Krievijas cenzūras iestāde iesaka nepublicēt “Charlie Hebdo” karikatūras • IR.lv

Krievijas cenzūras iestāde iesaka nepublicēt “Charlie Hebdo” karikatūras

42
Žurnāla "Charlie Hebdo" jaunākais numurs sapakots, lai nonāktu pie saviem lasītājiem. Foto: AFP/LETA

Arī Čečenijas prokremliskais līderis Ramzans Kadirovs paziņojis, ka nevienam neļaus apvainot pravieti Muhamedu

Krievijas mediju uzraudzības iestādes “Roskomnadzor” Kamčatkas pārvalde vietējiem medijiem nosūtījusi vēstuli ar brīdinājumu, ka nav pieļaujams publicēt karikatūras par reliģiskām tēmām, vēsta liberālais telekanāls “Doždj”.

Kamčatkas cenzūras iestādes pārstāve Marija Smetankina atzinusi, ka šāds lēmums pieņemts pēc terora aktiem Parīzē, kad 7.janvārī islāma teroristi iebruka satīriskā žurnāla “Charlie Hebdo” redakcijā un nogalināja 12 cilvēkus.

Kamčatkas cenzori brīdina medijus, ka nav ieteicams arī atsaukties uz internetmedijiem, kuros tiek gan attaisnots Parīzes terorakts, gan pieminētas karikatūras par reliģiskajiem līderiem.

Ja mediji nepildīs šo “Roskomnadzor” rekomendāciju, viņiem draud atbildība, kas paredzēta likumā “Par cīņu ar ekstrēmistiskām darbībām”.

Jau iepriekš pret karikatūru publicēšanu, kurās attēlots pravietis Muhameds, ar paziņojumu klajā nāca Čečenijas prokremliskais līderis Ramzans Kadirovs. Viņš paziņojis, ka nevienam neļaus apvainot pravieti Muhamedu, pat ja tas maksātu dzīvību, ziņo LETA.

“Mēs bieži esam piedevuši tiem, kas ir vainīgi mūsu radinieku un tuvo cilvēku nāvē. Bet nevienam neļausim apvainot Pravieti, pat ja tas mums maksātu dzīvību. Musulmaņi nezīmē pravieša portretus, nerāda Viņu filmās,” sociālajā tīklā “Instagram” norādīja līderis. “Tautām svarīgāks ir miers un stabilitāte, nevis cilvēku saujiņas tiesības necienīgi izturēties pret Pravieti,” uzsvēra Kadirovs.

“Roskomnadzor” vēstule būtu jāuzskata kā cenzūras iestādes pozīcija par Parīzē notikušajiem terora aktiem, raksta Krievijas mediji. Tā 12.janvārī izsūtīta dažādiem medijiem.

 

Komentāri (42)

Fikseris 13.01.2015. 21.45

Konflikts starp rietumiem un krieviju ir tieši tāds pats kā konflikts starp rietumiem un islāma pasauli. Tas ir konflikts starp civilizēto pasauli un viduslaiku barbariem.

http://www.echo.msk.ru/sounds/1472488.html

+4
0
Atbildēt

1

    J.Biotops > Fikseris 13.01.2015. 22.36

    Neapvainosim Eiropas viduslaikus un arī barbarus. Krievijas īstenība senāk un tagad ir baisāka, kā Eiropas viduslaiki drūmākajā posmā – tā sauktās „pornokrātijas” gados. Bet barbari pamazām civilizējas, atšķirībā no diženās Krievzemes, kas tikai vstajot s koļen” .

    Islama pasaule vēl trakāk – tā apmēram pusi sava vēstures laika veļās atpakaļ lejā no pirmajā pusē sasniegtā. Toties veļas pamatīgi, tas nu gan.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

traductrice 13.01.2015. 17.12

nu, re… atkal jau veidojas domubiedru kopas – je suis… un je ne suis pas.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu