm labākā Putina ārpolitiku. Tagad Ušakovs apgalvo, ka pie viņa domes lēmuma dubultot braukšanas maksu sabiedriskajā transportā esot vainīga Latvijas valdība, jo atteikusies iedot “Rīgas satiksmei” 15 miljonus eiro.

Latvijas Radio pašlaik regulāri skan “Rīgas satiksmes” reklāma, ka “Latvijas valdība nevēlas iesaistīties galvaspilsētas sabiedriskā transporta finansēšanā”. Valdības koalīcijas politiķi norāda, ka tie ir meli. 2014.gadā “Rīgas satiksme” dotācijā no valsts saņēmusi 4,7 miljonus, 2013.gadā – 4,9 miljonus, 2012.gadā – 6,2 miljonus eiro.

Diezin vai “Rīgas satiksmes” budžeta caurums būtu aizlāpīts ar tiem 15 miljoniem, kurus šogad no valdības gribēja Ušakovs. Arī tie 13 tūkstoši eiro, kurus “Rīgas satiksme” esot samaksājusi par tai naidīgās Latvijas valdības lamāšanu radio reklāmā, ir tikai smilšu grauds “Saskaņas” izraktajā finanšu bedrē.

Var prognozēt, ka izdevumi reklāmai pieaugs – jo dārgāk rīdziniekiem maksās “Saskaņas” saimnieciskā politika, jo vairāk viņu naudas Rīgas dome izgrūdīs šīs politikas bankrota aizbildināšanai. Taču bankrotu nevar novērst ar reklāmu.

 

Komentāri (126)

dzeris49 01.02.2015. 09.35

Principā, motivācija balsošanai par Ušakovu daļēji ir analoģiska balsošanai par Lembergu – zog, bet, arī citiem ko atmet, arī uzvedība abiem analoģiska – abi vaino pie visām nelaimēm centrālo valdību, abiem nepatīk Eiropa, NATO, demokrātija, abi nodibinājuši savā sfērā “varas vertikāli”, abi gatavi iznīcināt jebkuru neatkarīgo presi, abi ir liela mēroga korumpēti blēži un populisti, tāpēc jau Saeimā šīs partijas – SC un ZZS tik lieliski sadarbojas, un, faktiski, ir tuvākie neformālie partneri.

Starpība tikai viena – Lembergs, vismaz, atklāti nesludina, ka Putins ir labākais, kas var būt, tāpēc Ušakovam tā elektoralā bāze, faktiski, daudz drošāka un arī lielāka, jo Krievijas propagandas nozombētie putuinofīli balsos par viņu pat tad, ja viņš kameru priekšā kādam rīkli pārgriezīs, par kādām tur cenām un blēdībām vispār nerunājot, tam elektorātam balsošana un vērtēšana notiek pēc primitīvas “savs – svešais” sistēmas, vairāk caur instinktiem, nevis caur smadzenēm, visi, kas par Putinu – savējie, pārējie – ienaidnireki un svešie.

+32
-2
Atbildēt

10

    v_rostins > dzeris49 01.02.2015. 13.08

    lno

    Super!!! Ko līdzīgu par Vovku Dombrovski mierīgi varētu uzrakstīt arī ZRP(v) nekritiskais elektorāts.

    +1
    -12
    Atbildēt

    0

    lno > dzeris49 01.02.2015. 10.44

    dzeris49. Atkal Hitlers:) Agrāk bija interfronte, tagad SC, pirms tam bija atbrīvotāji, kuri atnesa maizi un “gramotnostj”:)

    Krievu aristokrātu emigrācija tagad kvēlākie Putina atbalstītāji…

    +5
    -11
    Atbildēt

    0

    lno > dzeris49 01.02.2015. 10.24

    dzeris49. …Krievijas propagandas nozombētie putuinofīli

    __________________

    Neviens nav nozombēts, tā ir viņu pārliecība, kuru nodod no paaudzes paaudzē. Nozombēti nav ari citu partiju atbalstītāji, katram ir savas sīkās intereses vai arī to piesaista partijas deklarētā ideoloģija. Es piemēram balsoju par NA tādēļ, ka ir vismaz kāda garantija, ka šī partija nekad nestrādās koalcijā ar SC.

    +9
    -14
    Atbildēt

    0

    lno > dzeris49 01.02.2015. 11.24

    dzeris49. Mēs taču līdz šim runājām par SC elektorātu, bet SC elektorāts šeit gatavs lielkrievu šovinismam jau no 1945. gada.

    +11
    -11
    Atbildēt

    0

    andrejs > dzeris49 02.02.2015. 00.15

    (Arī Ušakovs ir ievēlēts ar latviešu balsīm godīgās vēlēšanās

    ————————————–

    nelegālos krievu kolonistus sauc par latviešiem?

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    Raicha > dzeris49 02.02.2015. 00.42

    @andrejs

    >>>nelegālos krievu kolonistus sauc par latviešiem?>>>

    Man Jūs jāapbēdina. Ar kolonistu pēcteču balsīm vien nepietiktu. Ir arī dažam labam letiņam roka (vai balss) jāpieliek, lai Ņils varētu mēra krēslā sēdēt.

    Pret šiem vislielākais riebums.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > dzeris49 01.02.2015. 15.02

    Atkal rati tiek montēti zirgam priekšā. No drošiem avotiem zināms, ka pašlaik ASV ir 458 personas, kuru demagoģijas spējas un asinskāre pārsniedz Puķina un Hitlera rādītāju sumu 3.14 reizes. UK tādu ir 354. Visiem iespējams izteikties tv un vietējā presē, tomēr nevienam nekur nav ne mazāko cerību tikt ievēlētam pat par mazpilsētiņas mēru. Kāpēc?

    Pa to laiku Grieķijā Ciprasam uzgavilē milzīgi pūļi. Puķina atbalstītāju skaits dažādos avotos svārstās 70-90% ietvarā, bet viedoklim par zaudēto zemju atgūšanas nepieciešamību piekrīt vēl vairāk.

    Tad nu kur tā atšķirība – sliktajos vadoņos vai tomēr kaut kur pavisam citur un krietni dziļāk?

    Līdz šim pierādījies, ka tautu neatbalstīti vadoņi, ja arī kādreiz sagadīšanās pēc tikuši pie varas, to zaudē dikti ātri un nereti kopā ar dzīvību. Bet, tie, kas valda ar tautas atbalstu, pat tad, ja tiek pa kaktiem lamāti, valda ilgi, mēslus sataisa grandiozus un tikai tad nosprāgst, guļot uz grīdas savā peļķē, kā viens Puķina priekštecis.

    Propaganda tam visam tikai piedeva, kas palīdz, kad vara jau iegūta, bet nekad nav spējusi izšķiroši ietekmēt tās iegūšanu, ja tautas nav jau pilnībā gatavas kārtējam režīmam.

    (Arī Ušakovs ir ievēlēts ar latviešu balsīm godīgās vēlēšanās. Vienīgi – arī viņam nekaitētu palasīt, kā līdzīgi vīri beiguši)

    +14
    -2
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 01.02.2015. 10.34

    Pa daļai mentalitāte, pa daļai, tomēr, propagandas ietekme.

    Gribi teikt, ka Hitlera laikā viss tas, ko darīja vācieši, arī bija “pārliecība”, vai, tomēr, propagandas ietekme, nevajag jau neko citu darīt, kā atraisīt cilvēku viszemiskākos un arhaiskākos instinktus, un pārējo cilvēki paši izdarīs, kā parāda vēsture, tas kultūras slānis mums ir ļoti trausls, un ātri vien var pazust.

    Un pēc kara nāca denacifikācija, kas, faktiski, pa daļai, arī bija amerikāņu noorganizētā propaganda, un kas vācieši ir tagad.

    krieviem, diemžēl, nekas tāds netika darīts, un tad nāca Putins…

    +15
    -2
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 01.02.2015. 10.53

    Un tu nekādas paralēles starp hitlerisko Vāciju un Putina Krieviju nesaskati?

    Pat zinot tās viņa divas runas, kur viņš, runāja, burtiski Hitlera vārdiem, par “sadalīto tautu”, utt,?

    +17
    0
    Atbildēt

    0

klusais 01.02.2015. 10.51

Viena lieta , kas man ilgstoši netop skaidra … RD sēž kaudze ar opozīcijas deputātiem , kuru acu priekšā tas viss notiek . Pie kam ir arī tādi , kuri finansēs ir kā zivs ūdenī , piemēram Brigmane . Tad kapēc mēs redzam kādus Ozoliņa rakstus , kur runā par finanšu situāciju RD, bet neredzam opozīcijas deputātu izvērstu informāciju saprotamā un pārskatāmā veidā , kas notiek ar RD finansēm … tā vietā ir vārgi šļupsti ik pa laikam ar neko neizsakošiem cipariem. Vai tad nevar sagatavot plašu un saprotamu materiālu , kur parādīt reālo situāciju . Tas man nav skaidrs … Arī valsts kontrole kaut kur pa stūriem kaut ko šņukst un neko jēdzīgu nespēj ne pateikt , ne paveikt .

Manuprāt būtu jāsāk ar to , ka Rīgai kā uzņēmumam sastādīt bilanci pa gadiem un tad redzētu uz kuru pusi ejam . Un bilanci rādīt publiski , ne pa kaktiem.

+24
-1
Atbildēt

3

    Vilis > klusais 03.02.2015. 19.53

    Latvijas likumdosana ir ta savarsmota, ka pie RS pupiem nevar pieklut.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    klusais > klusais 01.02.2015. 21.44

    kompromatos galīgi nav vaina … manuprāt pie vainas slinkums … un pofigisms

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    bez4pieci > klusais 01.02.2015. 21.39

    Tāpēc, ka visiem par visiem ir kompromati. Kā arī kopīgi biznesa projekti.

    Es akmeni sviestu arī žurnālistu lauciņā. Daudz informācijas par RD ir pieejama, bet pētniecisko rakstu par to — praktiski nemaz. Tāpat arī maz pētniecisko rakstu/sižetu par politiskiem notikumiem sakarībās. Iespējams, tur arī ir atbilde uz jautājumu, kāpēc opozīcija RD ir tik kūtra.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

zanE. 01.02.2015. 01.10

…visiem kaut kā piemirsusies Ušakova “labdarība” vēlēšanu gadā, kas faktiski – raksturojama, kā nesaimnieciska rīcība….sabiedriskā transporta biļete par 50 santīmiem, pārvēršot uz eiro – vajadzēta maksāt 70 centus, tomēr Ušakovs centās uzpirkt visu Latviju ar gādīgā saimnieka tēlu un….biļetes cenu par 10 centiem pazemināja….labais puika Ušakovs!…tikai RS kasē tas iecirta 15 miljonu robu, ko šogad tik neatlaidīgi Ušakovs pieprasa no valsts…savu nesaimnieciskumu mēģina piesegt un visu atbildību nogrūst uz valsti un valdību – īsti putinistiskā garā…

…vai Ušakovam izdevās uzpirkt vēlētājus?…zaudētās vietas Saeimā, diez vai par to liecina, taču vienu – viņš ir uzpircis – Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības valdes priekšsēdētāju Valdi Keri, kurš noslēdzis līgumu ar Saskaņu un ilgojas valdības sastāvā redzēt gan Saskaņu, gan pašu Ušakovu….

….ja lēts populisms nostrādā uz inteliģentiem un izglītotiem cilvēkiem, vai būtu jābrīnās, kādu ietekmi uz Ušakova vēlētāju un ne tikai – atstāj melīga reklāma, kuru paši ar savu naudu, iekļautu biļetes cenā – apmaksājam….

+26
-7
Atbildēt

37

    Normunds > zanE. 01.02.2015. 14.01

    Tad nedarīt neko? Gaidīt, ka Vienotības vadībā visi apsprāgs vai aizbēgs uz ārzemēm?

    +2
    -15
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > zanE. 01.02.2015. 17.01

    Jūs man “patīkat”, abas dāmas – tā vietā, lai runātu par problēmu cēloņiem un īstajiem vainīgajiem, kas šīs problēmas radījis, jūs te tikai par to Keri, kurš, tromēr, savu iespēju un saprašanas robežās, vismaz, mēģina šīs problēmas risināt un aktualizēt.

    Kas, Keris novedis medicīnu līdz tik nožēlojamai situācijai?

    Kerim jāmeklē tie risinājumi, vai, tomēr, politiķiem, Keris, vispār, pārstāv arodbiedrību, kurai pēc noklusējuma jācīnās par nozares intereēm, nevis jādzied līdzi politiķiem, viņš ir vainīgs, ka mūsu valdības partijām tik “humāna” attieksme pret slimniekiem?

    Vai tad tiešām esat tikpat politizētas un nozombētas, kā tie Krievijas TV skatītāji, kas nespēj atšķirt cēloni no sekām un būtisko no nebūtiskā?

    +1
    -12
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > zanE. 01.02.2015. 17.20

    Man absolūti neintersē ko tur Keris noslēdzis ar Ušakovu vai kādu citu, zinu tikai, ka Keris runā par reālām problēmām medicīnā un mēģina tās risināt, “Keris palīdzēs Ušakovam gāzt valdību” – pašai smiekli nenāk, visi, kas par ko kritizē V, ir “pretvalstriski elementi”, nu, spoži, mats matā, kā tie Krievijas “patrioti” par tiem, kas “pret Putinu”, vai, varbūt, problēmas, par kurām runā Keris, neeksistē, “ienaidnieku provokācija”?

    Labāk pasaki, kāpēc tu pati neatbildi uz jautājumiem – vai tad Keris vainīgs pie situācijas, kas ir izveidojusies medicīnā, vai pie varas esošās un bijušās partijas, Kerim ko, vajadzētu klusēt un neko nedarīt, protams, politikāņiem tas būtu ļoti izdevīgi, viņš ir tiem ļoti neērts cilvēks.

    Kas ir svarīgāk – aktualizēt problēmas un meklēt tām risinājumu, kā to dara Keris, cik nu prot un var, vai, vaimanāt, ka Keris, lūk, ne ar to draudzējas, utt, kā tu to dari, un kas, īstenībā, ir superprimitīva deemagogija?

    Vēlreiz – manis dēļ, lai Keris draudzējas kaut ar pašu nelabo, galvenais, ka viņš aktualizē problēmas, un politiķi spiesti, kaut minimāli, tās risināt, mīlāt jūs Keri vai nemīlat – man pie vienas vietas, domāju, arī viņam.

    Tavas atbildes būtu infantilitātes un neadekvātas politizācijas paraugdemonstrējums, ja to rakstītu kāds cits, bet, tā ka tu esi pietriekami gudra, un informēta ( tikai ne reālajā situācijā medicīnā) un, noteikti, neesi, infantīla, vērtēju to kā demagoģiju, lai attaisnotu V politiķus, un visus jūsu kritiķus pataisītu par kādiem tur valsts ienaidniekiem, tradicionāla taktika.

    +1
    -12
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > zanE. 01.02.2015. 10.41

    Ar kādām var, ar tādām cīnās, un neko viņš nevar ne sakūdīt, ne noskaņot.

    Parunā ar jebkuru ģimenes ārstu vai kādu citu specialistu, un tad redzēsi, ko viņi domā par mūsu politiķiem un VM.

    Un galvenās arodbiedrības prasības ir samazināt maksu par ārstēšanos slimnīcā un milzīgas rindas uz izmeklējumiem un operācijām.

    Keris nepatīk mūsu politikāņiem tāpēdc, ka viņš stāsta par sitruāciju medicīnā taisnību, un ari taisnību par to, kas pie tā ir vainīgs, atšķirībā no politiķiem un zanE, kas te vēl nesen dziedāja, kā lakstīgala, cik tur viss labi, nu tagad arī Straujuma atzina, ka viss ir slikti.

    Un arodbiedrības, vispār, taisni tāpēc domātas, lai konfliktētu ar ministriju un cīnīties par savām intersēm, nevis, lai ministrijas ierēdņiem un politiķiem piebalsotu, un labi, ka ko0nfliktēja, vismaz, kaut ko minimālu panāca priekš slimniekiem, būtu piebalsojuši politiķiem, nekas nebūtu mainījies.

    +3
    -14
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > zanE. 01.02.2015. 15.52

    zanE – viss , ko tu saki, un par ko tev liek plusiņus cilvēki, kuriem nav nekāda priekštata, kas notiek medicīnā, kuri, toties, ir politizēti līdz pēdējam, ir vistīrākā demagoģija.

    Paprasi ārstiem un pacientiem, kas saskārušies ar, lielā mērā, arī V nodibināto sistēmu, ko viņi domā par mūsdienu medicīnu un VM politiku.

    Ja cilvēkam ar ļandabīgā audzēja ( vai jebkuru citu diagnozi, kas prasa netliekamu rīcību) izmeklēšanu jāgada mēnešiem, ja, protams, viņš pats nespēj to visu apmaksāt, pēc tam vēl uz valsts apmaksātu ārstēšanu, un vēl pašam šī ārstēšnas jāapmaksā, ja viņš, protams, negrib, lai viņu ārstē ar neefektīgām un novecojušām zālēm, tad ko jūs te vāvuļojat par Ušakovu vai Keri, te tiek runāts par to, cik tālu mūsu valdības partijas, ieskaitot V, ir nolaiduušas medicīnu.

    Un tiem cilvēkiem pilnīgi vienalga, kurš kuru atbalsta, viņi vienkārši grib dzīvot, tāpēc nevajag jaukt politiku visur.

    Tā ka pietiek muldēt par nebūtiskām lietām un attaisnot pie varas esošos politiķus, būtiski ir tas, ka medicīna nolaiosta līdz kliņķim, vēža saslimšanas palielinās, un pie tā nav vainīgs ne Ušakovs, ne Keris, bet, esošie politiķi, tikai galēji politizēts cietpaurītis vai nopirkts skribents, kura uzdevums attaisnot esošo sistēmu, var to “neredzēt”, celvēku dzīvības, vispār, svarīgākas par politiku, kaut tev, acīmredzot, tā nešķiet, tāpēc man pilnīgi vienalga, vai par to iestājas Keris, vai Ušakovs, ja jau pie varas esošajām partijām cilvēki ir pie vienas vietas, ko tās vairāku gadu garumā samazinot finansējumu medicīnai un nespējot sakārtot sistēmu iekšienē, jau pierādīja, galvenais, lai ir rezultāts, un, taisni pateicoties Kerim, vismaz, minimāls rezultāts parādās, beidzot, minimāli samazinātas pacientu iemaksas slimnīcās, nebūtu tāds Keris, kas par to runā no rīta līdz vakaram, politiķi nedarītu it nekā, un viss kļūtu tikai sliktāks, kā visu pēdējo gadu laikā.

    Vspār, ietektu tev nespriest par lietām, par kurām tev nav nekāda saprašana, kas, īstenībā, tur reāli notiek, tu jau te vairākus gadus stāsti, cik mums med. sistēma ir ideāla.

    +2
    -12
    Atbildēt

    0

    nomale > zanE. 01.02.2015. 18.15

    zanE. …sistēmas sakārtošana jāsāk pašu mediķu aprindās…

    ———————————

    Zanei atkal sētnieks vainīgs.

    +1
    -11
    Atbildēt

    0

    lno > zanE. 01.02.2015. 10.39

    DD1 > dzeris49. Kehris ir glumjais, bet lai viņam nepārmet tie, kuri paši ieminuši taciņu pie SC. Tieši Vienotība bija tā, kura noņēma SC tabu.

    +4
    -14
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > zanE. 01.02.2015. 10.21

    Pārliecināta, ka “uzpircis”, klāt stāvēji?

    Varbūt, Keri pārāk vainot nevajadzētu, viņš cīnās par savas nozares saglabāšanu un slimnieku iespējām ārstēties, kā nu prot, varbūt, labāk derēja pameklēt, kurš tad ir vainīgs, ka šī nozare mums, faktiski, novesta līdz kliņķim absolūti nepietiekama finansējuma dēļ, un pašā nozarē valdošā bardaka dēļ, un daudziem cilvēkiem vienkārši nav iespējas saņemt kvalificētu un specializētu med. palīdzību un valsts kompensētros izmeklējumus un operācijas, kuras partijas tad bija pie varas pēdējos gados, kad situācija strauji pasliktinājās, faktiski, ieviešot maksas medicību, bez kādas apdrošināšanas vai jebkādas citas sistēmas, kas eksistē gan Igaunijā, gan Lietuvā, tikai ne Latvijā.

    +5
    -14
    Atbildēt

    0

    lno > zanE. 01.02.2015. 10.29

    zanE…viņš ir uzpircis – Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības valdes priekšsēdētāju Valdi Keri, kurš noslēdzis līgumu ar Saskaņu un ilgojas valdības sastāvā redzēt gan Saskaņu, gan pašu Ušakovu….

    ___________________

    Cik tad pati saņēmi, kad atbalstīji koalīciju ar SC? Tad jau iznāk, ka arī Āboltiņa, Ēlerte un Štokenbergs bija uzpirkti?:):):)

    +8
    -14
    Atbildēt

    0

    InKa > zanE. 01.02.2015. 16.03

    Dīvaini lasīt anonīmus melus, ka Keris organizējis ģimenes ārstus pret Circeni!!!

    Sākotnēji ģimenes ārsti izteica neuzticību, un tam pievienojās arī arodbiedrība, ar balsu vairākumu pieņemot lēmumu padomes sēdē!

    Ceru, ka mediķu arodbiedrības noslēgtā vienošanās beidzot pievērsīs uzmanību problēmām nozarē! Izskatās, ka neviena protesta akcija nav tikusi tik ļoti pamanīta…

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > zanE. 01.02.2015. 22.13

    zanE – atkal vistīrākā demagoģija un absolūtā tava nekompetence, problēmas ar atsevišķiem ārstiem ir viens, problēmas ar finansējumu un ves. sistēmas organizāciju, pareizāk sakot, pilnīgāko dezorganizāciju politiskās vadības un ministrijas nekompetences dēļ, ir pavisam kas cits.

    Un tie tavi blā blā blā ka problēmas veidojas 25 gadus, ir vienkārši smieklīgi, taisni tā tu teici arī pirms 5 gadiem, kas tad V un pārējiem traucēja, vismaz, kaut ko sakārtot.

    Vienīgais, par ko tu esi spējīga runāt, tas ir cik slikts ir Keris, it kā viņš būtu tas, kas šo sistēmu tik tālu nolaidis, nevis politiķi, ko tu te tā aizstāvi, nu, priekš tam jau tu te arī esi, lai būtu V advokāts, to es saprotu, tāpēc nekādu objektivitāti no tevis, īstenībā, arī negaidu.

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > zanE. 02.02.2015. 10.28

    Ne visi, ar ko kāds, apstākļu spiests, sadarbojas, ir “draugi”, tam ir arī daudz dažādu citu apzīmējumi.

    Labāk, pajautā slimniekiem, kas nevar saņemt vai apmaksāt ārstēšanos, vai viņiem ļoti svarīgi, ar ko sadarbojas Keris, lai viņiem palīdzētu, vai viņi gatavi mirt, lai tikai Keris nesadarbojas ar SC?

    nevajag visu politizēt līdz absurdam un spriest tik vienkāršoti un shematiski.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > zanE. 02.02.2015. 09.10

    zanE – tev šodien taktika izlikties par muļķīti, ja nav ko atbildēt par tēmu?

    Kāds Kerim un situācijai medicīnā sakars ar korupcijas shēmām RD?

    Būtu es tavs darba devējs, sūtītu tevi uz kādiem propagandistu kvalifikācijas celsanas kursiem, tavi komentāri sāk zaudēt kvalitāti.

    V pretenzijas, pagaidām, nav?

    Ja nav, tad, drīz vien būs, par tādiem komentāriem.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > zanE. 02.02.2015. 13.33

    Atkal demagoģiska atbilde, vajag runāt nevis “vispār”, bet, par konkrētu situāciju.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > zanE. 02.02.2015. 16.30

    Nu, ja tev ar V nav nekāda sakara, un tu, tiešām, pati domā, ka Keris ir ļaunuma iemiesojums, ka arodbiedrībām ir jāpiebalso politiķiem, ka jebkura vēršanās pret politiķiem un protesti pret esošo varu ir pielīdzināmi nodevībai, un jebkuras pilsoniskās aktivitātes ir jāaizliedz, kā, pēc V piespēles, faktiski, aizliedza referendumus, izmantojot zināmos ieganstus – nu tad vēl jo sliktāk, diezin vai tu esi cilvēks ar demokrātiskiem un liberāliem uzskatiem, jo demokrātiskās brīvības attiecas ne tikai pret to partiju, ko tu atbalsti, bet, arī pret tiem, kuri tev nepatīk, izskatās, to tu nesaproti, un, principā, ar ko tad tu atšķiries no tiem pašiem “patriotiem” ar to melnbalto pasaules redzējumu un visu dalīšanu “savējos – ienaidniekos”?

    Kaut,man jau, principā, ar tevi domstarpības maz, bet, kas attiecas uz medicīnu, tur gan tu vienkārši neapzinies, kādā situācijā ir daudzi cilvēki, un līdz kādam bardakam šo sistēmu noveduši politiķi.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    InKa > zanE. 01.02.2015. 21.32

    Kapēc de facto nerunāja par problēmām veselības aprūpes nozarē?

    Kapēc neintervēja valdošās partijas, nu kautvai Vienotību,kura pirms vēlēšanām pasludināja veselību par prioritāti?

    Kapēc nesāka ar to, ka vienošanos ar saskaņu jau 2014.gadā noslēdza LBAS un Izglītības un Zinātnes arodbiedrība (LIZDA).

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > zanE. 02.02.2015. 17.27

    Nu ļoti slikti, ka Ušaskovs ir tik varens, un pārējie politiķi mums ir tik tizli, ka neko nespēj viņam izdarīt.

    Un, aizbildinoties ar to, ka “mēs ienaidnieku ielenkumā” un tas nāk par labu Krievijai, jau visu var aizliegt, sen zināma metode, ne ar ko neatšķiras no Putina metodēm demokrātijas ierobežošanai.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > zanE. 02.02.2015. 15.52

    Paldies, pēc Circenes un V atbildības rezultātiem par ves. sistēmu laba veselība Latvijā nepieciešama katram, ja tikai viņš nav miljonārs.

    Un, ko lai dara, ja mūsu pie varas esošie politiķi ir tik cietpauraini un bezatbildīgi, ka viņus iekustināt var tikai masu protesti.

    Kaut kā neatceros, ka tu būtu sevišķi satraukusies, kad protestēja pret Kalvīša valdību, ko lai dara, ka V ir nonākusi TP pozīcijā, varu tikai izteikt līdzjūtību, būt par šīs partijas advokātu un lakstīgalu publiskajā telpā tev kļūs arvien grūtāk.

    Par nākamo Kera soli vēl nekas nav zināms, bet, šis ir pilnīgi adekvāts, to jau var spriest pēc tavas un pārējo politikāņu reakcijas un uzbrukumiem Kerim, gandrīz vai, apvainojot to valsts nodevībā, nedomāju, ka tu pati nesaproti visu šo uzbrukumu absurdumu ( ja nesaproti, esmu ļoti vīlies), un tev arī visa pasaule ir melnbalta un bez niansēm, saprotu, ka tu vienkārši pildi savus pienākumus kā V propagandas rupors internetā, katrs jau pelna maizīti, kā var un kā prot, es pat pieļauju iespēju, ka tu tiešām domā tā, kā raksti, reizēm, emocijas, un vēl uz absolūtas nekompetences fona par att. tēmu, aizmiglo prātu.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    lno > zanE. 01.02.2015. 20.40

    zanE. Tici un tu tiksi atalgota: KNAB un policija atsakās izmeklēt RS šaubīgo iepirkumu http://www.tvnet.lv/zinas/kriminalzinas/545970-knab_un_policija_atsakas_izmeklet_rs_saubigo_iepirkumu

    +2
    -5
    Atbildēt

    0

    lno > zanE. 01.02.2015. 21.12

    zanE. Tici un tu tiksi atalgota: Neka personīga: Īpašumu tirgoņi cenšas samazināt cenu par TUA http://www.diena.lv/latvija/zinas/neka-personiga-ipasumu-tirgoni-censas-samazinat-cenu-par-tua-14086011

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    lno > zanE. 01.02.2015. 21.39

    Aivis Biķernieks ‏@AivisBikernieks 6h6 hours ago View translation

    @elitaveidemane @ibrante Varai jau sen zobu nav, spēku pietiek tikai TV operatoru sašņorēšanai un lepni iznākt no skapja.

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    lno > zanE. 01.02.2015. 21.23

    Baiba Strautmane ‏@BaibaStrautmane 56m56 minutes ago

    Viskrutākais ministrs Kozlovskis,protams,atkal teiks,ka tā nav sistēma,bet tikai atsevišķu stulbeņu stulbums..#ūdensirķīmija @Nekapersoniga

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    zanE. > zanE. 02.02.2015. 16.30

    …Dzeri…man, nudien, Tevis ir ļoti, ļoti žēl!…pieņem manu līdzjūtību!…

    …man ar Vienotību nav absolūti nekāda sakara, bet….ja Tu tik uzstājīgi apgalvo un dēvē mani par Vienotības advokātu – sajutos lepna… :)

    P.S. …esmu piedalījusies protesta akcijās pret Kalvīša valdības nejēdzībām…jā, tā bija mana pilsoniskā attieksme…tagad Tu, droši vien, esi vīlies…. :)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    vvilums > zanE. 02.02.2015. 16.54

    Nav tik slikti, ka Keris parakstīja “5% līgumu” ar SC t.i. iedeva mazo pirkstiņu velnam. Sliktākais ir tas ,ka “sarkanais velns” tagad tiks ar pensionāru un mediķu balsīm pie saimniekošanas valstī un kāda tā būs var redzēt Rīgas satiksmē, par valsts nodevību nemaz nerunājot.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    zanE. > zanE. 02.02.2015. 14.16

    ….Dzeri….Tu neatbildēji ne uz vienu jautājumu, kuru Tev uzdevu savā komentārā 1.februārī 2015 16:25….

    ….bet….Tavā vietā atbildēja Ušakovs De Facto sižetā – Saskaņa atbalstīs Keri protesta akcijās, pievienosies Kera arodbiedrības prasībām un ar Ušakova kabatas arodbiedrību LABA – papildinās protestētāju rindas….

    …nākamais Kera solis varētu būt sarkano mētelīšu rindas papildināt ar zaļajiem cilvēciņiem….vai tad nav vienalga, kādas valsts intereses tie pārstāv – galvenais, lai Kerim un Ušakovam būtu iespējami masveida protesti….

    …no tiem Tavi slimnieciņi tiks dziedināti un visi kļūs veseli…

    …kā izrādās, Dzeri, arī Tu esi gatavs pārdoties, tikai – lai uzlabotu savu komforta zonu….lai Tev laba veselība!…

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    DD1 > zanE. 02.02.2015. 13.17

    > dzeris49

    “Ne visi, ar ko kāds, apstākļu spiests, sadarbojas, ir “draugi”, tam ir arī daudz dažādu citu apzīmējumi.”

    Ja nav nekādu robežu, varētu pārdoties arī Putina partijai. Mērķis attaisno līdzekļus?

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    DD1 > zanE. 02.02.2015. 09.59

    > dzeris49

    “Kāds Kerim un situācijai medicīnā sakars ar korupcijas shēmām RD?”

    Pasaki man, kas ir tavs draugs, un es zināšu, kas esi tu.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    zanE. > zanE. 01.02.2015. 23.08

    …Dzeri…šī vakara De Facto skatījies?…negribi Kerim sarkanu mētelīti ar uzplečiem aizsūtīt?…

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    DD1 > zanE. 02.02.2015. 14.06

    > dzeris49

    “Atkal demagoģiska atbilde, vajag runāt nevis “vispār”, bet, par konkrētu situāciju.”

    Mēs nesaprotam viens otru, nav jēgas turpināt, jo man Keris, viņa diskusiju vešanas stils, tagad vēl kopošanās ar SC, ir nepieņemama.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    zanE. > zanE. 02.02.2015. 16.44

    …nē, nē, Dzeri…par to gan nesatraucies!…Krievijas politehnologi, kas stāv aiz Ušakova muguras – ļoti labi izstudējuši Latvijas valsts likumus un….protesta akcijas tiks noorganizētas augstā līmenī….tas varētu notikt vasarā, iespējams – jau pavasarī, kamēr Latvija ir prezidējošā valsts…līdz tam Ušakovs zem sevis būs savācis visas arodbiedrības, lai nodrošinātu masveida nekārtības…tikai tie idioti – Krīgers, Keris un vēl kādi jampampiņi neapjēdz, ka tiek izmantoti….tomēr viņiem ir Dzeru atbalsts un sapratne…

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    klusais > zanE. 01.02.2015. 23.29

    Drīzāk interesanti būtu uzzināt cik Keris maksā ? :) :) :)

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    zanE. > zanE. 01.02.2015. 16.25

    …Dzeri…no kā Ušakovs apmaksās Kera prasības?…vari atbildēt?…noslēgs līgumus par Krievijas pensionāru bezmaksas ārstēšanu pilsētas slimnīcās?…rīdziniekiem ieviesīs medicīnisko apkalpošanu bez rindas?…Rīgas pilsētas slimnīcās mediķiem paaugstinās algas?…uz darbu med.personālu vedīs ar Rīgas satiksmes autobusiem?…piegādās sarkanās krāsas mētelīšus protesta akcijām?…

    …Kera arodbiedrība palīdzēs Ušakovam gāzt valdību un mainīt valsts iekārtu, lai nodrošinātu visas Kera arodbiedrības prasības?…no kurienes Ušakovs ņems finansējumu?…

    +12
    -3
    Atbildēt

    0

    Bet > zanE. 01.02.2015. 16.21

    Keris, tai vietā, lai ierosinātu tieši kādas reformas viņaprāt, ir nepieciešamas medicīnā, vairāk neko nav izdarījis, kā klaigājis pēc naudas un mēginājis diedelēt to arī Briselē. Acīmredzot mūsu medicīna brēc pēc reformām, jo Circenei, kura vismaz kaut ko mēgināja darīt, ģimenes ārsti sāka brēku. Nav jau nozīmes mest naudu melnajā caurumā ko sauc par medicīnu. tajā cik miljonu tērē tā pati Stradiņa universitāte, kurā gatavo ne tikai ārstus, bet pat politologus par veselība sbudžeta naudu. Tur Kerim nekā nav ko teikt.

    Atradis gan ar ko parakstīt vienošanos. gan jau kā RS cer uz Uškovamerikas Rīgas naudu, kura , kā mums zināms, nema zvairs Rīgai nav.

    Keris ir nožēlojams, jo nopērkams par viltotiem grašiem.

    +14
    -2
    Atbildēt

    0

    zanE. > zanE. 01.02.2015. 11.32

    …Dzeri…Tu tiešām esi tik naivs vai – tikai izliecies?….ko Ušakovs var dot Kerim un viņa arodbiedrībai?….Ušakova kabatas arodbiedrības atbalstu sarkanos mētelīšos, lai nodrošinātu masveida protesta akcijas?….esi aizmirsis Kera rakstītās vēstules uz EP un Ušakova arodbiedrības protesta “akciju” Briselē?…vienāds scenārijs un viens režisors?…

    …esi dzirdējis Keri runājam par problēmām savā nozarē – par pateicībām ar aploksnītēm un izmeklējumu pierakstījumiem, kas ir vistiešākā valsts naudas izkrāpšana?….

    …kā Ušakovs var palīdzēt?…vēl paaugstinot braukšanas maksu sabiedriskajā transportā un daļu no ieņēmumiem pārskaitot dakteriem?….

    +16
    -4
    Atbildēt

    0

    zanE. > zanE. 01.02.2015. 17.09

    …Dzeri….kāpēc Tu izvairies no atbildēm?…ja Ušakovs nevar Kera definētās problēmas atrisināt, bet tomēr tiek noslēgts sadarbības līgums – vai to vajadzētu ignorēt?…vai uztvert kā brīdinājumu – pārdošos kaut velna vecmāmiņai…tikai…kā vārdā?…

    +13
    0
    Atbildēt

    0

    zanE. > zanE. 01.02.2015. 17.59

    …Dzeri….Tev ir vienalga ar kādiem līdzekļiem Keris panāks problēmu risinājumu?…arī tad, ja viņš finansējumu lūgs no Krievijas ar Ušakova starpniecību?….

    ….gribi runāt par problēmām?….tās ir veidojušās visu 25 gadu laikā – pateicības, no kurām netiek nomaksāti nodokļi, pierakstījumi slimnieka izmeklēšanai – kas ir veselības budžetam paredzētie līdzekļi….absurda med.speciālistu attieksme pret slimnieku – šodien varu izmeklēt tikai ceļgala locītavas, gūžas locītavas izmeklēšanai būs jāpierakstās uz nākamo reizi, šodien nevaru, atbrauciet pēc nedēļas!…

    …esi dzirdējis Keri par šīm problēmām runājot?….viņš ir piedāvājis risinājumu, kā to novērst?….tikai nevajag pievilkt argumentus aiz matiem – maksājiet 10 tūkstošu algas, tad aploksnes neņems….

    …ja pediatrs var nepamanīt problēmu 12-gadīgam bērnam, kuram sākušas deformēties locītavas un ieteikt padzert vitamīnus, nevis sūtīt pie speciālista, tad arī Ušakovs nespēs palīdzēt…

    …sistēmas sakārtošana jāsāk pašu mediķu aprindās – vaimanāt un sūdzēties spējīgi visi, tikai savu atbildību neredzēt – tā ir vieglāk…

    +14
    -1
    Atbildēt

    0

    DD1 > zanE. 01.02.2015. 10.35

    > dzeris49

    “Keri pārāk vainot nevajadzētu, viņš cīnās par savas nozares saglabāšanu”

    Ar kādām metodēm? Konfliktējot ar veselības ministri un organizējot ģimenes ārstus pret viņu? Tas bija nekrietni. Ļoti šaubos, vai Kerim rūp slimnieki, labākajā gadījumā tikai ārsti.

    +17
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu