LNT atsakās no diskusiju raidījuma „Dombura studija” • IR.lv

LNT atsakās no diskusiju raidījuma „Dombura studija”

18
Jānis Domburs. Foto: Ieva Lūka, LETA

Domburs pagaidām nekomentē nākotnes plānus

Pazīstamais diskusiju raidījums “Dombura studija” no nākamā gada LNT ēterā vairs nebūs, vēsta mediji.

Neoficiāli avoti vēstī, ka raidījums vairs nebūs skatāms, jo LNT mātes kompānija “Modern Times Group” (“MTG”) iecerējusi mainīt sadarbības formātu ar žurnālistu Jāni Domburu, raksta La.lv.

Savukārt portālam “Delfi.lv” kā pamatojums šādam lēmumam žurnālistam nosūtītajā vēstulē minēts fakts, ka “diemžēl LNT skatītāji pirmdienu vakaros labprātāk izvēlas programmas, ko piedāvā citi televīzijas kanāli”.

Raidījuma vadītājs Jānis Domburs portālam “Delfi” apstiprināja, ka SIA “Domburšovs” kā raidījuma producents ir saņēmis LNT rakstisku paziņojumu par līguma vienpusēju izbeigšanu. Žurnālists šo lēmumu sauc par negaidītu un nesaprotamu.

MTG izplatītajā vēstulē, kas esot “Delfi” rīcībā, uzsver, ka uzņēmums vairāku mēnešu garumā, cieši sadarbojoties ar producentu grupu, centies ieviest dažādus uzlabojumus, tomēr šie centieni bijuši nesekmīgi.

“MTG” preses sekretāre Marta Zandersone nav sniegusi nekādus komentārus par Dombura autorraidījumu, neatklājot, vai starp abām pusēm lauzts līgums.

“Dombura studija” LNT bija vērojams no šā gada aprīļa.

Savulaik TV skatītāju popularitāti iemantoja Dombura raidījums “Kas notiek Latvijā?” Latvijas Televīzijā (LTV). Tomēr LTV viņš pameta pēc tam, kad nespēja vienoties par jauniem sadarbības noteikumiem.

LTV informatīvi dokumentālo, ziņu un sporta raidījumu satura redaktore Rita Ruduša La.lv nav komentējusi, vai sabiedriskajam medijam būtu interese par sadarbības atjaunošanu ar Domburu.

 

Komentāri (18)

traductrice 23.12.2014. 09.29

Esmu no tiem, kas D-šovu neskatījos jau no paša sākuma. Un iemesls ir pavisam triviāls – LNT es neskatos neko, jo nekas no viņu piedāvātās ēdienkartes negaršo – ne seriāli, ne degpunkti, ne adaptētās dzīves krustceles (un kas tur vēl piedāvājumā).

Domburam aizejot uz LNT, viņš ir pozicionējies degpunkta skatītāja līmenī. Skaidrs, ka skatītāja gaidas nesakrīt.

Tiesa, dažas reizes esmu tomēr mēģinājusi ielūkoties Dombura raidījumā. Un kaut kas man tajā nepatika ne formāta, ne satura ziņā. Greznie paklāji ar masīvajām mēbelēm (prasās pēc viskija glāzes, bet nav) atstāj iespaidu, ka sarunājas ar dzīvi pašapmierināti paslinki runči. 2 stundas ilgais raidījums ir stipri par garu (vai nebūs pie vainas reklāmas?)

Vienvārdsakot, kaut kas tiešām jāmaina, jo LNT koncepcijā neiederas Domburs, un kaut kas nav īsti kārtībā arī ar raidījuma koncepciju. Nu tas tāds mans, tīri personisks viedoklis.

+17
-3
Atbildēt

3

    Inese > traductrice 08.01.2015. 16.26

    Greznie paklāji un masīvās mēbeles ir tikai aizbildinäjums,bet ja tikai täs interesé, tad vajag meklèt citä vietä vai citä raidiijumä. ;-)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Siguldietis > traductrice 23.12.2014. 14.36

    Gluži manas domas. Noskatījos pirmo pusraidījumu, izslēdzu, lai nesamaitātu (vēl) labās atmiņas par Domburu un viņa raidījumiem.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    west > traductrice 23.12.2014. 10.28

    Pilnīgi un absolūti piekrītu tavam viedoklim.

    LNT bija un vienmēr paliks atmiņā kā “oligarhu” veidota un viņus apkalpojoša TV. Viņu “intervijas” ar līdzatnestajiem jautājumiem un atbildēm vien bija ko vērtas !

    Nez, vai tās “žurnālistu” prostitūtas tur vēl strtādā ? Nekādas izmaiņas šo kauna traipu nomazgāt nespēs.

    To draņķi neskatos jau vismaz gadus četrus un tāpēc par Domburu neko pateikt nevaru, lai gan diagnoze šoreiz uzprasās pati no sevis.

    Tas arī ir tīri personisks viedoklis.

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

eltae 23.12.2014. 10.36

Vakardienas raidijums tiešām bija dīvains. Nesaprotami Dombura centieni visa raidijuma laikā uzspiest savu viedokli, ka Latvijai bez Krievijas tirgiem draud iznīcība. Loģiski, ka aiz Latvija valsts robežas atrodās Krievija, no tā izbēgt nevaram.Sadarboties ar Krieviju nāksies jebkurā variantā, bet sadarbībai ar šo kaimiņvalsti jānotiek pēc Ostapa Benderas metodes: “Nauda pa priekšu, krēsli pēc tam.” Kā šodien redzam uz “grābekļa”, tirgojoties ar pasaulē pieņemtām starpvalstu tirdzniecībā pieņemtajām attiecībām, uzkāpusi Baltkrievija.Nesaprotama visu Latvijas valdību pēc 2002. gada robežu nesakārtošana par ES naudu, jo šī nav Latvijas – Krievijas, bet gan Eiropas savienības – Krievijas ārējā robeža.

+13
-1
Atbildēt

2

    TanteSidra > eltae 02.01.2015. 01.03

    eltae “…Nesaprotami Dombura centieni visa raidijuma laikā uzspiest savu viedokli, ka Latvijai bez Krievijas tirgiem draud iznīcība…”

    ~~~~~~~~~~~~~

    tieši tā – nesaprotami centieni uzspiest savu viedokli.

    kamdēļ, – tagad varam domāt par to ko vien gribam.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    TanteSidra > eltae 02.01.2015. 01.03

    eltae “…Nesaprotami Dombura centieni visa raidijuma laikā uzspiest savu viedokli, ka Latvijai bez Krievijas tirgiem draud iznīcība…”

    ~~~~~~~~~~~~~

    tieši tā – nesaprotami centieni uzspiest savu viedokli.

    kamdēļ, – tagad varam domāt par to ko vien gribam.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

J.Biotops 23.12.2014. 09.08

Vakardienas raidījums ar vēstniekiem atstāja iespaidu … nu kā lai to mīkstāk pasaka… vismaz dīvainu.

+8
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu