LU izveido jaunu nišas mediju studentiem • IR.lv

LU izveido jaunu nišas mediju studentiem

25

Jauninājums nenozīmēs jau esošo LU mediju pārveidošanu

Atzīmējot augstskolas 95.gadadienu, Latvijas Universitāte (LU) izveidojusi jaunu studentu mediju – “Studentiem.lu.lv“, kur vienkopus pieejami jau esošie LU mediji “Mansmedijs.lv”, “Kivi.tv”, radio NABA, “ubisunt.lv”, kā arī LU Biznesa inkubatora un Studentu padomes mājaslapas un jaunumi, aģentūru LETA informēja portāla galvenā redaktore Andra Briekmane.

“Radījām vietni, nišas produktu, kurā studentiem pašiem aktīvi izteikties, tādējādi ietekmējot gan universitātē, gan sabiedrībā notiekošos procesus. Līdzīgi projektu darbībā tiku vērojusi Dānijā, kur šāds portāls ir viens no četriem ietekmīgākajiem Kopenhāgenas medijiem. Latvijā portālam droši vien tik lielas ietekmes nebūs, tomēr tā ir lieliska vietne, kur jaunajiem cilvēkiem demonstrēt pilsonisko aktivitāti,” sacīja Briekmane.

Viņa arī atzina, ka jauninājums nenozīmēs jau esošo LU mediju pārveidošanu, reformas vai LU Preses centra aktīvu iejaukšanos to darbībā, bet gan saliedēšanu un kopīgas sadarbības izveidi, kuras viena no galvenajām idejām ir jaunu un interesantu materiālu radīšana un atbalsts studentu iniciatīvām.

Patlaban jaunajā vietnē var noskatīties studentu veidotus video par studentiem, uzzināt vairāk par “Iespējamās misijas” dalībnieku pieredzi skolās, atrast informāciju par stipendijām. Paredzētas arī videointervijas ar ārzemju studentiem, izglītības politikas analīze no studentu skatpunkta un citi sižeti.

Briekmane uzsver, ka medija tapšanā var iesaistīties ikviens students, kam ir ko teikt saviem vienaudžiem.

 

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu