Spānijas prokuratūra sūdzēs tiesā Katalonijas premjeru • IR.lv

Spānijas prokuratūra sūdzēs tiesā Katalonijas premjeru

26
Katalonijas premjerministrs Artūrs Mass. Foto: EPA/LETA

Katalonijas valdība paziņojusi, ka tā centīsies panākt oficiāla referenduma sarīkošanu, līdzīgu tam, kāds septembrī notika Skotijā

Spānijas prokuratūra otrdien paziņoja, ka vērsīsies tiesā pret Katalonijas premjerministru Artūru Masu, jo viņš, neraugoties uz tiesas aizliegumu, ļāvis rīkot juridiski nesaistošo, simbolisko balsojumu par Katalonijas atdalīšanos no pārējās Spānijas, ziņo LETA/AFP.

“Valsts prokuratūra spers pienācīgus juridiskus soļus Katalonijas Augstajā justīcijas tiesā,” teikts prokuratūras paziņojumā.

9.novembra balsojumā, kuru organizēja 41 000 brīvprātīgo, piedalījās 2,3 no Katalonijas 5,4 miljoniem balsstiesīgo vēlētāju. 80,7% no viņiem balsoja par Katalonijas neatkarību.

Katalonijas valdība paziņojusi, ka tā centīsies panākt oficiāla referenduma sarīkošanu, līdzīgu tam, kāds septembrī notika Skotijā. Spānijas premjerministrs Marjano Rahojs jau apliecinājis, ka nepiekritīs šāda balsojuma rīkošanai.

Mass savukārt teicis – ja ar Rahoju neizdosies vienoties par referendumu, viņš rīkos pirmstermiņa vēlēšanas, kas būs kā plebiscīts jautājumā par reģiona neatkarību.

 

Komentāri (26)

Aldis-2 20.11.2014. 12.33

Savukārt Francijas prezidents ir apsolījis Francijai piederošajai Jaunkaledonijai sarīkot referendumu par Jaunkaledonijas neatkarību. Referendums notiks ne vēlāk kā 2018.gadā.

Turklāt, Francijas prezidents uztur neitrālu attieksmi attiecībā uz Jaunkaledonijas iedzīvotāju izvēli – kāda būs Jaunkaledonijas tautas griba, tādu viņš atzīs. Francija saglabās labas attiecības ar Jaunkaledoniju arī tad, ja tā kļūs neatkarīga.

Nu jā…

Francijai liberté, égalité, fraternité ir svarīgas kopš Franču revolūcijas.

Bet Spānijā vēl pavisam nesen bija frankiskais režīms, nekur jau tie frankisti nav iztvaikojuši…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu