Latvija izraida Krievijas politologu, pie Lindermana kratīšana (papild.) • IR.lv

Latvija izraida Krievijas politologu, pie Lindermana kratīšana (papild.)

29
Krievijas politologs Konstantīns Simonovs. Foto: ITAR-TASS/LETA

Partijas „Par dzimto valodu” līdera Vladimira Lindermana dzīvoklī notikusi kratīšana

Piektdien Latvija izraidījusi Krievijas politologu Konstantīnu Simonovu, kurš mūsu valstī bija ieradies uz 14.novembrī paredzēto mediju kluba “Formāts A3” diskusiju par tēmu “Gāzes karš”, ziņo portāls „Delfi”. Tajā pašā dienā kratīšana notikusi partijas “par dzimto valodu” līdera Vldimira Lindermana dzīvoklī.

Krievijas Sabiedriskā palāta pieprasījusi starptautisku izmeklēšanu par šo gadījumu, vēsta Krievijas ziņu aģentūra “Itar-Tass”. Ziņojums piektdien nodots izskatīšanai Eiropas Drošības un sadarbības organizācijai (EDSO).

Simonovs, kurš ir Krievijas Nacionālās enerģētikas drošības fonda ģenerāldirektors un politologs, piektdien bija ieradies Latvijā, bet Latvijas iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis viņu iekļāvis “melnajā sarakstā”.

Krievijas politologs piektdienas rītā ielidoja Latvijā, izgāja robežšķērsošanas procedūru un devās uz pilsētas centru, raksta “Delfi”. “Kad es pusdienoju, pie manis pienāca divi robežsardzes darbinieki un teica, ka ir pieņemts lēmums nekavējoties mani izraidīt no Latvijas kā “persona non grata”. Tātad, pirmkārt, viņi ielaiž mani valstī un tad dažas stundas vēlāk es kļūstu par nevēlamu personu, kas ir nekavējoties jāizraida,” savu neizpratni pauda Simonovs.

“Šis incidents ir kliedzošs pārkāpums starptautisko humanitāro tiesību jomā, tā ir ļaunprātīga cilvēka pamattiesību un brīvības pārkāpšana,” norāda Krievijas Sabiedriskās palātas Publiskās diplomātijas komisijas priekšsēdētāja Jeļena Sutormina

“Man teica, ka es to [iekļaušanu “melnajā sarakstā”] varu apstrīdēt 30 dienu laikā. Es domāju, ka es izmantošu šo iespēju. Es tikai gribu saprast, kāpēc Latvija mani ir iekļāvusi “melnajā sarakstā”,” teica Krievijas politologs.

Simonovs vairāk nekā 15 gadus nodarbojas ar politisko un ekonomisko analītiku, specializējoties politisko risku un politisko elitu ekonomisko interešu pētīšanā, galvenokārt naftas un gāzes ieguves jomā. Simonovs ir sarakstījis vairākas grāmatas par Krievijas degvielas un enerģētikas kompleksa attīstību, liecina “Formāts A3” sniegtā informācija.

Kratīšana Lindermana dzīvoklī

Tikmēr Krievijas nereģistrētās partijas „Drugaja Rossija” (Cita Krievija) līderis skandalozais Eduards Ļimonovs sestdien paziņojis, ka notikusi kratīšana Latvijas partijas „Par dzimto valodu” līdera Vladimira Lindermana dzīvoklī, izņemts dators un telefoni, ziņo „Newsru.com”.

Ļimonovs savā internetžurnālā ierakstījis, ka pret Lindermanu, ko viņš uzskata par „savu senu draugu”, ierosināts kriminālprocess par brīvprātīgo vervēšanu teroraktu īstenošanai. Pēc Ļimonova teiktā, „runa ir par brīvprātīgo vervēšanu kara darbībai Austrumukrainā, pašpasludināto DTR un LTR pusē karojot ne mazāk kā desmit Latvijas brīvprātīgo”.

Savukārt „Mixnews” vēsta, ka Lindermans esot varas iestādēm sniedzis informāciju par 20 Latvijas pilsoņiem, kas piedalās kaujas darbībās separātistu pusē Donbasā. Vienlaikus Lindermans uzskata, ka Latvijā nav tāda likuma, kas liegtu kādam karot Ukrainā.

Vakar Drošības policija (DP) veikusi tiesas sankcionētu kratīšanu Vladimira Lindermana dzīvesvietā, aģentūru LETA informēja DP.

Šī kratīšana tika veikta kriminālprocesa, kas tika sākts 2014.gada septembrī saskaņā ar Krimināllikuma 88.² pantu par publisku aicinājumu uz terorismu, kā arī Krimināllikuma 233.pantu otro daļu par šaujamieroča iegādāšanos, glabāšanu un nēsāšanu.

Lindermanam šajā kriminālprocesā ir piemērots procesuālais statuss – persona, pret kuru sākts kriminālprocess, jo pastāv reāla iespēja, ka viņš izdarīja noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 88.3 pantā, tas ir, par personas vervēšanu terora aktu veikšanai.

(papildināta ar pēdējām 3 rindkopām)

Komentāri (29)

tonijs 15.11.2014. 12.59

Bet vai svešu zemju okpēšana un iedzīvotāju nogalināšana nav kliedzošs pārkāpums? Nelieši un liekuļi.

+16
0
Atbildēt

0

dzeris49 15.11.2014. 12.51

Lindermanios būtu sēdējis Krievijas cietumā, kurā viņš arī sēdēja, kā nacionālboļševiks, kad mūsu “izcilā” DP un prokuratūra pieprasīja Krievijai to izdod, lai tiesātu Latvijā.

Dabiski, Krievija bija laimīga tikt vaļā no šī te “dārguma”, toties DP argumenti tiesā bija absolūti nekompetenti, un Latvijas tiesa Lindermani attaisnoja un atbrīvoja.

Un tagad viņš te var darboties, izmantojot visas iespējas, kas ir demokrātiskā valstī, tai pat laikā, būdams pastāvošās iekārtas pretinieks un Doņeckas separatīstu atbalstītājs un radikalās NBP biedrs.

+19
-4
Atbildēt

5

    beta > dzeris49 16.11.2014. 14.57

    v_rostins > dzeris49 15.11.2014. 13.05

    dzeris49

    Lindermanios būtu sēdējis Krievijas cietumā, kurā viņš arī sēdēja

    __________________

    Nekādā cietumā tas krievu fašistiskais izdzimtenis nesēdēja, bet izgāja apmācības vienā no daudziem teroristu gatavošanas centriem. Pēc vienošanās caur pederastu ĀM ar mūsu varturiem-kreļjaģām, ka to mēslu nesodīs, atsūtīja atpakaļ diversiju darbībai.

    +8
    -7
    Atbildēt

    0

    andrejs > dzeris49 15.11.2014. 13.08

    mūsu prokuratūra pieprasīja Krievijai to izdod

    —————————————————

    Vai tas nebija visuzticamākā tagadējā SAB šefa Maizīša “valdīšanas” laikā?

    +6
    -5
    Atbildēt

    0

    andrejs > dzeris49 15.11.2014. 13.16

    Nekādā cietumā tas krievu fašistiskais izdzimtenis nesēdēja, bet izgāja apmācības vienā no daudziem teroristu gatavošanas centriem.

    ——————————–

    visticamāk, ka tā arī bija. Latvijas-Krievijas kopprojekts. Doma varētu būt tāda, ka Lindermans varētu tēlot bubuli, ar ko liberastiem baidīt bērnus (panaivākos latviešus), bet Ušaks – “labo krievu”, ar kuru jāsadarbojas. Varbūt viss gluži nesanāca pēc plāna, bet atceroties notikumus pēc 10. un 11. Saeimas vēlēšanām, tāds ir bijis iecerētais scenārijs.

    +11
    -5
    Atbildēt

    0

    Austras koks > dzeris49 16.11.2014. 11.57

    dzeris:

    …kad mūsu “izcilā” DP un prokuratūra pieprasīja Krievijai to izdod, lai tiesātu Latvijā…

    …DP argumenti tiesā bija…

    ______________________

    Lai arī tas bija Reinika laikā, tomēr kāds te sakars ar DP vispār? Kurā brīdī DP prasīja izdošanu tiesāšanai, ja tā ir prokuratūras kompetence?! izdošanu prasīja prokuratūra.

    Un kurā brīdī DP uzstājās tiesā ar kādiem nebūt argumentiem? Tiesā apsūdzību uztur prokuratūra. Un prokuratūra tajā laikā bija Maizīša kantoris, ja nemaldos :)))

    Jūs, dzeri, kaut kā aizdomīgi pēdējā laikā, kopš DP nomainījās priekšnieks, visu laiku mēģināt uzbraukt un piesieties kur vajag un kur nē Drošības policijai.

    Kas jums tā nepatīk jaunajā DP priekšniekā?

    Izskatās, ka jaunais DP priekšnieks beidzot dara to, ko DP sen vajadzēja darīt – operatīvi tiek izskatīti materiāli par feisbukā publicēto uzsaukumu, kā rezultātā jau viena vatņiku skolotāja ir atkāpusies, Ventspilī notiek kratīšana pilsonības kantorī (visticamāk, saistībā ar pilsonības tirgošanu), kā rezultātā Ventspils PMLP priekšniece jau slimības lapu paņēmusi. Tāpat kratīšana pie Lindermana, ko iepriekšējais priekšnieks Reiniks neatļāvās darīt.

    Kādēļ, dzeri, neesat apmierināts, ja DP dara tagad to, par kā nedarīšanu iepriekš visi tai uzbrauca?

    +7
    0
    Atbildēt

    0

Bet 15.11.2014. 13.24

. Vienlaikus Lindermans uzskata, ka Latvijā nav tāda likuma, kas liegtu kādam karot Ukrainā.

Man gan liekas, ja kāda valsts un tās iedzīvotāji tiek vervēti karošanai citā valstī, tad tas grauj šis valsts prestižu pasaules mērogā, jo , ja vēlies karot kādā valstī, tad šai valstij ir jāpiesaka karšs. Vismaz agrāk tā bija. Bet tagad laikam pēc kremļa parauga nestrādā ne likumi ne morāles un ētikas kodeksa normas. Viss kā pie krieviem_ likumi tie jāievēro citiem, bet krieviem nekādu likumu nav!

Izskatās, ka Drošibas policija beidzot sāk strādāt pie tam tur kur patiešām ir ko rakt un rakt.

+14
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu