Robežsargi Vjetnamas imigrantus atrod paslēptus auto grīdā • IR.lv

Robežsargi Vjetnamas imigrantus atrod paslēptus auto grīdā

38
Nelegālie imigranti tiek izvilkti no slēptuves automašīnas grīdā. Foto: Valsts robežsardze/Delfi

Aiztur vēl vienu pāri valsts robežai nelikumīgi pārvietotu Vjetnamas pilsoņu grupu

Piektdien, 14.novembrī, Valsts robežsardzes un Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonas izplānotas operācijas rezultātā aizturēja šogad kārtējo valsts robežu nelikumīgi šķērsojušo Vjetnamas pilsoņu grupu un divus pārvietotājus, Igaunijas pilsoņus, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzes pārstāve Kristīne Pētersone.

Personu pārvadātājus likumsargi aizturēja piektdienas rītā, kad tie ar savu auto “Volkswagen Transporter” pārvietojās pa kādu no Alūksnes ielām. Automašīnā speciāli ierīkotā slēpnī dubultgrīdā tika atklāti divi vīrieši un viena sieviete, iepriekš valsts robežu nelikumīgi šķērsojuši Vjetnamas pilsoņi.

Savukārt pāris stundas vēlāk, piesaistot kinologu ar dienesta suni un helikopteri, meža masīvā netālu no Pededzes upes tika aizturēti vēl pieci Vjetnamas pilsoņi, kuri kopā ar iepriekš aizturētajiem, personu grupā tika nelikumīgi pārvietoti pāri Latvijas – Krievijas robežai.

Pret abiem Igaunijas pilsoņiem, 1976. un 1978.gadā dzimušajiem vīriešiem, par liela personu skaita nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai sākts kriminālprocess.

Pētersone atzīmē, ka pēdējo divu mēnešu laikā šī ir jau piektā reize, kad robežsargi konstatē Vjetnamas pilsoņu grupu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai.

Šā gada 20.septembrī, pateicoties vietējo iedzīvotāju sniegtajai informācijai, Terehovas un Gumiņišče ciemu apkaimē tika aizturēti astoņi Vjetnamas pilsoņi, septiņi vīrieši, viena sieviete un viņu pārvietotājs, Krievijas pilsonis, bet 10.oktobra rītā Pasienes pagastā tika apturētas Kirgizstānas pilsoņu vadītās automašīnas, ar vienu no tām tika pārvietoti 14 valsts robežu nelikumīgi šķērsojušie Vjetnamas pilsoņi.

Naktī no 30.oktobra uz 31.oktobri uz ceļa Zilupe-Šķaune tika apturētas divas automašīnas, ar kurām pārvietojās viens Latvijas pilsonis un trīs Latvijas nepilsoņi, vienā no automašīnām tika konstatēti 14 Vjetnamas pilsoņi, kuri bija nelikumīgi šķērsojuši valsts robežu. Savukārt 11.novembra rītā Šķaunes ciema apkārtnē pie kādas neapdzīvotas viensētas tika aizturēti vēl seši Vjetnamas pilsoņi, saistībā ar viņu nelikumīgu pārvietošanu uz ceļa Zilupe-Šķaune tika apturētas divas automašīnas, un aizturēti abu automašīnu vadītāji, Polijas pilsoņi.

Kopumā šogad vien nepilnu 11 mēnešu laikā par nelikumīgu “zaļās” robežas šķērsošanu aizturēta jau 121 persona, no tām 84 Vjetnamas pilsoņi, 12 Afganistānas, 11 Irākas, četri Latvijas, četri Krievijas, trīs Baltkrievijas, divi Gruzijas un viens Lietuvas pilsonis. Savukārt par personu pārvietošanu robežsargi aizturējuši septiņus Latvijas valsts piederīgos, trīs Krievijas, trīs Kirgizstānas, divus Polijas un divus Igaunijas pilsoņus.

Turpretī pērn visa gada garumā par “zaļās” robežas šķērsošanu aizturētas vien 65 personas, no tām 49 trešo valstu pilsoņi .

 

Komentāri (38)

zēniņš 15.11.2014. 23.27

A kā un kur viņi šeit bez dokumentiem strādā un dzīvo?

0
0
Atbildēt

0

aivarsk 15.11.2014. 23.02

Innnnovative Estonia :))))

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu