Lietuvā ar "kolorado vabolēm" iezīmē Krievijas TV kanālos reklamētās preces • IR.lv

Lietuvā ar “kolorado vabolēm” iezīmē Krievijas TV kanālos reklamētās preces

54
Lietuvā ar "kolorado vabolēm" marķētās preces veikala plauktā. Foto no "Delfi.lt"

Lietuva varētu apturēt divu Krievijas telekanālu retranslāciju uz gadu

Lietuvā, rīkojot pilsonisku akciju, cīņā pret Kremļa propagandu, aktīvisti sākuši iezīmēt preces, kuras tiek reklamētas Krievijas televīzijas kanālos, ziņo “Delfi.lt”.

Akcijas nosaukums ir “Nepērc Kremļa propagandu”. Uz to ražotāju precēm, kuri nav atteikušies izvietot savu reklāmu Krievijas kanālos, tiek līmētas uzlīmes ar kolorado vaboles attēlu.

Kā uzskata akcijas organizatori, pilsoņiem nevajadzētu atbalstīt ražotājus, kuri nav atteikušies no propagandu izplatošo Krievijas televīzijas kanālu piedāvātajiem reklāmas pakalpojumiem.

Lietuvas Radio un televīzijas komisija (LRTK) šonedēļ turpinās apspriest arī iespējamos soļus pret Lietuvā retranslētajiem Krievijas telekanāliem “RTR Planeta” un “NTV Mir Lithuania”, kā arī “Ren TV Baltic (Lietuva)”, pret kuriem tiek veikta izmeklēšana par iespējamiem Lietuvas likumdošanas pārkāpumiem, raksta LETA.

Kā pieļāvis komisijas priekšsēdētājs Edmunds Vaitekūns, abu pirmo telekanālu retranslācija, konstatējot atkārtotus likumu pārkāpumus, varētu tikt apturēta uz gadu. Viņš arī atgādinājis, ka atsevišķu šo kanālu veidoto programmu retranslācija pērn jau tika apturēta uz trim mēnešiem.

Novembrī komisija izvērtēja “RTR Planeta” un “NTV Mir Lithuania” un izteica aizdomas par nepieņemamu informācijas pasniegšanas veidu, likuma un žurnālistu ētikas principu pārkāpumiem, norādīdama, ka informācija sniegta neobjektīvi un nav balstīta uz pierādījumiem, cenšoties noskaņot skatītāju noteiktā virzienā un, iespējams, kūdot uz karu un neiecietību.

Jau vēstīts, ka pagājušā gada martā LRTK nolēma uz trim mēnešiem apturēt “NTV-Mir” retranslēšanu Lietuvas teritorijā, atzīstot, ka pārraidē, ko tas saviem skatītājiem piedāvāja tieši Lietuvas Neatkarības atjaunošanas dienas priekšvakarā, sniegta apzināti nepatiesa informācija par 1991.gada 13.janvāra notikumiem.

 

Komentāri (54)

traductrice 06.01.2015. 13.01

mums šādas pilsoniskās aktivitātes ir “pilnīgs kosmoss”! Mūsu NEPLP darbu un lēmumus laikam nav vērts pat komentēt.

+18
-1
Atbildēt

10

    Ieva Brante > traductrice 08.01.2015. 05.28

    Kā man nepatīk komentāri no stila “pie mums jau tādas pilsoniskās aktivitātes ir pilnīgs kosmoss”. Kas traucē aiziet un izdarīt? Kas traucē piedalīties un veidot?

    Mani novērojumi liecina, ka bieži šādi saka tie, kas nav piedalījušies akcijās, piketos un citos pilson.pasākumos. Tie, kas nav zīmējuši plakātus vai dalījuši lapiņas. Un, visbeidzot, tie, kuru piedalīšanās pilsoniskās aktivitātēs aprobežojas ar “like” uzspiešanu pie raksta.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    edge_indran > traductrice 06.01.2015. 14.21

    ——-traductrice mums šādas pilsoniskās aktivitātes ir “pilnīgs kosmoss”…

    ===============================================================================

    Laiks tā kā būtu “uz zemes” nolaisties – pilsonīšu aktivitātes iemeslus saprast. Auseklīšu laiki pagājuši, tagadiņ’ cita sistēma – tagadiņ’ konkurenti “jāmočī” ar visiem legālajiem paņēmieniem. Demokrāķija, poņimaješ…

    Par jauniešiem nav ko uztraukties – vairākums “rubī fišku”!

    Kas man maksā, tam es līmē

    https://www.youtube.com/watch?v=3wjx6CWyl1g

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Krotow > traductrice 06.01.2015. 22.27

    Ukrainas preces pēdējā gada laikā tiešām esmu sācis pirkt vairāk kāreiz atbalstam.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Normunds > traductrice 06.01.2015. 23.29

    Manai automašīnai ir ukraiņu akumulators Atlant . Nopirkt var maximā.

    http://www.westa.com.ua

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Anti Vatņiks > traductrice 06.01.2015. 19.19

    edge_indran — blablabla.

    ———————————

    kas ir? propogandas rullīši aptrūkuši, ka vienus un tos pašus postē :)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    aivarsk > traductrice 06.01.2015. 13.58

    Mūsu jaunieši ir kūtri vai arī nepietiek beisbola nūju okupantu autostiklu pārmācīšanai koloradolenšu gadījumos?

    Bet tam visam jau apakšā cita problēma – Lietuvā par to neviens neuztrauksies, atbalstīs visos līmeņos, sākor ar sabiedrību, beidzot ar policiju, bet pie mums apsūdzēs preces vai mantas bojāšanā. Visur video, visur veikalu načaļņiki krievenes…

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

    tonijs > traductrice 06.01.2015. 13.43

    Kāpēc, piemēram, dedzīgie NA (vai arī citu partiju jaunatnes organizāciju) jaunieši nevarētu to izdarīt? Kāpēc nevarētu iezīmēt veikalos arī Ukrainas preces- ar pretēju mērķi, lai tās vairāk pirktu? Lietuvieši malači!

    +13
    -2
    Atbildēt

    0

    andrejs > traductrice 06.01.2015. 14.05

    Lietuvā par to neviens neuztrauksies, atbalstīs visos līmeņos, sākot ar sabiedrību, beidzot ar policiju

    ————————-

    pie mums policija nevēlas tikt galā ar kolorado lentītēm automašīnās. Man būtu grūti iedomāties, ka Izraelā kaut pusstundu pa ielu varētu nobraukt autiņš ar piekabinātu hitleriskās Vācijas karogu.

    Mūsu ģimenē īstenojam savu mazo boikotu – kopš krievu iebrukuma Gruzijā gandrīz vai nepērkam Krievijā ražotas preces, pēc iebrukuma Krimā neesam nopirkuši nevienu.

    +13
    -1
    Atbildēt

    0

    Pelēkais Vilks > traductrice 06.01.2015. 14.43

    traductrice …mani … urda viens jautājums – kāpēc valsts uzņēmums (Lattelecom) man ar varu spiež apmaksāt RUS propogandas kanālus. Kāpēc tie nāk komplektā ar Latvijas saturu? Kāpēc man par tiem jāmaksā neatkarīgi no tā, vai es tos skatos vai neskatos?

    =============

    Tāpēc, ka šeit ir Latvija nevis Igaunija, Lietuva vai Ukraina. Un vēl tāpēc, ka gulbītis (ko pazīstam kā egoistisku konformistu jau no slavenās Podnieka filmas “Vai viegli būt jaunam” laikiem) ir LTK CEO.

    Paraškas “saturs” viņam nāk par velti, bet vietējie krieviņi viņam maksā naudu par infrastruktūras abonēšanu paraškas mēslu baudīšanai, kuru citādi atdotu visvisādiem satelītu operatoriem.

    Tā lūk, brāļi, dzīvojam.

    +14
    0
    Atbildēt

    0

    traductrice > traductrice 06.01.2015. 14.24

    preču boikots ir pretdarbības forma, ko katrs var viegli realizēt. Arī es principā nepērku made in Rus (kas gan ir viegli izdarāms, jo nemaz tik liels tas preču sortiments veikalos nav), un dažkārt nopērku ukraiņu zefīru (varbūt vēl kaut ko). Jāuzmanās ar ukraiņu spirtzavod produkciju, jo alkoholiskie dzērieni pārsvarā nāk no Krimas :)

    Taču mani kopš TV3 un LNT pāriešanas maksas paketē, kas praktiski sakrita ar notikumiem Ukrainā, urda viens jautājums – kāpēc valsts uzņēmums (Lattelecom) man ar varu spiež apmaksāt RUS propogandas kanālus. Kāpēc tie nāk komplektā ar Latvijas saturu? Kāpēc man par tiem jāmaksā neatkarīgi no tā, vai es tos skatos vai neskatos?

    +18
    0
    Atbildēt

    0

Edgars Avotiņš 06.01.2015. 14.29

Es tagad sen neesmu skatījies, bet rudenī retranslētajos Krievijas propagandas kanālos reklamējās LMT … un ja nemaldos arī Lattelekom.

+9
-1
Atbildēt

0

fretka 06.01.2015. 15.18

Jā, tajā Lietuvā patiesi notiek neticamas lietas… Bojā preces, aplīmējot tās ar nepiederošu saturu, kopš 1. janvāra samazina elektroenerģijas cenu… Trakākais, ka elektrības cenas samazinājumu pamato ar lielāku neatkarību no Krievijas gāzes.

Varēja jau arī pie mums dedzīgākie Vienotības jaunatnes organizācijas biedri saņemt rakstisku atļauju no savas partijas Ētikas komisijas (un varbūt arī Rinkēviča) un uzlīmēt vienu kolorādo vaboli vienai precei vienā lielveikalā.

Tad to varētu nofilmēt gan Ušakova PBK1, gan Beltes PBK2 :)

+9
-1
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu