Iznācis Ingas Gailes dzejoļu "Vai otrā grupa mani dzird?" • IR.lv

Iznācis Ingas Gailes dzejoļu “Vai otrā grupa mani dzird?”

24

Krājums domāts dažādu  vecumu bērniem un viņu vecākiem

Svinot bērnu grāmatu izdevniecības “Liels un mazs” desmitgadi, nācis klajā Anetes Meleces ilustrētais Ingas Gailes dzejoļu krājums ģimenēm ar dažāda vecuma bērniem “Vai otrā grupa mani dzird?”, raksta aģentūra LETA.

Dzejoļu krājums, kura nosaukumā likts bērnudārzā saklausītais audzinātājas “kaujassauciens”, ir mēģinājums veidot konceptuāli jauna veida grāmatu – “lasīšanas krustpunktu”.

Pati ģimenes ikdiena ir krustpunkts, kur satiekas gan mazuļu, gan skolas vecuma bērnu, kā arī pieaugušo dzīves notikumi un attiecības. Tāds krustpunkts ir arī šī grāmata, kuru var lasīt gan vecāki, gan dažādu vecumu bērni,. Viņa paskaidroja, ka izdevumā ir gan mazo, gan lielo pārdzīvojumi un vērojumi mūsdienīgas, emocionālas dzejas formā, kas var kalpot arī kā rosinājums sarunām ģimenē.

Grāmatā atspoguļojas bērnu un pieaugušo klātbūtne pilsētā, kur aizrit viņu ikdienas dzīve, atrodamas konkrētas Rīgas vietas un sociālās vides, ir jūtama spēcīga saikne ar mūsu laika realitāti. Gaile izmantojusi gan brīvā panta un dzejprozas paņēmienus, gan tradicionālos pantmēros rakstītus dzejoļus un skaitāmpantus. Melece veidojusi asprātīgas ilustrācijas, spēles, uzdevumus un krāsojamas lapas. Grāmatā ir vieta arī lasītāju portretiem un pašu sacerētam dzejolim, lai bērniem šī grāmata būtu arī iespēja rotaļai un pašu radošām izpausmēm.

Grāmatas atvēršana notiks 14.decembrī plkst.14 Kalnciema kvartāla Brūnajā mājā.

 

 

 

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu