"Inbox.lv" iegādājas Igaunijas "Mail.ee" • IR.lv

“Inbox.lv” iegādājas Igaunijas “Mail.ee”

19
SIA "Inbokss" valdes priekšsēdētājs Andris Griķis. Foto: Edijs Pālens, LETA

Darījuma summa mērāma sešiem cipariem un netiek izpausta

Igaunijas telekomunikāciju kompānija “Tele2 Eesti” pārdevusi e-pasta servisu “Mail.ee” Latvijas interneta portālam “Inbox.lv”, vēsta “Postimees Online”.

Darījuma summa, kas mērāma sešiem cipariem, atbilstoši līgumam ir konfidenciāla un netiek izpausta.

“Tele2 Eesti” mārketinga direktors Argo Virkebau “Mail.ee” pārdošanu skaidro ar uzņēmuma vēlmi vairāk koncentrēties uz pamatdarbību.

Līdz šim “Inbox.lv” bija izvērsis savu darbību Latvijā, kā arī Lietuvā ar zīmolu “Inbox.lt”. Pēc darījuma, kas tika noslēgts šā gada nogalē, e-pasta servisa kopējais aktīvo lietotāju skaits visā Baltijā pārsniegs 1,7 miljonus, aģentūru LETA informēja SIA “Inbokss” valdes priekšsēdētājs Andris Griķis. Patlaban “mail.ee” ir vairāk nekā 400 000 lietotāju kontu.

“Šis ir bijis viens no SIA “Inbokss” ilgtermiņa mērķiem – attīstīt plašu lietotāju bāzi Latvijā un paplašināties Baltijas mērogā. Kā Latvijas tirgus līderis mēs jau ilgstoši pētījām iespējas Igaunijā, lai arī tajā ieietu kā vadošie savā segmentā,” teica Griķis. Kompānijas vadītājs piebilda, ka uzņēmums turpmāk plāno pamatīgāk nostiprināties Lietuvas tirgū, paplašinot piedāvāto pakalpojumu klāstu.

“Inbox.lv” pārstāvis Andris Griķis norādīja, ka šis darījums ļaus uzņēmumam izvērst savu darbību Igaunijā un apvienošanās ļaus izveidot vienotu reklāmas platformu visās trijās Baltijas valstīs. Pēc Griķa teiktā, “Inbokss” ieiešana Igaunijas tirgū ir izdevīga reklāmdevējiem, jo pašlaik to mediju skaits, kuri savā platformā var nodrošināt reklāmu visās trīs Baltijas valstīs vienlaikus, ir neliels.

Kā norāda “Inbox.lv” pārstāvji, “Mail.ee” Igaunijas tirgū ir vairāk nekā 13 gadu un ir viens no lielākajiem Igaunijas e-pasta servisiem ar kopējo lietotāju skaitu 420 000.

“Inbox.lv” jau vairāk nekā desmit gadu ir Latvijas lielākais multifunkcionālais portāls. Pēc starptautiskā interneta izpētes un konsultāciju uzņēmuma “Gemius” datiem, šā gada novembrī “Inbox.lv” ar 758 800 apmeklētājiem bija no datoriem apmeklētāko interneta lapu “Top 25” līderis. Turklāt jau trešo gadu pēc kārtas “Inbox.lv” ir Latvijas mīlētākais pašmāju zīmols.

SIA “Inbokss” apgrozījums 2013.gadā bija 1,985 miljoni eiro, pagājušo gadu uzņēmums noslēdza ar 132 333 eiro peļņu. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir Andris Griķis, kam pieder 92,03% kapitāldaļu. Vēl 9,97% kapitāla daļu pieder Jevgenijam Kuzņecovam.

 

Komentāri (19)

agrunte 30.12.2014. 17.52

“…lielākais īpašnieks ir Andris Griķis, kam pieder 92,03% kapitāldaļu. Vēl 9,97% kapitāla daļu pieder Jevgenijam Kuzņecovam”.

Kopā iznāk 102%. Kā tas var būt?

+4
0
Atbildēt

0

agrunte 30.12.2014. 17.52

“…lielākais īpašnieks ir Andris Griķis, kam pieder 92,03% kapitāldaļu. Vēl 9,97% kapitāla daļu pieder Jevgenijam Kuzņecovam”.

Kopā iznāk 102%. Kā tas var būt?

+4
0
Atbildēt

0

gustaps 31.12.2014. 09.59

> Neticis

“Vainīga nav latviešu gramatika, bet gan PR’istu mafija”

Vainīga ir konkrēta persona, kura nepapūlējās pat pārlasīt savu Produktu. :)

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu