"Latvijas finiera" rūpnīcas ugunsgrēkā cietuši divi cilvēki • IR.lv

“Latvijas finiera” rūpnīcas ugunsgrēkā cietuši divi cilvēki

27
Uzņēmuma "Latvijas finieris" rūpnīcā "Lignums" Finiera ielā izcēlies ugunsgrēks, kur laminēšanas cehā aizdegusies preses iekārta un jumts. Foto: Ieva Čīka, LETA

Rūpnīcas darbs patlaban ir pārtraukts

Šorīt uzņēmuma “Latvijas finieris” rūpnīcas “Lignums” laminēšanas ceha ugunsgrēkā cietuši divi cilvēki, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Gribuste.

Ap plkst.11.40 ugunsgrēks lokalizēts. Kopējā degšanas platība bijusi 250 kvadrātmetri. 200 kvadrātmetru platībā degusi telpa, kurā bijusi uzstādīta ražošanas iekārta un novietota gatavā produkcija, bet 50 kvadrātmetru platībā dedzis ceha jumts.

Ugunsgrēkā cietuši divi cilvēki, kuri pie mediķiem pēc palīdzības vērsušies pirms ugunsdzēsēju ierašanās, teica Gribuste.

Ugunsgrēka iemeslus skaidros Valsts policija. Uzņēmumā aģentūru LETA informēja, ka visi rūpnīcas darbinieki ir evakuēti, rūpnīcas darbs patlaban ir pārtraukts. Kamēr ugunsdzēsēji strādā, cehā iekļūt neesot iespējams.

Tiklīdz dzēšanas darbi būs pabeigti, izveidotā izmeklēšanas komisija varēs sākt darbu un noteikt ugunsgrēka izcelšanās iemeslus un novērtēt zaudējumus.

“Latvijas finieris” informēja, ka ugunsgrēks patlaban ir nodzēsts un ugunsdzēsēji uzrauga negadījuma vietu, kura ir norobežota. Uzņēmuma vadība izvērtējot iespēju atsākt rūpnīcas darbu. Uzņēmumā apstiprināja arī, ka negadījuma cietuši divi darbinieki, kuri nogādāti slimnīcā.

Uzņēmuma vadība ir pateicīga saviem darbiniekiem par nosvērtību un situācijas izpratni, kā arī VUGD par tūlītējo reakciju, profesionāli lokalizējot ugunsgrēku.

Šorīt Rīgā izcēlās ugunsgrēks uzņēmuma “Latvijas finieris” rūpnīcā. Izsaukums uz Finiera ielā esošo rūpnīcu “Lignums” tika saņemts plkst.9.37. Ņemot vērā, ka šāda rūpnīca ir paaugstinātas bīstamības objekts, uz notikuma vietu devās astoņas VUGD autocisternas, divas autokāpnes un viens autopacēlājs ar kopumā 51 ugunsdzēsēju.

Valsts vides dienestā (VVD) skaidro, ka aizdegšanos izraisījusi termoeļļas noplūde. Pēc uzņēmuma sniegtās informācijas VVD inspektoriem, citas ķīmiskās vielas, kas atrodas rūpnīcas teritorijā, nav apdraudētas.

 

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu