Šanhajā Jaungada svinību laikā pūlī nobradāti vismaz 36 cilvēki • IR.lv

Šanhajā Jaungada svinību laikā pūlī nobradāti vismaz 36 cilvēki

23
Ātrās palīdzības mašīnas Šanhajā cenšas piekļūt vietai, kur Jaungada svinību laikā pūlī nobradāti vismaz 36 cilvēki. Vēl 48 cilvēki cietuši, un 14 cilvēku stāvoklis ir nopietns. Foto: AFP/LETA

Oficiāls nelaimes cēlonis vēl nav paziņots

Ķīnā, Šanhajā, Jaungada svinību laikā pūlī nobradāti vismaz 36 cilvēki, galvenokārt jaunas sievietes, un vēl 48 cietuši. 14 cilvēku stāvoklis ir nopietns, ziņo LETA/AFP.

Oficiāls nelaimes cēlonis vēl nav paziņots, bet mediji, atsaucoties uz aculieciniekiem, vēsta, ka grūstīšanās izcēlusies, kad neilgi pirms pusnakts no kāda tuvējā naktskluba kaisītas neīstas naudaszīmes, kas izskatījušās pēc 100 dolāru banknotēm, un cilvēki metušies tās ķert, burtiski kāpjot cits citam pāri. Fotogrāfijas sociālajos medijos liecina, ka uz šiem papīrīšiem iespiests teksts “Jaunais Gads 2015” un kluba nosaukums.

Citi aculiecinieki savukārt izteikušies, ka tuvējās ielas vienkārši bijušas pārāk pārblīvētas un traģēdija notikusi tādēļ, ka daļa cilvēku centušies nākt klāt, bet citi gribējuši virzīties prom.

Lielākā daļa upuru un cietušo ir jaunieši, kas bija pulcējušies uz platām kāpnēm, kas ved uz Huanpu upes krastmalu, no kuras paveras plašs skats. Panika un kliedzieni turpinājušies minūtes desmit piecpadsmit.

Attēlos redzami arī nesamaņā guļoši cilvēki, kuriem mēģina palīdzēt garāmgājēji, un skats no augšas uz tuvējām ielām, kurās gadumijas gaidās drūzmējas blīvs cilvēku pūlis.

Policija centusies pašķirt pūlī ceļu, lai cietušajiem var piekļūt ātrās palīdzības mašīnas. “Redzēju, ka cilvēki bija nospiesti, zaudējuši samaņu vai pat nosmakuši, daži centās viņus elpināt, citi raudāja,” stāstījis kāds aculiecinieks.

Prezidents Sji Dzjiņpins pieprasījis nekavējoties veikt izmeklēšanu.

Pilsētā atcelti visi turpmākie Jaungada svinību pasākumi.

 

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu