Pazudusī "Air Asia" lidmašīna varētu būt iegāzusies jūrā (papild.) • IR.lv

Pazudusī “Air Asia” lidmašīna varētu būt iegāzusies jūrā (papild.)

43
"Air Asia" lidmašīna. Foto: AFP/LETA

Atsākas pazudušās pasažieru lidmašīnas meklējumi

Atsākta pazudušās aviokompānijas “Air Asia” lidmašīnas meklēšana, pirmdien paziņojušas amatpersonas.

Lidmašīna “Airbus A320-200” ar 162 cilvēkiem, tai skaitā 17 bērniem, bija ceļā no Indonēzijas uz Singapūru, kad svētdien ap plkst.6.20 (plkst.1.20 pēc Latvijas laika) pazuda no radaru ekrāniem, atgādina LETA.

Balstoties uz radaru pēdējām noteiktajām lidmašīnas koordinātām, Indonēzijas amatpersonas uzskata, ka lidaparāts, visticamāk, iekritis jūrā.

Tādā gadījumā lidmašīnas atrašanās vietu būs grūti noteikt, jo Indonēzijas dienestiem trūks nepieciešamā aprīkojuma, atzina meklēšanas aģentūras vadītājs Bambangs Sulistio.

Svētdien Indonēzijas gaisa kara spēku lidmašīnas pārmeklēja Javas jūru uz dienvidrietumiem no Indonēzijas Kalimantānas provinces piekrastes, bet šodien meklēšana paplašināta, ietverot arī Kalimantānas provinces rietumu daļu un Banku Belitunu.

No radariem pazūd „Air Asia” pasažieru lidmašīna

Aviokompānijas “Air Asia” QZ8501 reisa „Airbus A320″ lidmašīna, kurā atradās, iespējams, 162 cilvēki – pasažieri un seši ekipāžas locekļi, tai skaitā 17 bērni, pazuda no dispečeru dienestu radariem ceļā no Indonēzijas uz Singapūru, vēsta mediji. Tā ir jau trešā Malaizijas lidsabiedrības lidmašīna, kas pazudusi šā gada laikā.

Lidmašīna no sakaru radariem pazuda pulksten 6.15 pēc vietējā laika (pulksten 1.17 pēc Latvijas laika) – aptuveni stundu pēc izlidošanas no Surabajas Austrumjavā.

Neilgi pirms tam lidmašīnas apkalpe dispečeriem pieprasīja maršruta maiņu, Indonēzijas medijiem paziņojis aeronavigācijas administrācijas pārstāvis Hadi Mustofa, vēsta BBC.

Kā paziņojusi aviokompānija, pazudušajā lidmašīnā atradušies 156 Indonēzijas pilsoņi, trīs dienvidkorejieši un pa vienam cilvēkam no Singapūras, Malaizijas un Francijas.

Pārmeklēt lidmašīnas pazušanas rajonu – Javas jūru uz dienvidrietumiem no Kalimantānas provinces piekrastes – devušās divas Indonēzijas gaisa kara spēku lidmašīnas.

Aģentūra „Reuters”, atsaucoties uz Indonēzijas Transporta ministriju, ziņo, ka laineris no radariem pazudis tad, kad bija veicis aptuveni pusceļu. 

Kā vēsta Dw.de, Indonēzijas glābšanas dienesti uzskata, ka Malaizijas aviokompānijas lidmašīna ir nogāzusies. Pēc valsts informācijas dienesta „Antara” ziņām, 145 kilometrus no Belitungas salas atrastas, iespējams, „Airbus 320″ atliekas.

„Air Asia” ir viena no lielākajām pasaules aviokompānijām. Malaizijas kompānijai ir filiāles arī citās valstīs. Bez avārijām uzņēmums strādājis kopš 2001.gada un pārvadājis 217 miljonus pasažieru.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (43)

heinrihs 28.12.2014. 16.12

R.I.P. Cik var noprast no ārvalstu preses, meklēšana no gaisa ir pārtraukta, jo ķļūst tumšs, bet kuģi iespējamajā katastrofas vietā sakarā ar ļoti sliktajiem laika apstākļiem varētu ierasties tikai pēc pāris dienām. Briesmīgs liktenis un nenovēršama nāve pat tad, ja pēc katastrofas brīnumainā kārtā esi palicis dzīvs.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu