Vingrošana pie ratiņiem • IR.lv

Vingrošana pie ratiņiem

3
Momyfit nodarbībā Mežaparkā.
Gunita Nagle

Rīgā dzimusi sportisku jauno māmiņu kustība MomyfitLaba ideja, kā fitnesam sadraudzēties ar labdarību

Darba dienas vidū, kad Mežaparkā parasti valda rāms miers, pa vienu no asfaltētajām taciņām garām aizskrien viens, divi, trīs un vēl pāris desmitu jaunu sieviešu, kuras stumj mazuļu ratiņus. Pabeigušas skrējienu, viņas pie ratiņiem veic dažādus izklupienus, pietupienus, palēcienus. Pat tie Mežaparka regulārie apmeklētāji, kas te gadiem ilgi pastaigājas un pieraduši pie skrējējiem, nūjotājiem, skrituļslidotājiem un velobraucējiem, apstājas, lai noraudzītos šajā skatā. 

Momyfit. Tā šo sportisko jauno māmiņu kustību nosaukusi viņu trenere Veronika Dolgina, iesaukta par Vero. Jūlijā kļuvusi par Emilijas māmiņu, viņa, kā visas apzinīgas māmiņas, vismaz divreiz dienā veda mazo āra pastaigās. Jau mēneša laikā tika izstaigāti visi piemājas ceļi. Cik var staigāt, garlaicīgi! Tāpēc Veronika, kura jau no 16 gadu vecuma strādā par fitnesa treneri un tagad ir sporta klubu tīkla Atlētika galvenā trenere, sociālajos tīklos pameta aicinājumu citām jaunajām māmiņām garās pastaigas aizstāt ar āra vingrošanu. Atsaucās vairāk nekā 300 sieviešu, kuras nogarlaikojušās diendienā lēnā gaitā stumdīt ratiņus. Tagad Momyfit vietnei Facebook ir vairāk nekā 1500 sekotāju, un sportiskā iniciatīva pāraugusi labdarības projektā.

Trīs iemesli sportot

«Oi, pēc pirmās nodarbības šķita, ka pastaigāt un bērnu paauklēt vairs nevarēšu – visas maliņas sāpēja. Bija ārprātīgs skrējiens ar ratiem, visi trakie vingrojumi bicepsiem, tricepsiem. Taču otrajā reizē jau bija vieglāk, un tad ar katru vingrošanu aizvien labāk un labāk,» stāsta Ilze Zinčenko, kura uz Momyfit nodarbībām iet kopā ar četrus mēnešus veco dēlu Dāvi. Būdama Dāvja gaidībās, viņa beidzot nolēma atrast laiku fiziskām aktivitātēm un sāka apmeklēt vingrošanas nodarbības topošajām māmiņām. Ar daudzām tur iepazītajām sievietēm sadraudzējās un tagad kopā ar piecām, sešām draudzenēm un desmitiem citu jauno māmiņu regulāri iet uz Momyfit nodarbībām.  

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu