Pēc mafijas apkarošanas operācijas Romas mēram piedāvā policijas aizsardzību • IR.lv

Pēc mafijas apkarošanas operācijas Romas mēram piedāvā policijas aizsardzību

2
Romas pilsētas mērs Ignacio Marino. Foto: AFP/LETA

Policija  arestējusi 37 cilvēkus un vēl pret 100 cilvēkiem, tai skaitā bijušo Romas mēru Džanni Alemanno sākta izmeklēšana par saistību ar kriminālu organizāciju

Pēc plašas policijas operācijas pret mafiju un tās sabiedrotajiem Romā pilsētas mēram Ignacio Marino piedāvāta policijas aizsardzība, ziņo LETA/AFP.

Marino atklāja, ka viņam ieteikts vairs nepārvietoties ar velosipēdu, jo viņš “sadusmojis ļoti bīstamas organizācijas”. Mērs atzina, ka ir uztraucies par draudiem, kas viņam izteikti.

Policija otrdien arestēja 37 cilvēkus un paziņoja, ka vēl pret 100 cilvēkiem, tai skaitā bijušo Romas mēru Džanni Alemanno uzsākta izmeklēšana par saistību ar kriminālu organizāciju, kas guvusi peļņu no nelegāliem darījumiem starp uzņēmējiem un vietējiem politiķiem.

Arestēto vidū ir arī Masimo Karminati, kas bija bandas “Magliana” loceklis. Šis grupējums terorizēja Romu 70.gados un 80.gados.

Noklausoties aizdomās turamo sarunas, policija uzzināja, ka Karminati vīri mēģinājuši nopirkt Marino korporāciju, bet viņiem tas nav izdevies, kas novedis pie runām par to, kā labāk aizvākt mēru no skatuves.

Marino norādīja, ka mafija jau mēģināja nepieļaut viņa ievēlēšanu mēra amatā, bet pēc tam centās kaut kā viņam pietuvoties, līdz beidzot nolēma no viņa atbrīvoties.

Policija otrdien reidu laikā konfiscēja arī īpašumus un mantas 200 miljonu eiro vērtībā un neizslēdz iespēju, ka sekos vēl citi aresti.

 

Komentāri (2)

Austras koks 06.12.2014. 12.24

Itālijā ar to mafiju traki.

Šogad sākumā vai pagājušogad (neatceros jau vairs) noskatījos vēlreiz Astoņkāji – http://en.wikipedia.org/wiki/La_piovra . Tagad pavisam cits skats un saprašana, par to kas notiek, nekā bērnībā skatoties.

Sākuma sezonās notiekošais dikti līdzīgi mūsu deviņdesmitajiem, bet beigu sezonas (kuras pie mums nerādīja, kuras uzņemtas deviņdesmitajos), kur runa par globalizēšanos un ES naudām, jau kas līdzīgs Latvijas šī gadsimta vēsturei.

Iesaku tiešām noskatīties. vienīgi, pie mūsdienu filmām pieradušiem varētu likties, ka filma mazliet velkās, dikti izstiepta. Mūsdienās visi pieraduši, ka viss notiek ātri :))

+1
0
Atbildēt

0

KRUSTTEVS 07.12.2014. 01.51

Rigas kremla nilu vini tapat neparspees

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu