Nepieciešamie līdzekļi smagi slimā Dāvja ārstēšanai ir iegūti (papild.) • IR.lv

Nepieciešamie līdzekļi smagi slimā Dāvja ārstēšanai ir iegūti (papild.)

93
Foto no Lsm.lv

Dāvis ir pirmais pacients, kuram ir nepieciešama ārstēšana ārpus Eiropas Savienības un kura medicīnisko manipulāciju izmaksas ir augstas

Ministri, Bērnu slimnīcas fonds un organizācija “Ziedot.lv” pirmdien vienojās par deviņus gadus vecā smagi slimā Dāvja ārstēšanai nepieciešamo 100 000 eiro piešķiršanu no VAS “Latvijas Valsts meži” (LVM) ienākumiem, lai nepieciešamo summu Filadelfijas Bērnu klīnikai ASV pārskaitītu jau šajā piektdienā.

Iedzīvotāji jau ir saziedojuši ap 245 000 eiro, tāpēc no LVM fonda tikšot pārskaitīti trūkstošie līdzekļi.

Bērnu slimnīcas fonda valdes priekšsēdētāja Liene Dambiņa aģentūrai LETA sacīja, ka šis ir vēl nebijis gadījums, kad tik ātrā laika posmā rasti tik lieli līdzekļi. Dambiņa uzsvēra, ka līdzekļi Dāvja ārstēšanai Filadelfijas Bērnu klīnikai tiks pārskaitīti piektdien, tādējādi slimnīca varēs sākt plānot laiku, kad Dāvim nozīmēt ārstēšanos. Pagaidām gan nav zināms, kad Dāvis varētu uzsākt ārstēšanos ASV. Jau patlaban ārstēšanos gaida divi bērni no Beļģijas un Vācijas.

Dambiņa skaidroja, ka par Dāvja nokļūšanu līdz ASV savu iespēju robežās gādās aviokompānija “airBaltic”.

“Dāvja dzīvība izglābta par ziedojumiem,” secināja Dambiņa, pateicoties tiem cilvēkiem, kuri nebija palikuši vienaldzīgi un raduši iespējas ziedot zēna ārstēšanai.

Šis jautājums jau rīt, 2.decembrī, tiks izskatīts Ministru kabineta sēdē. Gan finanšu ministrs Jānis Reirs (V), gan zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) ir pārliecināti, ka pārējie ministri būs saprotoši un valdības lēmums būs pozitīvs.

Veselības ministrijas valsts sekretārs žurnālistiem norādīja, ka veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) un labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) jau pārrunājuši iespējas izstrādāt sistēmu, lai nākotnē šādi gadījumi tiktu atrisināti krietni vienkāršāk. Pagaidām par iespējamiem soļiem tiek saukta to valstu loka paplašināšana, kurās Latvijas iedzīvotāji var saņemt medicīnisko palīdzību, kritēriju izstrāde, kā arī iespējamie līdzekļu avoti. Par trešo gan pagaidām ir vismazākā skaidrība, jo tieši tas esot sarežģītākais posms šādas sistēmas uzturēšanai.

Jau ziņots, ka finanšu ministrs Jānis Reirs (Vienotība), veselības ministrs Guntis Belēvičs un labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) rosina daļu Dāvim nepieciešamo līdzekļu novirzīt no VAS “Latvijas Valsts meži” (LVM) dividendēm caur labdarības organizāciju “Ziedot.lv”, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijā.

Belēvičs pastāstīja, ka kopumā no LVM dividendēm organizācijai “Ziedot.lv” iecerēts novirzīt 600 000 eiro. Dāvja ārstēšanai ASV nepieciešami vairāk nekā 300 000 eiro. Tomēr šim mērķim vispirms tiks tērēta iedzīvotāju saziedotā nauda, bet atlikusī summa tiks rasta no LVM pārskaitītajām dividendēm. Savukārt summa, kas no dividendēm paliks pāri pēc Dāvja izārstēšanas, tiks novirzīta citu līdzīgā situācijā nonākušu personu ārstēšanai.

Veselības ministrs pauda, ka ir apņēmies sadarbībā ar labklājības ministru un finanšu ministru atrast risinājumu, kā pilnveidot normatīvo regulējumu, lai nākotnē valsts apmaksātas operācijas šādos smagos gadījumos varētu veikt ne tikai Eiropas Savienībā, bet arī ārpus tās, kas patlaban nav iespējams.

Bērnu slimnīcas ārsti publicējuši aicinājumu palīdzēt deviņus gadus vecajam puisēnam Dāvim, kuram konstatēta smaga kombinēta patoloģija saistībā ar nepareizu limfas atteci no vēdera dobuma orgāniem. Dāvja ārstēšana iespējama vienīgi ASV, Filadelfijā, un ārstēšanas veikšanai nepieciešami vairāk nekā 300 000 eiro.

Patlaban LVM finanšu ministra atļaujas saņemšanai ir iesniegusi priekšlikumu ziedot uzņēmuma līdzekļus labdarības organizācijai “Ziedot.lv”. Ministri – Reirs, Belēvičs un Augulis – jau pirmdien, 1.decembrī, ieplānojuši pārrunāt ar “Ziedot.lv” vadītāju Rūtu Dimantu un Bērnu slimnīcas fonda vadītāju Lieni Dambiņu iespēju no šiem līdzekļiem segt daļu no Dāvja ārstēšanai nepieciešamās summas.

Bērnu slimnīcas ārstiem, konsultējoties ar ārzemju kolēģiem, piekrišanu Dāvi ārstēt sniegusi tikai Bērnu slimnīca Filadelfijā. Dāvis ir pirmais pacients, kuram ir nepieciešama ārstēšana ārpus Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomiskās zonas un kura medicīnisko manipulāciju izmaksas ir tik augstas.

Filadelfijas Bērnu klīnika ir iesniegusi Bērnu slimnīcai rēķinu, nosacījumi paredz, ka rēķins jāveic ar priekšapmaksu, summa ir 427 000 dolāru jeb aptuveni 348 000 eiro. Ziedojumus vāc Bērnu slimnīcas fonds un labdarības organizācija “Ziedot.lv”.

“Ziedot.lv” Dāvim iespējams ziedot, zvanot pa tālruni 90006681 un ziedojot 1,42 eiro, vai arī pārskaitot līdzekļus uz Bērnu slimnīcas fonda bankas kontiem ar atzīmi “Dāvim” – AS “SEB banka”: UNLALV2X, konta Nr.LV84UNLA0050012160326, AS “Swedbank”: HABA LV22, konta Nr.LV02HABA0551000377020, norādot fonda rekvizītus: Bērnu slimnīcas fonds, Reģ.nr.LV40008057120, Vienības gatve 45, Rīga, LV1004. Tāpat ziedot iespējams portālā “www.ziedot.lv“.

(papildināta no sākuma)

Komentāri (93)

Anti Vatņiks 29.11.2014. 20.20

Vispār tas ir ārprāts ka LV Valsts līmenū nav speciāla fonda kas rūpējas par sādiem gadījumiem.

+12
-1
Atbildēt

0

klusais 29.11.2014. 15.12

Vakar noskatījos TV sižetu . Tajā brīdī , kad Rūta Dimanta no ziedot.lv sāka runāt , ka pirkārt ir bērna veselība un nav svarīgi kurā valstī to ārstē gribējās lai TV uztaisa arī sižetu par notikumu gada sākumā , kur pie ziedot.lv griezās man zināmi cilvēki un viņus atfutbolēja , jo redz bērnam varēja palīdzēt Pēterburgas ārsti …

Bet nu lietas būtība ir šāda . Pirms pusotra gada aprīlī piedzima meitenīte Elizabete ar ļoti smagiem smadzeņu attīstības traucējumiem. Par to ,ka kaut kas nevarētu būt kārtībā ārsti ievēroja tikai mēnesi pirms plānotajām dzemdībām. Māte bija ievērojusi visus grūtnieču nepieciešamās apskates, pārbaudes, analīzes. Kad meitiņa piedzima , tika pateikts, ka varat atteikties no bērna , jo smadzeņu bojājumi ir tik smagi, ka brīnums , ka bērns ir dzīvs vispār. Sieviete no bērna neatteicās un turpināja to audzināt un meklēt iespējas to ārstēt . Ziemā viņa atrada dakteri , kas izrādās Pēterburgā ir ārstējis šādus bērnus, tika nosūtīti dokumenti un dakteris teica, ka var palīdzēt meitenei. Atceros , ka viņa man toreiz prasīja palīdzību parunāt ar cilvēkiem vai uzņēmumiem , kas varētu palīdzēt. Es ieteicu griezties ziedot.lv . Nepagāja ilgs laiks un viņa man gandrīz raudot zvanīja un teica , ka ziedot.lv viņu ir atšujis , jo redz nedrīkst naudu skaitīt uz Pēterburgu , jo pēc tam pirks tankus un sūtīs uz Ukrainu… es jautāju sev kāds sakars tankiem ar bērna veselību …

Problēma atrisinājās negaidot, jo sieviete pazvanīja uz krievu labdarības organizāciju – ja atmiņa neviļ, tad saucās “vera,ļubovj,nadežda”. Nauda tika izsniegta pat nesākot ziedošanas akciju, tika nodrošināts transports, apmaksātas vīzas vecākiem uz Pēterburgu , jo svarīga bija katra diena. Tuvākajās dienās meitenīte brauks jau trešo reizi uz Pēterburgu. Es atceros kādu es viņu redzēju pagājušajos Ziemassvētkos un kāda viņa bija pirms nedēļas ,kad viesojos pie viņas … cilvēciņš ,kas bija nolemts mūsu dakteru versijā nāvei ir izķepurojies un ar visām smagajām smadzeņu traumām izrāda emocijas, kustina rociņas, kājiņas, pats ēd un galvenais dzīvo . Protams viņš nekad nespēs dzīvot pilnvērtīgu dzīvi , bet tā tomēr ir dzīvība , kas par spīti grūtībām ir saglabāta .

Un piebildei par situāciju man ausīs skan tās sievietes vārdi : “Es nekad nebūtu domājusi , ka mani latvieši pasūtīs, bet palīdzēs krievi … ” Tīri informācijai un pārdomām – tās sievietes mātes ģimene ir represētā , vecaistēvs savu termiņu bija Intas raktuvēs, no turienes atgriezās mēms … vecmāte ar bērniem bija atdalīta Sibīrijā … vienmēr bijuši Latvijas patrioti…

P.S. Ja par naudas summām par kurām gāja runa , tad tie bija 7000 EUR , ja atmiņa neviļ …

P.P.S. Zinu ,ka ir vēl līdzīgi stāsti par ziedot.lv

+16
-6
Atbildēt

37

    v_rostins > klusais 29.11.2014. 16.43

    klusais

    Aha, Peterburga. Kaut kā krievu augstmaņi paši gan nebrauc uz Peterburgu un arī pusmaratonskrējējs, Ušakovs, mīļās Krievijas vietā pēc dopinga pārlietošanas, tika aizsūtīts ārstēties uz Berlīni.

    Kas ir, vai čekistu pirtiņā nevarēji palūgt Šļeseru, Magoni un Loginovu samesties 7000 EUR?

    +8
    -19
    Atbildēt

    0

    v_rostins > klusais 30.11.2014. 14.56

    aivarsk

    Izlasīju. Izskatās pēc normāla “labdarības” biznesa, kad sludināto mērķi sasniedz kādi 20% savākto līdzekļu, pārējais paliek biznesmeņu kabatās. Valstij nekādā ziņā nebūtu jāļauj nelegāliem imigrantiem šeit nodarboties ar ziedojumu vākšanu.

    +2
    -12
    Atbildēt

    0

    aivarsk > klusais 30.11.2014. 12.49

    lno, aprobežots individs vai blēdis.

    _______________________

    Nu te tādu netrūkst, viņi vienkārši atpazīstami, pārējos dēvē par rusofobiem, homofobiem un zemiskiem komentētājiem :))))

    +3
    -12
    Atbildēt

    0

    aivarsk > klusais 29.11.2014. 16.45

    Nu redz, cik tajā krievijā viss ir labi! Varbūt pārcelieties tur abi, nevis te ar pretīgajām latviešu cūkām kopā dzīvot? :)

    P.S. klusais, tev bija žēl 7000 EUR pazīstamam bērnam????????????????

    +8
    -16
    Atbildēt

    0

    lno > klusais 30.11.2014. 12.53

    klusais….atļaušos piebilst par to kurš maksā, tas pasūta mūziku…

    _______________________

    Precīzi. Kad V samaksāja, tad sāka spēlēt citu peršu:)

    +5
    -12
    Atbildēt

    0

    v_rostins > klusais 30.11.2014. 12.04

    aivarsk

    kaut kāds Nostradams, Vanga, vai pat Eižens Finks

    ___________

    Par krievu garīgumu murgoja tikai sātana apsēstā vājprātīgā Vanga, Finks paredzēja absolūtā ļaunuma un tā sulaiņu drīzu galu. Kaut kādus “brīnumus” šaitans Krievijā taisa ik uz soļa, lai dabūtu maksimāli daudz tumsonīgo dzimtcilvēku dvēseļu, kā piemēram “brīnumaino izdziedināšanu”, vai iknedēļas fokusus krievu tempļos. Civilizētā pasaulē Dievs sūta brīnumus varbūt reizi simts gados, ja tautu pārņēmis galējais izmisums un tikai.

    Bijušā komjaunatnes akķivistka, zanE un šļeserasts, klusais, droši vien, arī Jaunās paaudzes sektants, cilvēkus ķer uz mušpapīra. Ja nespētu palīdzēt mūsu tautā godājami dziednieki vai mūsdienu medicīna, es drīzāk ļautu savu bērnu Dievam paņemt pie sevis, kā uzticētu to dvēseļu medniekiem. Lai viņi demonstrē savas spējas un paceļ Krievijas iedzīvotāju dzīves ilgumu kaut par pieciem gadiem, līdz vidējam Āfrikas līmenim.

    +5
    -12
    Atbildēt

    0

    aivarsk > klusais 30.11.2014. 13.41

    Nu es neko nezinu par šo organizāciju, bet mājaslapā aprakstītajiem gadījumiem NEVIENS nevar palīdzēt, kā TIKAI un VIENĪGI Sanktpēterburgā. VISIEM!!!

    Nu vai tas neizskatās nedaudz dīvaini?? Un izmeklēšana maksā vairākus tūkstošus (tikai izmeklēšana), ne jau ārstēšana….

    http://deti-help.com/?lang=lv

    +4
    -11
    Atbildēt

    0

    aivarsk > klusais 30.11.2014. 14.00

    palasi pārējos gadījumus – tev nešķiet dīvainas tās sakritības…

    Mazliet vēsu prātu padomā!

    Pilnīgi nekur citur neārstē, tikai tur, pie tam vienmēr tikai viena pati izmeklēšana maksā 2000-3000. Ko par tādu naudu izmeklē?

    Datortomogrāfiju, asins un čurīna analīzi, vispārēju apskati un izvaicāšanu???????

    Bet es jau esmu zemisks :)))

    +6
    -13
    Atbildēt

    0

    lno > klusais 29.11.2014. 22.23

    v_rostins > klusais 30.11.2014. 15.29

    lno

    Paldies. Nepažēloju laiku un noskatījos. Abrīnojams ir galējo izdzimteņu, morālo kropļu demagogijas līmenis. Dace Akule izmanto melīgo apzīmējumu “TUA”, un tai pašā laikā uztraucas, ko darīs ievazātie krievi, kad beigsies to uzturēšanas termiņš. Savāks savas pekeles, Daci Akuli, vēl pāris nodzītu mauku no autoostas un vāksies prom.

    +4
    -11
    Atbildēt

    0

    v_rostins > klusais 30.11.2014. 12.21

    aivarsk

    Tomēr masveidā dziedinātos nav nācies redzēt…

    ___________

    Tos sātans ātri aizrauj pie sevis. Bija man divi pazīstami, kuriem tika apsolīta izdziedināšana no alkahola, iestājoties krievu sātanistu sektā. Vienu, spēcīgu veselīgu veci, kurš mūžā nebija slimojis, paņēma pēc pus gada ar vēzi, otrs ir pakāsis biznesu un sajucis prātā.

    +4
    -10
    Atbildēt

    0

    aivarsk > klusais 29.11.2014. 20.51

    dzeris49 aivarsk – izcili muļķīgs komentārs, par Krieviju nedrīkst teikt neko labu pat, ja tur kaut kas labs reāli pastāv, tā tu izproti to “patriotismu”?

    ________________________________

    Tieši to es džeri gribu noskaidrot, KAS LABS pastāv krievijā, ko mēs varam bez bažām ņemt un lietot??????

    Un mēs te runājam par medicīnas sistēmu, nevis patriotismu, kuru tu liec pēdiņās!

    Vai krievijas veselības aizsardzības sistēmu kopā ar visu sanktpēterburgu un fondu mums jāpārņem, kā labo paraugu???

    Abu tavu draugu piemēros es gan nesaskatīju izveseļošanos, tik cerības. Tu taču saproti, kā vecākiem ir ar cerībām, ja tas attiecas uz pašu bērniem…

    +7
    -13
    Atbildēt

    0

    aivarsk > klusais 29.11.2014. 20.49

    Bezgalīga ticība labajiem krieviem, bezgalīga cerība, ka tie labie krievi visu var (atšķirībā no pārējās pasaules) un bezgalīga mīlestība uz visu krievisko…

    Es saprotu, ka jebkurš vecāks ķersies pie pēdējā salmiņa, taču nav dzirdēts par Nobela prēmijām medicīnā krievu ārstiem vai zinātniekiem pārskatāmā pagātnē…

    +9
    -15
    Atbildēt

    0

    aivarsk > klusais 30.11.2014. 10.45

    klusais jautājuma būtība bija par to ,ka jāpalīdz bērnam neatkarīgi no blakus apstākļiem un nevajag tur vilkt iekšā politiku.

    _______________________

    Visumā varētu piekrist, taču šaubos vai tā organizācija vera, naģja, ļuba apmaksās ārstēšanos ASV. Kāds ir to pajautājis?

    krievu organizācija gatava dot naudu pat nesākot ziedojumu vākšanu , izbrīnijos …

    ____________________________

    Itkā domājošs cilvēks… Nu no kurienes nauda? Varbūt par šo gadījumu arī avīzes rakstīja?

    Publicitāti veidoja? Nu vismaz jūs veidojat…

    Es ļoti labi saprotu, ko personai nozīmē tuvinieka nelaime, bet nu nevar šeit izvairīties no politikas, ja iesaistīta tiek arī pārējā sabiedrība, nu nav ticami, ka krievijā ir, bet ES nav pieejama kāda terapija, rehabilitācija utt.

    No citas, bet tās pašas operas – Somija, Zviedrija, ES kopā tērēja milzu naudu, lai uzlabotu vides situāciju visā krievijā, piemēram, faktisku uzbūvēja, uzdāvināja St.Peterburgas notekūdeņu attīrīšanu, lai krievi nedriš jūrā, kur mēs peldamies. Smuki, ne? pļutkinam palika vairāk naudas tankiem un jūra ar tīrāka :)

    +7
    -12
    Atbildēt

    0

    aivarsk > klusais 30.11.2014. 10.54

    pļuķins lido ar dzērvēm, nirst pēc amforām, atbrīvo tīģerus, VIENĪGAIS ārstē latviešu nedziedināmos bēnus…

    gatavais Jēzus…

    garīgā atdzimšana pasaulē nākšot no krievijas, kaut kāds Nostradams, Vanga, vai pat Eižens Finks to kaut kad bijuši pareģojuši, to tak RenTV rādīja un avīzē ješčo rakstīja – man viena krieviete autobusā rādīja, viņa taču nebija kaut kāda puķina aģente…

    Nevajag tur jaukt politiku visā iekšā…

    +7
    -11
    Atbildēt

    0

    lno > klusais 30.11.2014. 12.33

    Nebūtu prātīgi uzskatīt , ka visi krievi ir kabibāli vai pretēji, ka russkaja duhovnostj glābs pasauli. Iespējams, ka Vera, nadžežda i ļubov tiešām nesavtīgi glābusi kāda latvieša dzīvību, bet vai tad mēs agrāk nedzirdējām sajūsmas pilnos Zanes stāstus par Ušakova organizētajiem Daugavmalas Jāņiem, par himnas dziedāšanu 18. novembrī? Prestatīt V, Ļ, i N Ziedot.lv var tikai aprobežots individs vai blēdis.

    +7
    -11
    Atbildēt

    0

    lno > klusais 30.11.2014. 12.21

    klusais. … lieliska manuprāt zālē bija tā kundzīte no Martas Centra :

    _____________

    Labi, ka neatnāca Lindermanis, vai ne? Tad pasākums būtu …:) Būtu jāsaprot, ka likums par TUA tika pieņemts banku un NĪ tirgotāju, ne nabadzīgo LV iedzīvotāju interesēs kā to centās iztēlot pasniegt progresīvākie IR viesi un nevienā valstī par tik zemu cenu uzturēšanās atļaujas nevar iegūt. Vienotība vienmēr bijusi baņķieru atbalsta partija jau no Repšes laikiem, tagad arī būvnieku partija:) Paskatīsimies, kā izskatīsies Citadeles pārdošana, kad nosēdīsies putekļi…

    +8
    -10
    Atbildēt

    0

    zanE. > klusais 29.11.2014. 23.18

    ….aivarsk….jautāji, kurš komentārs bija zemisks?….Tavs komentārs – “Nu redz, cik tajā krievijā viss ir labi! Varbūt pārcelieties tur abi, nevis te ar pretīgajām latviešu cūkām kopā dzīvot?”…

    …nespēj apzināties, cik tas bija zemiski?…

    P.S. …jautājums – vai ar Tavu nickname raksta arī Tava sieva?…jo daži komentāri patīkami atšķiras no Tava ierastā stila….

    +9
    -10
    Atbildēt

    0

    aivarsk > klusais 29.11.2014. 22.55

    zanE … komentārs – bija zemisks

    —————

    Var precīzāk – kurš un kurā vietā?

    Varbūt zemiski ir dot šķietamu labumu, kas patiesībā ir fikcija?

    Krievijā ir daudzas “izcilas” alkoholisma “ārstēšanas” klīnikas pēc “unikālās” doktora X metodes. Tomēr masveidā dziedinātos nav nācies redzēt…

    +9
    -10
    Atbildēt

    0

    zanE. > klusais 29.11.2014. 21.06

    ….aivarsk….piedod, bet Tavs komentārs – bija zemisks!…

    +10
    -10
    Atbildēt

    0

    andrejs > klusais 29.11.2014. 20.13

    kuriem nav nepieciešama reklāma, lai sevi izrādītu TV kameru priekšā….

    ————————-

    Opā! Ziedot.lv arī sliktie? :) Mjā…

    +9
    -8
    Atbildēt

    0

    Anti Vatņiks > klusais 29.11.2014. 22.00

    zanE

    laikam palaidu garām par to KF ārstu unikalitāti.

    Par to ka mums nekā nav – taisnība, nav un nebūs. Jāsaprot ka LV ir maza valsts, Valsts kas lieluma ziņā ir neliela pilsēta Tālajos Austumos, līdz ar to nekad nebūs tā ka mums būs speciāli centri katrai slimībai un ķirurgi kas operē tikai šādas lietas un ir labākie pasaulē utt. Pilnīgi ok, ja operē Krievijā, Ķīnā vai Brazīlijā, ja viņi to var izdarīt lētāk kā Rietumos un ar līdzīgiem rezultātiem. Viņi pakalpojumu mazo cenu panāk uz med darbinieku algu rēķina, neba jau kāds ārtāk strādā vai lētākus instrumentus lieto. Medicīnai nedrīkst būt politiskas figņas, ja ziedo.lv to dara – tas ir slimi, par to jārunā skaļi, ne forumos jābubina.

    +10
    -8
    Atbildēt

    0

    Anti Vatņiks > klusais 29.11.2014. 20.16

    Klusais,

    Negribētos būt uzbāzīgam, bet pastāsti pan mazliet par St. Pēterburgas speciālistiem, kas pasaulē vienīgie spēj ārstēt noteiktas patoloģijas (kaut vai šajā gadijumā). Man kā cilvēkam, kas mazliet zin medicīnas iespājas KF un Rietumos tas liekas mazliet savādi. Pēdējos 23 gados KF zinātne ir tik novājināta ka eksperimentālā medicīna ir kļuvusi gaužām reta lieta, izņemot dažus pilnīgi vājprātīgus gadijumus.

    Par “Вера, Надежда, Любовь” rīcību man tikai jāizsaka uzslava, lai kas tie cilvēki būtu un kādi būtu viņu motīvi.

    +11
    -8
    Atbildēt

    0

    Ločmelis > klusais 29.11.2014. 15.33

    Kaut kāda neērta patiesība

    +9
    -6
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > klusais 29.11.2014. 20.38

    aivarsk – izcili muļķīgs komentārs, par Krieviju nedrīkst teikt neko labu pat, ja tur kaut kas labs reāli pastāv, tā tu izproti to “patriotismu”?

    +12
    -8
    Atbildēt

    0

    zanE. > klusais 29.11.2014. 18.22

    …paldies, Klusais, ka padalījies ar informāciju par labdarības fondu “Вера, Надежда, Любовь” un pateicoties šai informācijai arī man pazīstamiem cilvēkiem bija iespēja aizvest savu bērnu uz klīniku Sanktpēterburgā….identisks stāsts par ziedot.lv…saziedoto naudu ziedot.lv bija gatavi pārskaitīt Vaivaru rehabilitācijas centram, bet kategoriski atteicās pārskaitīt uz Pēterburgu…taču labdarības fonds “Вера, Надежда, Любовь” atrisināja šo problēmu nepilnu 2 mēnešu laikā – gan ar vīzām, transportu, jo puisis pēc traumas ir paralizēts, gan kontaktiem ar klīniku…

    …akmentiņš arī mūsu dakteru dārziņā – puisis tika “norakstīts”, kā invalīds uz mūžu, taču pēc pirmā ārstniecības kursa ir atgriezies jutīgums rokām, bet…ir zaudēts laiks – gandrīz 2 gadi…Pēterburgas klīnikas ārsti dod cerību, ka pēc operācijas kustības iespējams kaut daļēji atjaunot…būtu tikai bijusi iespēja to visu atrisināt ātrāk…

    …padoms visiem, kuri saskaras ar ziedot.lv dzelžaino pārliecību turēties pie likumiem – nenolaidiet rokas, meklējiet iespēju – ir arī citi, kuri var palīdzēt un….kuriem nav nepieciešama reklāma, lai sevi izrādītu TV kameru priekšā….

    +14
    -9
    Atbildēt

    0

    zanE. > klusais 29.11.2014. 21.05

    …Anti Vatņiks…nepamanīju Klusā komentārā, ka viņš būtu apgalvojis – St.Pēterburgā ir vienīgie speciālisti….

    …varu pateikt par saviem paziņām – kad Latvijas ārsti puisim paziņoja – pilnīga ķermeņa paralīze un nekas vairs nevar līdzēt, māte neatmeta cerību un meklēja jebkādas iespējas glābt savu bērnu…meklēja, taujāja, lasīja, konsultējās, rēķināja izmaksas…uz Pēterburgas klīniku nosūtīja dokumentus, uzzināja izmaksas….iztulkoja dokumentus – aizsūtīja uz Vāciju, uzzināja izmaksas….laikam, lieki būtu teikt, cik iespaidīgi atšķīrās operācijas izmaksas Vācijā un Krievijā…ja mātei nav šīs naudas un tā jāsavāc ziedojumu veidā, tad izvēle – ir skaidra….

    …protams, visus nav iespējams izglābt un visus neizglābs…ne visiem palaimējas ar iespaidīgām ziedojumu reklāmām labdarības laikā, taču….vienkāršai attieksmei no organizācijām, kas nes labdarības vārdu – tai gan ir milzīga nozīme….

    +13
    -7
    Atbildēt

    0

    klusais > klusais 30.11.2014. 12.06

    aivarsk – to nejautāja , jo nebija tādas vajadzības …

    +10
    -3
    Atbildēt

    0

    klusais > klusais 30.11.2014. 15.02

    aivarsk – veltījums Tev , no 1:04 – 1:30 , 3:28-3:57 :)

    https://www.youtube.com/watch?v=VdiE9mrl400

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

    klusais > klusais 30.11.2014. 13.53

    aivarsk – nu re atradi arī saitu . Redz , es kļūdijos – vajadzēja 6500 nevis 7000 … bet ne jau tajā ir būtība … runa ir par to ,ka vispirms griezās pie ziedot.lv un tie atfutbolēja … ja tas būtu tavs bērns , tad tev būtu vienalga kur tā klīnika Pēterburgā, Berlīnē vai Sidnejā . Galvenais ir rezultāts un rezultāts ir tāds , ka meitenītei tagad ir uzlabojies stāvoklis.

    +11
    -4
    Atbildēt

    0

    klusais > klusais 30.11.2014. 13.12

    lno – kam samaksāja un kurš sāka spēlēt ? :)

    +11
    -4
    Atbildēt

    0

    klusais > klusais 30.11.2014. 12.05

    lno – noklausījos to tusiņu īpaši apdalītajiem … man dikti patika kā daži centās izmantot pēc iespējas vairāk svešvārdu un lieliska manuprāt zālē bija tā kundzīte no Martas Centra :)

    +11
    -2
    Atbildēt

    0

    klusais > klusais 30.11.2014. 12.46

    lno – ja par TUA , tad bija interesanti paklausīties , bet saistībā ar paneli , kā skaisti to sauca , atļaušos piebilst par to kurš maksā , tas pasūta mūziku :) Manuprāt Sprinģe labi novadīja pasākumu .

    Par Citadeli – jau sen rakstīju, ka laiks tikai sniegs atbildes .

    Par meitenīti – uzsvars bija uz ziedot.lv nevis krievu organizāciju ,kas palīdzēja un palīdz joprojām. Rūgtums ir par it kā mūsējiem … manis dēļ kaut ziemeļkorejieši palīdzētu , jo tam mazajam cilvēciņam un viņa vecākiem primārais ir bērns .

    +12
    -2
    Atbildēt

    0

    klusais > klusais 29.11.2014. 16.01

    diemžēl

    +13
    -3
    Atbildēt

    0

    klusais > klusais 30.11.2014. 08.59

    Anti Vatņiks – es nekur neteicu , ka Pēterburgas speciālisti ir vienīgie , es to nezinu un man nav citas informācijas . Es varētu painteresēties pie mātes kā viņa tos atrada , ja tas interesē . Tas ko es varu droši pateikt ir tas , ka Latvijā pie šī gadījuma strādāja atzītākie speciālisti un viņi praktiski uzreiz bērnu norakstīja , ja tā var izteikties. Bez tam no viņiem nebija nekādas informācijas , ka jebkur pasaulē varētu kā līdzēt…

    Ja par konkrēto gadījumu , tad varu pastāstīt tikai to , ko stāstīja māte un ko pats esmu redzējis savām acīm.

    Proti sāksim ar mātes stāstu – ja Latvijas dakteris teica, ka šis Latvijā ir pirmais tik smags gadījums un viņam brīnums ,ka bērns vēl vispār ir dzīvs un var nomirt jebkurā brīdī , tad sazinoties ar Pēterburgas klīnikas ārstu , viņš zināja stāstīt ,ka viņiem šādi gadījumi nav retums un ir zināma metodika un pieredze , lai palīdzētu šādiem pacientiem. Viņš vienīgi izteica nožēlu ,ka ir zaudēts laiks , jo tas ir ļoti svarīgs pie šīs kaites. Meitenītes galvā krājās ūdens un tas spieda uz smadzenēm un jebkurā brīdī varēja notikt ļaunākais . Vizuāli tas izskatījās , ka zīdainim galvaskauss deformējas un aug uz augšu , galva ar milzīgu pieri . Atceros, ka uzdāvināju kleitiņu meitenei uz ziemassvētkiem … , lai to uzvilktu pār galvu vajadzēja ar šķērēm pārgriezt krādziņu … Uz šodienu ir apturēta ūdens uzkrāšanās un potenciālās briesmas dzīvībai . Tagad cik sapratu ir nākamais solis , meitenītes atgriešana pēc iespējas tuvu normālai attīstībai .

    Par paša iespaidiem – pirmoreiz , kad redzēju meitenīti viņa tika barota ar tādu špricīti ,kas padeva maisījumu tieši mutē, viņa bija praktiski nekustīga, pēc tā ko pastāstīja viņas brālītis, tad ik pa laikam bija lēkmes un meitenīte bija mata galā no nāves. Tagad pēc nu jau divām operācijām var redzēt , ka meitenīte kustina rociņas , kājiņas, viņai ir emocijas ieraugot cilvēkus, galviņa sāk lēnām atgūt normālas proporcijas … tas tīri subjektīvi.

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

    klusais > klusais 30.11.2014. 09.14

    aivarsk – atkārtošu vēlreiz – jautājuma būtība bija par to ,ka jāpalīdz bērnam neatkarīgi no blakus apstākļiem un nevajag tur vilkt iekšā politiku. Bija situācija , bija lūgums-atteikums, bija lūgums-palīdzība. Kad man stāstīja par ziedot.lv rīcību es neticēju … Kad uzzināju ,ka krievu organizācija gatava dot naudu pat nesākot ziedojumu vākšanu , izbrīnijos …

    Es toreiz Zanei izstāstīju šo gadījumu un tikai tā tas puisis tika uz Pēterburgu kaut gan cik sapratu iekš ziedot.lv pat bija jau savākta šī nauda , bet tur atkal stāsti par tankiem …

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

    klusais > klusais 29.11.2014. 17.04

    manuprāt mēs te par dažādām lietām runājam …

    +19
    -8
    Atbildēt

    0

jautajums_4 30.11.2014. 14.11

Cerams, ka viss atrisināsies un izdosies.Vismaz būs darījuši, ko var…Pārējais jau Providences ziņā.

Bet Klusajam ir lielā mērā taisnība. Dzīve -lieta sarežģīta. Un medicīnā tomēr bez tehnoloģijām liela nozīme ir inovatīvajām metodēm. Un krievi ir radoša tauta, viņiem nav problēmas ar inovācijām, bet gan ar savu ideju tehnisko realizāciju.Un ja viņiem ir pieredze šādu problēmu ārstēšanai, tad kāpēc to nevar izmantot? Ja tas nav šamanisms, vai pūšļošana, protams.

Un ja kāds ir palīdzējis, tad lai tā būtu Vera, nadežda,ļjubovj vai Ziedot.lv, tad sabiedrībai ir jābūt par to pateicīgiem.

ja godīgi, tad es drusku papētīju par to pašu delfīnterāpiju, kam Ziedot.lv nepārtraukti vāc naudu…Nu vecāki, protams, cer uz visiem brīnumlīdzekļiem, bet daži apsviedīgi darboņi no tā rada biznesu… Bet cik sapratu, tad no zinātniskā viedokļa no vienkārša suņa, vai kaķa mājās ir lielāks labums.Bet delfīns ir eksotika, bet eksotika sola brīnumu, kam vecāki grib ticēt.

Un Dāvja dzīvība, protams, ir svarīga, bet vai to ļoti daudzo onkoloģijas slimnieku dzīvība, kuri Latvijā nesaņem pat vidēji efektīvākos medikamentus un terapiju nav svarīga?

Dāvim naudu atradīs, un ja ir vienīgā slimnīca, kas ar mieru zēnu ārstēt, tad tai arī maksās.

Bet atmest Krieviju tikai tīri principu pēc ir stulbi no veselā saprāta viedokļa un cietsirdīgi pret bērnu un viņa vecākiem.

+13
-4
Atbildēt

19

    aivarsk > jautajums_4 30.11.2014. 16.53

    jautajums_4 Vai tad Latvijas bērnus uz Krievijas budžeta rēķina ārstē?

    ________________________

    Nu pēc klusā stāstiem tā bezmaz iznāk…

    Vai tev ir tās organizācijas sponsoru saraksts?

    +4
    -10
    Atbildēt

    0

    lno > jautajums_4 30.11.2014. 17.10

    jautājums-4. Tā ir atbilde uz Un ir krievu imperiālisms, bet ir arī krievu humānisms. Ko, es tagad Čehovu un Bulgakovu nedrīkstēšu lasīt? Kādēļ gan man nevarētu būt savs viedoklis? Tādēļ, ka agrāk biju pret TP, tagad pret ZZS un man patīk Hermaņa teātris un esmu pret TUA?:):):)

    +4
    -10
    Atbildēt

    0

    aivarsk > jautajums_4 30.11.2014. 14.50

    Nu vecāki, protams, cer uz visiem brīnumlīdzekļiem, bet daži apsviedīgi darboņi no tā rada biznesu…

    ______________________________

    Izklausās pēc Sanktpēterburgas un VNĻ

    +5
    -11
    Atbildēt

    0

    v_rostins > jautajums_4 30.11.2014. 15.57

    jautajums_4

    Ko, es tagad Čehovu un Bulgakovu nedrīkstēšu lasīt? Nevajag visu maisīt putrā.

    ________________

    Tiešām nevajag. Čehovs un Bulgakovs nu nekādi nav ne morāli, ne intelektuāli ne sociāli saistīti ar staļinisko Putina bidlostānu un šodien, noteikti, nebūtu krievi. To, protams, nesaprast fašistu lopiem, kam cīnītājs pret absolūto ļaunumu, Viktors Arājs, skaitās noziedznieks, bet grūtnieču dedzinātājs, Vasjka Kononovs, tāpat kā Putina kucei, Zatļeram, upuris.

    Par krievu humānismu, kā kulaks uz acs. Tas vienmer norausīs asariņu, pēc tam, kad būs kādu sacirtis ar cirvi.

    +5
    -11
    Atbildēt

    0

    lno > jautajums_4 30.11.2014. 17.34

    zanE. …visi morālie izdzimteņi vienkopus.

    _________________

    :):):)

    +4
    -9
    Atbildēt

    0

    lno > jautajums_4 30.11.2014. 16.00

    jautājums-4. В Москве на шествии врачей несли гроб с надписью “Мне не хватило койкоместа” http://www.newsru.com/russia/30nov2014/vrachi.html

    Kādēļ tāda histērija? Kurš tad te grib aizliegt Čehovu vai Bulgakovu?:) Tomēr vajadzētu atcerēties, ka “lielā tēvijas kara veterāni” Latvijā savas pensijas no Kremļa saņēma pat tad, kad Krievijas ogļrači savas kaskas dauzīja pret Maskavas asfaltu, lai saņemtu pašu nepieciešamāko, un tagad Putins regulāri sūta savas humānās kravas uz Donbasu…

    +5
    -10
    Atbildēt

    0

    lno > jautajums_4 30.11.2014. 17.32

    jautājums_4. Nu vai tad tādam intelektuālim vajadzētu strīdēties par gaumi? Man patīk Hermanis, Tev Džeina un TP jaunatnes organizācijas vadītājs?:):):)

    +6
    -11
    Atbildēt

    0

    lno > jautajums_4 30.11.2014. 18.53

    jautajums_4. Žēl, ka V. Lācis piedzima tik agri vai Tu par vēlu, brālis Teodors Zvejnieka dēlā varēja iznākt vēl kolorītāks:)

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

    v_rostins > jautajums_4 30.11.2014. 20.26

    jautājums_4

    Latvieši ir kalēju un arāju tauta, tā kā jums, fašistu izdzimteņiem, nav atlicis ilgāk kā bidlostānai. Varbūt jau nākamo 9. Maiju sagaidīsi šūpojoties karātavu laukumā bērniem, vārnām un ārzemju tūristiem par prieku.

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    v_rostins > jautajums_4 30.11.2014. 19.55

    Zane

    Jūsu barā kurmītis, centrum, Pikaso un Bet vēl trūkst

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    zanE. > jautajums_4 30.11.2014. 17.21

    ….paldies, Dievam!….visi morālie izdzimteņi vienkopus…labi, ka ir tāda vietne, kur tiem pulcēties, vienam otru balstīt un tēlot īstenos patriotus, kuri balso par partiju vien nacionālās retorikas dēļ….

    …turpiniet sacensties sava zemiskuma demonstrēšanā, ar to Jūs atšķiraties no normāliem cilvēkiem, taču…neaizmirstiet – arī Jums aug bērni un mazbērni…

    +9
    -7
    Atbildēt

    0

    jautajums_4 > jautajums_4 30.11.2014. 17.24

    >lno

    Ak, Hermanis Tev patīk…Nabaga, nabaga Hermanis!

    Ierakstīties tavā favorītu rindā blakus Pinočetam un Cukuram…

    +10
    -7
    Atbildēt

    0

    jautajums_4 > jautajums_4 30.11.2014. 19.01

    Labi, ka Tu nepiedzimi agrāk, Arāja bandā būtu viens “varonis” vairāk…

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

    jautajums_4 > jautajums_4 30.11.2014. 15.20

    Kāpēc? Tās ir lielās Pēterburgas Bērnu klīnikas, cik apskatījos. Diagnozes, cik iemetu acis Tavā saitē, arī bija tādas, kur rezultatīvie rādītāji vai nu ir vai nav-nieru mazspēja, kurlums,Klusā nosauktais gadījums- tur analīzes uzrāda, vai ir rezultāts vai nav.

    Un ārzemēs jau ārstē, ja nav iespējas šeit, vai ES.

    Rēķini, ka krievi tomēr ir pie 140 miljoniem-Pēterburga ir otrs lielākais centrs Krievijā, tas nozīmē, ka būs daudz lielāks kādas saslimšanas skaits uz populāciju- tas nozīmē pieredze, kāda terapija var tikt sekmīgi piemērota.

    Dāvja diagnoze ir tik reta, ka ir tikai viena slimnīca, kam ir pieredze šādu saslimšanu ārstēšanā.

    Un ziedot.lv var strādāt uz vienu pusi, bet Vera, nadežda, ļjubovs uz otru pusi. Galvenais ir rezultāts, un vēlams par saprātīgu cenu.

    Un ir krievu imperiālisms, bet ir arī krievu humānisms. Ko, es tagad Čehovu un Bulgakovu nedrīkstēšu lasīt? Nevajag visu maisīt putrā.

    +11
    -7
    Atbildēt

    0

    jautajums_4 > jautajums_4 30.11.2014. 17.15

    Vai tev ir tās organizācijas sponsoru saraksts?

    ————————————–

    No kurienes? Es pirmo reizi par tādu organizāciju šeit izlasīju.

    Bet Klusais liecina, ka zina bērniņu, kuram ir palīdzēts. Un arī Zane zina tādu gadījumu.

    Cik paskatījos, tad viņus atbalsta Latvijas krievu mediji. Varbūt, ka latvieši ziedo Ziedot.Lv, bet krievi tur. Skatījos, ka viņi specializējas noteiktās diagnozēs un sadarbojas ar noteiktām Pēterburgas slimnīcām.

    Bet specializācija jau vienmēr pastāv, turklāt pieņemu, ka tur ārstēšana ir lētāka kā Rietumos.

    Ja tā būtu piara-propogandas akcija, tad domāju, ka mēs par to būtu dzirdējuši.

    p.s. Nils pēc maratona tomēr Vācijā ārstējās.Bet katrs pēc līdzekļiem…

    +10
    -4
    Atbildēt

    0

    jautajums_4 > jautajums_4 30.11.2014. 18.00

    >lno

    Precīzi!

    Jā, es personiski pazīstu un ļoti cienu Gunāru E. no TP jaunatnes organizācijas. Viens no ļoti, ļoti nedaudzajiem cilvēkiem, par kuru es uzņemtos personisko galvojumu.

    Es dziļi jūtu līdzi Džeinai, ko gan personiski nepazīstu. Ļoti ceru, ka tev un tev līdzīgajiem, vecajiem liekuļiem, tomēr neizdosies meitenei dzīvi salauzt.

    Es cienu un atbalstu Rinkeviča drosmi un pozīciju.Ir jābūt patiesi stipram cilvēkam, lai to uzdrošinātos nostāties pret pūli.

    Un vēl man visnotaļ simpātiski ir gan Solvita, gan Lato, kuri viens otram nepatīk… Lai gan viņiem man ir ko pārmest…Un Lato visvairāk es pārmetu par Džeinas video…Ko Tu tā izbaudīji…

    Es cienu, katra cilvēka tiesības būt viņam pašam, ja tas nav uz citu rēķina, ja tas nenodara otram ļaunu. Kokus pazīst pēc augļiem…

    +11
    -5
    Atbildēt

    0

    klusais > jautajums_4 30.11.2014. 17.39

    Lai ieviestu skaidrību atkārtošu saīsinātā variantā:

    1. 2013.gada aprīlī piedzima meitenīte ar smagām veselības problēmām

    2. Ārsti Latvijā nedeva nekādas izredzes

    3. 2014.gada pavasarī , mēnesi neatceros, meitenītes māte atrada , ka šādiem bērniem var palīdzēt klīnika Pēterburgā, citas alternatīvas nebija zināmas

    4. Māte sazinājās ar Pēterburgas ārstiem, aizsūtija pārtulkotus izrakstus un citu informāciju

    5. Ārsti apstiprināja, ka šādi gadījumi ir bijuši viņu praksē un var palīdzēt, tas ir maksas pasākums.

    6. Māte sāka Latvijā meklēt , kurš varētu palīdzēt , ieteicu doties pie ziedot.lv

    7. ziedot.lv atteica iespēju vākt ziedojumus, jo tā ir Krievijas slimnīca un bez maz nauda par ārstēšanu aizies Ukrainas kara atbalstam

    8. nezinu kā , bet māte sakontaktēja ar šo nosacīti krievisko palīdzības organizāciju , viņi bija gatavi palīdzēt nekavējoties , pat nesākoties ziedošanas akcijai

    9. protams tika izveidots videosižets , ko cik zinu rādija PBK , bet meitene vēl pirms ziedojumu vākšanas uzsākšanas jau bija gatava doties uz Pēterburgu, bija noorganizēts speciāls transports un vecākiem apmaksātas un sakārtotas vīzas

    10. tagad jau trešo reizi meitene dosies uz Pēterburgu par ziedotajiem līdzekļiem , lai turpinātu ārstēšanos .

    11. Kad pāris nedēļas atpakaļ pats redzēju šo meiteni , tad subjektīvi varu teikt , ka meitenīte , kurai dakteri pirms pusgada skaitīja dienas cik palicis dzīvot , bija absolūti cits bērns .

    Un nobeigumā – manuprāt ir pilnīgi pie kājas kas un kādā veidā palīdz saglābt dzīvību . Un nedod dievs aivarsk Tev kādreiz nokļūt līdzīgā situācijā kā Elizabetes mātei … nezinu cik tad Tu būtu liels filosofs …

    +12
    -5
    Atbildēt

    0

    klusais > jautajums_4 30.11.2014. 16.03

    Mani fascinē tomēr attieksme pret lietām … kapēc nevaram nošķirt svarīgo no mazsvarīgā … Atceros savulaik viens mans paziņa rakstīja par kādu sektu , kas bija gatava ļaut tās biedrei, jo pēc sektas likumiem bija aizliegta asins pārliešana , bet meitenei bija slimība, kuras ārstēšanai vajadzēja pārliet asinis… man tas toreiz asociējās ar tumsonību ….

    +11
    -4
    Atbildēt

    0

    jautajums_4 > jautajums_4 30.11.2014. 16.21

    >Ino

    Nu Tu gan proti putru uztaisīt. Vai tad Latvijas bērnus uz Krievijas budžeta rēķina ārstē? Nē! Vāc ziedojumus Latvijā. Ir cena un mēs maksājam.

    Analoģiski kā Dāvim, kam ASV slimnīca.

    Kāds te sakars? Krievu mediķi protesti ir par budžeta finansējumu, kamēr ārvalstnieki, piemēram no Latvijas, izmanto maksas pakalpojumus.

    Redzi, Latvijā ir līdzīgi-par valsts finansējumu-var gadīties gadiem gaidīt rindā, bet par maksu pakalpojums tiek nodrošināts uzreiz.

    Kādi ogļrači, kādas pensijas? Tu vispār filtrē par ko ir stāsts? Vai kā parasti, Tev ir viedoklis?

    +12
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu