Detroita izgājusi no bankrota • IR.lv

Detroita izgājusi no bankrota

24
Detroitas dzelzceļa stacijas majestātiskā ēka. Foto: AFP/LETA

Pilsēta, kas savulaik bijusi ceturtā lielākā ASV un valsts auto industrijas galvenais centrs, tagad kļuvusi par urbānā pagrimuma piemēru

Detroita trešdien izgājusi no ASV vēsturē lielākā pašvaldības bankrota, raisot cerības par grūtībās nonākušā agrākā industriālā centra atjaunošanos, ziņo LETA/AFP.

Stājies spēkā federālā tiesneša novembrī apstiprinātais plāns par pilsētas 18 miljardus dolāru lielo parādu restrukturizāciju, līdz ar to tiek likvidēts pilsētas ārkārtas pārvaldnieka amats un pilsētas finanses atgriežas mēra un domes rokās.

“Šis ir bijis ārkārtīgi grūts un smags process daudziem cilvēkiem,” pavēstīja Mičiganas gubernators Riks Snaiders. “Tagad svarīgākais ir ir tas, ka mums ir pilsēta, kas ir gatava jaunai sadaļai, jaunai sadaļai par Detroitas pilsētas izaugsmi pēc desmitgadēm ilga pagrimuma.”

Detroita pagājušā gada jūlijā iesniedza pieteikumu tiesiskās aizsardzības procesam, kļūstot par lielāko pilsētu ASV vēsturē, kas sevi atzinusi par maksātnespējīgu.

Pilsēta, kas savulaik bijusi ceturtā lielākā ASV un valsts auto industrijas galvenais centrs, tagad kļuvusi par urbānā pagrimuma piemēru.

Tās iedzīvotāju skaits sarucis no 1,8 miljoniem 1950.gadā līdz 700 000 patlaban, kamēr noziedzība, ļaužu aizplūšana uz priekšpilsētām un auto ražošanas vārguļošana dramatiski samazinājusi pilsētas ienākumus.

 

Komentāri (24)

ozolnieki 11.12.2014. 12.37

Pirms gadiem draugs ur stažējās ,dzīvoja piepilsētā . Stāsti bija intresanti . Ja atradīšu ievietošu foto , kā parasti viena vieta divas reizes fotografēta pirms/pēc

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu