Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

2

Nedēļas notikumi Latvijā

Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesu kolēģijas tiesnese Iveta Bērziņa tiek turēta aizdomās par kukuļņemšanu un starpniecību kukuļošanā. KNAB veicis kratīšanu viņas un vēl divu apgabaltiesas tiesnešu kabinetos. Mediji ziņo, ka tiesnese Bērziņa pērn pieņēmusi lēmumus par labu afgāņu izcelsmes uzņēmēja Gulama Mohammada Gulami interesēm.

Ģenerālprokuratūra uzrādījusi apsūdzību bijušajam Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšniekam Visvaldim Puķītem. Viņam izvirzīta apsūdzība par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu. Prokuratūra gan pagaidām atturas atklāt apsūdzības būtību.

Latvija izraidījusi Krievijas politologu Konstantīnu Simonovu, kurš mūsu valstī bija ieradies uz diskusiju par tēmu Gāzes karš. Krievijas Sabiedriskā palāta pieprasījusi starptautisku izmeklēšanu par šo gadījumu, ziņojums nodots izskatīšanai Eiropas Drošības un sadarbības organizācijai. Simonovu, kurš ir arī Krievijas Nacionālās enerģētikas drošības fonda ģenerāldirektors, Latvijas iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Vienotība) iekļāvis «melnajā sarakstā». 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu