Rožukalne: Žurnālistikas kvalitātes celšanai būtu nepieciešams veidot mediju fondu • IR.lv

Rožukalne: Žurnālistikas kvalitātes celšanai būtu nepieciešams veidot mediju fondu

22
Foto: Ieva Čīka, LETA

Pašlaik dažādas organizācijas un valsts institucijas atvēl medijiem naudu, lai informētu par savām aktualitātēm, taču kvalitāti tas neuzlabo

Lai uzlabotu kvalitatīvu žurnālistiku un mediju iespējas Latvijā, jāapsver iespēja dibināt Mediju fondu, šodien Latvijas Žurnālistu asociācijas (LŽA) konferencē “Mediju loma un atbildība hibrīdkara apstākļos” sacīja LŽA valdes priekšsēdētāja Anda Rožukalne, vēsta LETA.

Viņa norādīja, ka Latvijā labai žurnālistikai pietrūkst līdzekļu, tādēļ mediju politikas līmenī būtu nepieciešams apspriest iespēju dibināt mediju fondu, kas “akumulētu” līdzekļus un domātu, kā ar tiem stiprināt mediju kvalitāti. Viņa uzsvēra, ka jau patlaban dažādas organizācijas noteiktiem projektiem medijos iegulda naudu, tāpat arī valsts institūcijas atvēl noteiktu budžetu žurnālistikai, lai informētu par savām aktualitātēm, tomēr kopumā tas mediju kvalitāti neuzlabo.

Rožukalne skaidroja, ka mediju fonds būtu “viens solis uz priekšu”, lai dotu iespēju nodrošināt kvalitatīvus žurnālistikas projektus.

Kā vēstīts, lai diskutētu par jautājumiem saistībā ar atbildīgas žurnālistikas nozīmi unikālajos apstākļos, kādos Ukrainas kara dēļ jau gandrīz gadu dzīvo Latvijas un tuvāko kaimiņvalstu iedzīvotāji, LŽA šodien rīko konferenci “Mediju loma un atbildība hibrīdkara apstākļos”.

Konferences mērķis ir apzināt esošo situāciju, veicināt dalībnieku un arī visas sabiedrības izpratni par procesiem un uzdevumiem, kādos nākas iesaistīties un kādus ir jāveic medijiem un žurnālistiem.

 

Komentāri (22)

Ebenemezers-3 28.11.2014. 16.36

ein moment , frau Rožukalne , kas to fondu veidos? mums patreiz masu meediji pa lielo privaatajos nagos , nez vai tie speejiigi ( ieintereseeti) veidot taadu instituutu , kurš buutu pretrunaa ar šo intereseem , uzkraut to valstij uz kakla? … nekad nebuus naudas, varbuut peec gadiem 25 , kad veeleetajs buus apjautis no kurienes veeji puuš un vecie deputaati (veeži tajaas pašaas kulees, kuriem saimnieks maksaa par balsojumu )buus aizsaulee , tad gan varbuut buus iespeejams šaadu fondu izveidot.

+3
0
Atbildēt

0

Absints 28.11.2014. 17.36

Vajag? Tiešām? Tiešām, tiešām?

Vai, varbūt, padarīt efektīvākas esošās organizācijas? Žurnālistu savienības, rakstnieku, kultūras fondu.. Nemaz nevaru visas atcerēties…

Tiešām vajag vēl vienu? Tiešām? Tiešām, tiešām?

+1
0
Atbildēt

0

KRUSTTEVS 29.11.2014. 02.59

vel varetu tuksas muldesanas fondu…oligarhu cekistu un pll shemotaju intresees

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu