Bičkovičs nesaskata • IR.lv

Bičkovičs nesaskata

20
Ernests Kļaviņš

Komentāri (20)

Absints 11.12.2014. 16.50

Var piekrist Bičkoviča un Kalnmeiera mūžīgām atsauksmēm uz likumu, kāpēc neierosināt, kāpēc nedarīt. Formāli pareizi. Tikai nelaime, ka pēdejos gados, un tieši viņu tandēma laikā, tiesiskā situācija ir nevis uzlabojusies, bet pasliktinājusies. To rāda Briseles un citu starptautisko tiesu spriedumi, kas vairumā gadījumu ir par labu apsūdzētājam tieši tiesnešu nekompetences dēļ. To norāda ilgie tiesu noturēšanas termiņi, kas nupat robežojas ar faktu, ka var uzskatīt, ka tiesa vispār nenotiek – jo tad jau ir iestājušies noilgumi utt. To rāda tās skaļās lietas, kas nav novedušas pie sodītajiem – Latvenergo, Kempmayer. Tāpat pils degšana, tāpat Zolitūde. Būs vainīga skrūve. Tas viss ir radījis augsni tā sauktajai “noziegumu brīvībai”, Brīvībai izdarīt noziegumus un par to netikt sodītam. Pie kam ,šis tiesiskais nihilisms jau ir pārgājis ētiskās kategorijās – Kampars un Zaķis var nesodīti “optimizēties” un kļūt par garantu tam, ka dzērājšoferi Spolīti vairs no Vienotības frakcijas izslēgt nevar. Ja jau piesedzam savējos, tad piesedzam… Un te jau nav vairs runa par krimināliem vai administratīviem sodiem, te ir runa par sabiedrības nosodījumu, kura (vairs) nav. Esam to panākuši.

Tāpēc galvenais, ko varu pārmest Bičkovičam un Kalmeieram – politiskās gribas trūkumu situāciju uzlabot. Es neredzu viņu vēlmi, viņu pienesumu, viņu darbus situācijas uzlabošanai. Viņi ir bez sejas. Pozīciju aizņēmēji.

Viņi kā ierēdņi godīgi atsēž savas stundas. Rosās. Viņi, kā priekšnieki ir burta kalpi, skurpulzi seko likumu izpildei. Bet bez attieksmes, bez pozīcijas, bez gribas…un tāpēc nekas nemainās, vai precīzāk- tikai paliek sliktāk. Balvos policisti var nosist cilvēku, un nekas par to nav, Rīgā policisti laupa veikalu, malumednieki uzspļauj tiesai, visiem zināms, ka Rīgas domē valda korupcija, iepriekšējais prezidents bija kukuļņēmējs, patreizējais – Eiropas fondu izšķērdētājs, bet visi samierinās. Neko jau jaunu nepateicu. Visiem zināmas lietas. Veco plati uzliku. Tā vienkārši ir, ko tur atkārtoties.

Un tas tagad ir raksturīgi Latvijai. Izpildam likumu, un esam labie. Uztaisijām pareizo NEPLP, piemēram. Demokrātiski ievēlējām Streļčenoku. Runā pareizi, rīkojas pareizi, tikai vai kaut kas mainās? Āboltiņa aizsedzas ar demokrātiju, paskaidrojot, kāpēc neiet uz TV intervijām. Visi ir tīri, visi balti pūkaini, visi ir pareizi, tik sliktāk vien paliek..

Vai 90 gadu sākumā tā varēja? Jā, bija mafija, bija rekets, bet tie bija VIŅI. Tagad tie esam MĒS.

+18
0
Atbildēt

2

    Absints > 15.12.2014. 14.59

    Uz Birkenbaumu. tur jau ir tā problēma, ka šķirojam – esam MĒS un ir VIŅI – valsts, aizmirstot, ka mēs jau esam tā valsts, politiķi deputāti ir mūsu bijušie kaimiņi skolas biedri, darba kolēģi, nav ievesti no citas valsts vai nolaidušies no Marsa.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    idaho > 12.12.2014. 15.45

    Nepiekritīšu tam “mēs”… Domāju, daudzu ļaužu sapnis ir valsts darboņu neitralitāte – sak – netraucējam. Pamazām jau ats akmens drūp, tikai – ļoti baidos – paklausoties LR zvanītājus, palasot vēstules presē vai paskatoties rindā tirgū vai veikalā, bažas drīzāk rada izglītības trūkums vēletājos, par ko zvanus šķindināja jau Alvis Hermanis… Nupat vien diskusijā dzirdēju argumentu: “Ja es rakstu saprotu, tam jātic!” Gadās…

    +5
    0
    Atbildēt

    0

dzeris49 11.12.2014. 12.04

Bickovics “nesaskatīs” neko tādu, ko negrib tie, kas viņu ievēlēja – ZZS, PLL un SC.

Jo, citādāk, pēkšņi var parādīties “jauni” fakti, kādā veidā viņš ieguvis pilsonību, par dažiem AT visai īpatnējiem lēmumiem taisni Bickovica iespaidā, utt.

Un korumpētie tiesneši ir taisni tas, kas vajadzīgs Bickovica “vēlētājiem” – ZZS un SC, tāpēc tie Latvijā ir neaizskarami, arī tāpēc, ka ir pērkami, un tos var šantažēt.

To sauc par tiesu varas “pašattīrīšanos” pēc Bickovica.

Kaut, neatceros, vai nu Bickovics, vai vēl kāds augsts AT pārstāvis intervijā taču teica, ka vispār nesaprotot, kas ir “pašattīrīšanās”, un kam to vispār vajag.

+18
-2
Atbildēt

3

    klans > dzeris49 11.12.2014. 12.30

    Džeri! Vai neesi apslimis? Alga no Antonijas ielas rubļos un neiznāk zālēm?

    TU TAČU PALAIDI GARĀM IESPĒJU UZLIET KAKU SPAINI VISA ĻAUNUMA SAKNEI – NA. KAUNS.

    +5
    -15
    Atbildēt

    0

    Drosma > dzeris49 11.12.2014. 12.18

    Pēteris Dzalbe – ir tas varenais vīrs, kurš tāpat kā Bičkovics par tiesu sistēmas korumpētību neko ne dzird, ne redz, ne saprot. Tas pats augstāko aprindu džekiņš , kuram dzīve ir saldāka par nektāru un ambrosiju.

    Un nevajag skaust Džeri, jau apnicis. Kā kāds raksts par šiem dieviem līdzīgajiem -tā tu ar savu skauģa riešanu klāt. Varētu – gan jau kostu ar tiem kungiem.

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 11.12.2014. 12.40

    Laikam jau, tāpēc, ka, atšķirībā no tevis, nedomāju par NA no rīta līdz vakaram, un nepieminu to vietā un nevietā, līdzīgi, kā tu dari patreiz.

    +9
    -5
    Atbildēt

    0

mūsu alus 11.12.2014. 23.41

Bičkovičs nesaskata

——————-

Tas viņam no Temīdas pielipis…

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu