Deputāta Potapkina sievai aizliegts izbraukt no valsts • IR.lv

Deputāta Potapkina sievai aizliegts izbraukt no valsts

12
Slēgtais restorāns "Gan Bei". Foto: Evija Trifanova, LETA

Viņai “Gan Bei” lietā grozīts drošības līdzeklis

Rīgas apgabaltiesa otrdien izbeidza tiesvedību partijas “Saskaņa” Saeimas deputāta Sergeja Potapkina sievas Gaļinas Karmačas sūdzībā par lēmumu viņai piemērot drošības līdzekli – apcietinājumu – restorānu tīkla “Gan Bei” lietā, aģentūru LETA informēja apgabaltiesas preses sekretāre Inta Šaboha.

Tiesvedība izbeigta, jo sūdzības iesniedzējs atsaucis iesniegto sūdzību. Tas saistīts ar procesa virzītāja 19.decembrī pieņemto lēmumu Karmačai mainīt drošības līdzekli. Kā aģentūrai LETA apstiprināja Karmačas advokāts Sandis Sproģis, kā drošības līdzeklis viņai tagad piemērots aizliegums izbraukt no valsts.

Lēmumu par apcietinājumu bija pieņēmusi Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa.

Jau vēstīts, ka ar restorānu tīkla “Gan Bei” īpašniekiem saistītā organizētā noziedzīgā grupa katru mēnesi no uzņēmuma kases aparātiem izzagusi aptuveni 700 000 līdz 800 000 eiro skaidras naudas jeb 50% no mēneša apgrozījuma. Finanšu policija 10.decembrī aizturēja septiņus šīs grupas dalībniekus, tostarp Potapkina sievu, kura bijusi viena no organizētā noziedzīgā grupējuma vadītājām.

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora vietnieks noziedzības apkarošanas jomā Čerņeckis preses konferencē ne apstiprināja, ne noliedza, ka kratīšanas un aizturēšanas būtu veiktas restorānu “Gan Bei” īpašnieka “Lage Ko” birojā un restorānos, taču apstiprināja, ka starp aizturētajiem un apcietinātajiem ir arī Saeimas deputāta Potapkina sieva, kura ir “Lage Ko” līdzīpašniece.

VID Finanšu policijas pārvaldes direktors Kaspars Podiņš informēja, ka kopumā 9.decembrī un 10.decembrī veiktas 30 kratīšanas. Aizturēti ir septiņi cilvēki, no kuriem pieci ir organizētā noziedzīgā grupējuma kodols. Podiņš apstiprināja, ka Potapkina sieva bija viena no organizētā noziedzīgā grupējuma vadītājām. No aizturētajām personām apcietinājumā sākotnēji atradās divas. 10.decembrī tiesa nolēma piemērot apcietinājumu arī trešajai personai.

Podiņš sacīja, ka kratīšanas un aizturēšanas ir veiktas arī vienā no Latvijas lielākajiem kases sistēmu izstrādāšanas uzņēmumiem, kurš savas kases sistēmas piegādājis lielai daļai Latvijas tirgotāju, pakalpojumu sniedzēju un citu klientu. Kopā ar kases sistēmām šis uzņēmums klientiem piedāvājis zibatmiņas ar ļaunprogrammatūru, kura, slēdzot kasi, pēc saviem ieskatiem ļāvusi samazināt datus par kasē esošo naudas summu un izņemt to no kases skaidrā naudā. Tādā veidā tika samazināts uzņēmuma oficiālais apgrozījums.

Pēdējo mēnešu laikā VID Finanšu policijas pārvalde ir atklājusi vēl vairākus gadījumus, kad sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos tika veiktas manipulācijas ar kases aparātu datiem, kā rezultātā netiek veikta nodokļu nomaksa valsts budžetā pilnā apjomā, taču klientiem, saņemot čekus, rodas maldīgs iespaids par darījuma likumību, informēja VID.

VID amatpersonas laikā no šī gada septembra līdz novembrim, veicot kontroles pasākumus vairākos sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos, konstatēja, ka pircējiem par saņemto ēdināšanas pakalpojumu tiek izsniegts pirmčeks (starprēķins jeb klienta rēķins), bet pēc norēķinu saņemšanas netiek izsniegts fiskālais čeks. Atšķirībā no fiskālā čeka, kas ir patiesais darījumu apliecinošais dokuments, pirmčeks kalpo tikai kā rēķins samaksai, taču tajā norādītā summa netiek uzrādīta uzņēmuma ienākumos.

Vienā no uzņēmumiem, analizējot elektroniskās kases sistēmas kontrollentēs norādīto informāciju, VID amatpersonas konstatēja, ka viena mēneša laikā šādi pirmčeki ir izdrukāti par kopējo summu 68 371,98 eiro un nav noslēgti ar fiskālo čeku, kas nozīmē, ka šī summa nav uzrādīta uzņēmuma ienākumos un par to netiek veikti nodokļu maksājumi.

Kādā citā ēdināšanas uzņēmumā (vienā no tā struktūrvienībām) tikai viena mēneša laikā vien izdrukāti pirmčeki par kopējo summu 21 204,19 eiro, kas tāpat nav noslēgti ar fiskālajiem čekiem un attiecīgi nav uzrādīti uzņēmuma ienākumos.

 

Komentāri (12)

nomale 23.12.2014. 11.58

Cik ilgā laikā Potapkina saslims ar tikai ārzemēs ārstējamu kaiti?

+13
-2
Atbildēt

1

    traductrice > 23.12.2014. 12.59

    precīzāk, Austrijā, kas nenogurstoši cīnās par Ināras astes izvilkšanu no slazda.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

v_rostins 23.12.2014. 12.51

Tiesnešiem, kuri apzināti ļāva nomukt Lasmanim, Milušam un Vaškēvičam ar visām gimenēm būtu jāpaliek par ķīlniekiem un kaut vai jāsapūst cietumā, kamēr noziedznieki nav atpakaļ aiz restēm. Drošības naudai ir jābūt adekvātai padarītam noziegumam, bet imigrantiem, īpaši no noziedznieku valstīm, tā jāpiemēro trīskārša apmērā.

+9
0
Atbildēt

0

lno 23.12.2014. 15.46

Pareizticīgā baznīca uz svētkiem atlaidīs potapkiniem grēkus:

Святейший Патриарх Кирилл удостоил генерального директора ВГТРК О.Б. Добродеева и генерального директора МИА «Россия сегодня» Д.К. Киселева церковных наград

Святейший Патриарх Кирилл удостоил генерального директора ВГТРК О.Б. Добродеева и генерального директора МИА «Россия сегодня» Д.К. Киселева церковных наград. http://www.patriarchia.ru/db/text/3887269.html

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu