Brīnums un atbildība • IR.lv

Brīnums un atbildība

3
Nellija Ločmele


Neviens nav notiesāts. Neviens nav vēl apsūdzēts. Nevienu pat netur aizdomās. Tāda gadu pēc lielākās traģēdijas jaunāko laiku Latvijas vēsturē ir valsts atbilde uz jautājumu, kāpēc Zolitūdes Maxima iebruka jumts, nonāvējot 54 cilvēkus.

Policija sola, ka apsūdzēto sols tukšs nepaliks, tikai vēl jāpagaida. Nav šaubu, izmeklēšana šāda mēroga lietā ir grūta, atbildīgie nav ar pliku roku ņemami. Neviens baltu naudu nesošu biznesa robu labprātīgi nemainīs pret cietuma kameru. Pat ja baltā nauda drīzāk jāsauc par pelēku un tagad arī asiņainu.

Tieši tāpēc no likumsargiem jāprasa skaidrība un atbildība. Solījumu bijis daudz. Uzreiz pēc traģēdijas, kad no drupām vēl nebija iznesti visu bojāgājušo līķi, Valsts policijas šefs solīja – izmeklēšana būs ātra, efektīva un mērķtiecīga. Iekšlietu ministrs pērn decembrī solīja, ka izmeklēšana nevilksies ilgāk par gadu, bet februārī deva cerību, ka jau pavasarī pēc izmeklēšanas eksperimenta tiks lemts par vainīgo saukšanu pie atbildības.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu