Absolūtā laime no nekā • IR.lv

Absolūtā laime no nekā

3
Kopš atgriezusies Rīgā, Baiba valkā tikai pašas radītās kolekcijas apģērbus — grib, lai klientiem ir pārliecība, ka tie patiešām ir kvalitatīvi un labi izskatās.
Anda Burve-Rozīte

Pēc sešu gadu prombūtnes modes māksliniece Baiba Ladiga (33) atgriezusies Latvijā, lai veidotu šeit biznesu un dalītos ar Āzijas lielvalstī gūtajām zināšanām par modes industriju

Viena no eksotiskā valstī visilgāk nodzīvojušajiem jaunās paaudzes latviešiem. Tā varētu sacīt par modes māk-slinieci Baibu Ladigu. Pirms gada viņa atgriezās no Ķīnas, lai turpmāk savu radošo uzņēmējdarbību virzītu Latvijā. Arī atgriešanās iemesls bija eksotisks – piesārņotais Šanhajas gaiss. Tas nopietni sāka ietekmēt Baibas veselību. Ķīnas lielpilsētā, no rīta pamostoties, cilvēki savos viedtālruņos pēta nevis laika apstākļus, bet gaisa kvalitātes indeksu. Šanhajā ar tās 25 miljoniem iedzīvotāju gaiss pagājušā gada pavasarī bija briesmīgs, Baiba divus mēnešus slimoja ar pneimoniju. 

Dzīvespriecīgā, trakām idejām vienmēr gatavā modes māksliniece pirms sešiem gadiem devās uz Ķīnu, jo saņēma uzaicinājumu strādāt Āzijas dizaina skolā Raffles Design institute. Latvija tolaik bija ekonomiskās krīzes priekšvakarā, tas bija papildu grūdiens pastrādāt citur. 27 gadus vecā Baiba steigšus sakravāja koferi un prom bija. 

Izlidojot no Rīgas, acīs asaras – par to, ka jāatstāj vecāki. Pārcelties uz Ķīnu nav tas pats, kas doties uz Angliju vai kādu citu Eiropas valsti. Ja kāds tobrīd teiktu, ka viņa šajā Austrumu valstī paliks veselus sešus gadus, šoks būtu liels. Baibai Latvijā bija izveidojusies laba karjera – jau studējot Mākslas akadēmijā, viņa veidoja stila lapas žurnāliem, pēcāk radīja arī modes kolekcijas. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu