Kalnciema kvartālā apskatāma Eduarda Miheloviča gleznu izstāde "Dienvidu melodija" • IR.lv

Kalnciema kvartālā apskatāma Eduarda Miheloviča gleznu izstāde “Dienvidu melodija”

9
Eduarda Miheloviča glezna "Rīta melodija". Publicitātes attēls

Skats uz dienvidu zemēm un vasaras iespaidiem, taču no ziemeļu zemes 

Kalnciema kvartāla galerijā atklāta Eduarda Miheloviča gleznu izstāde “Dienvidu melodija”, raksta aģentūra LETA. Savā izstādē Mihelovičs uzbur dienvidu krāsu melodiju mūsu pelēkās ziemas vidū. Tas ir skatiens uz dienvidu zemēm un vasaras iespaidiem, taču skatiens no ziemeļu zemes un līdz ar to nedaudz abstrahēts. Pāreja no reālistiskā attēlojuma uz abstrakto un atpakaļ ir mākslinieka daiļrades pamatelements, kaut arī viņa sākotnējā mīlestība ir plenēra glezniecība. 

Koki un ģeometriskie elementi ainavā ir pastāvīgas tēmas viņa darbā. Pirms glezniecības Mihelovičs darbojies melnbaltās fotogrāfijas žanrā, un arī tad šīs bija viņa daiļrades centrālās tēmas. “Man vairs nav mērķis izteikt kādas lietas būtību, jo mēs dzīvojam bezgalīgu formu pasaulē, tomēr parādīt realitātes dažādos slāņus, ne tikai vizuālo izskatu, bet arī iekšējo skatienu – tas gan. Apvienojot vienā gleznā reālistiskos un abstraktos elementus, es apvienoju realitāti un savas pārdomas par to. Tīra stilizācija šķiet pārāk atsvešināta. Vijīga līnija, brīva plūsma, kas mijiedarbojas ar abstrakto formu, – tā veidojas mana interpretācija, melodija,” stāsta mākslinieks. 

Mihelovičs dzimis 1977.gadā. Ar gleznošanu mākslinieks nodarbojas kopš 2001.gada. Viņš studējis Latvijas Mākslas akadēmijas Stikla mākslas nodaļā, mākslas izglītību papildinājis Rīgas Tehniskās universitātes arhitektūras bakalaura programmā, dažādās privātstudijās un plenēros. 2014.gadā mākslinieks piedalījies Liepājas plenērā “Pilsēta un jūra” un mākslas rezidencē “Arte Studio” Itālijā. Šī ir mākslinieka trešā personālizstāde. 

Izstāde “Dienvidu melodija” Kalnciema kvartāla galerijā būs skatāma līdz 5.februārim. Vairāk informācijas Kalnciema kvartāla mājas lapā

Komentāri (9)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu