Latvijas ''AirDog'' plūc laurus tehnoloģiju un inovāciju izstādē "CES 2015" • IR.lv

Latvijas ”AirDog” plūc laurus tehnoloģiju un inovāciju izstādē “CES 2015”

14
Latvijas uzņēmēju radītais bezpilota lidaparāts "AirDog". Foto: Ieva Čīka, LETA

”AirDog” oficiāli ir labākais drons

Latvijas uzņēmuma SIA ”Helico Aerospace Industries” bezpilota lidaparāts ”AirDog”, kas autonomi seko sportistam un filmē to ar ”GoPro” sporta kameru, pasaules lielākajā tehnoloģiju un inovāciju izstādē “CES 2015″ atzīts par labāko robotu un ieguvis otro vietu ”Best of CES Awards 2015” balsojumā, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

”Tagad ”AirDog” oficiāli ir labākais drons un tas ir liels sasniegums mums visiem. Paldies visiem par atbalstu mājās un šeit Lasvegasā,” sacīja “AirDog” idejas autors Edgars Rozentāls.

”AirDog” ir vienīgais uzņēmums no Latvijas, kas šogad piedalās “CES 2015″ izstādē ASV. Visa ”Airdog” komanda, kas piedalās prestižajā izstādē, ir no Latvijas, kā arī atraktīvais izstādes stends ir izstrādāts Latvijā un to veica uzņēmums ”Mindworks Ramps”.

“CES 2015” (Consumer Electronics Show) ir pasaulē lielākā tehnoloģiju un inovāciju izstāde, kas norisinās Lasvegasā (ASV) un kurā šogad piedalās aptuveni 4000 dalībnieku, savukārt to apmeklē aptuveni 140 000 cilvēku un gandrīz 7000 masu mediju pārstāvju.

“JIC biznesa inkubatora” uzņēmums SIA “Helico Aerospace Industries”, kas nodarbojas ar bezpilota lidaparātu tehnoloģiju attīstīšanu, dibināts 2012.gada jūnija beigās, uzņēmuma īpašnieks ir SIA “Innovatio Capital”, liecina “Firmas.lv” informācija. Pērn uzņēmums strādājis ar 43 504 eiro apgrozījumu. Kompānijā darbojas inženieru, uzņēmēju, aviācijas un programmēšanas ekspertu komanda, ko vieno un aizrauj aktīvs dzīvesveids un ekstrēmie sporta veidi. Uzņēmums atrodas Rīgā un nodarbina 20 darbiniekus.

SIA “Innovatio Capital” īpašnieki ir “MSN Holdings” (39%), SIA “Rosenthal Investments” (37%) un SIA “JS Investments”. Saskaņā ar “Firmas.lv” datubāzi “MSN Holdinga” īpašnieki līdzīgās daļās ir Jūlija Jerņeva, Gints Vilgerts, Edgars Koškins un Debora Pāvila.

 

Komentāri (14)

ierados 10.01.2015. 12.00

Tas iepriecina un sasilda. Tiešām. Atšķirībā no ģināmo un citiem dauzoņām.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu