Lidostas valdē ieceļ EM amatpersonu un būvkompānijas valdes locekli • IR.lv

Lidostas valdē ieceļ EM amatpersonu un būvkompānijas valdes locekli

43
Foto: Evija Trifanova, LETA

Abi kandidāti izvēlēti atbilstošās pieredzes dēļ

Šodien Satiksmes ministrija (SM) ir iecēlusi Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieku Andri Liepiņu par VAS “Starptautiskā lidosta “Rīga”” jauno valdes priekšsēdētāju, vēsta LETA.

Kā skaidro SM pārstāvji, Liepiņš amatā iecelts, ņemot vērā viņa zināšanas un izprati par aviācijas nozari, kā arī pieredzi vadot nacionālās lidsabiedrības “airBaltic” padomi, un darbu valsts pārvaldē, strādājot par Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieku.

Par lidostas valdes locekli iecelts būvkompānijas “Velve” valdes loceklis Ilmārs Upenieks. Viņš esot ar ilgstošu pieredzi vairāku uzņēmumu vadībā, kas strādājis starptautiskajā tirgū, kā arī viņam esot zināšanas finanšu vadībā. Upenieks ir ieguvis Vadības maģistra grādu (Executive MBA) Rīgas Biznesa skolā. Valdes sastāvā darbu turpina līdzšinējā valdes locekle Ilona Līce.

Kā ziņots, Satiksmes ministrijai kā uzņēmuma akcionārs pieņēma lidostas valdes priekšsēdētāja – Alda Mūrnieka un trīs valdes locekļu Olitas Augustovskas, Anda Damlica un Raimonda Rožkalna atlūgumus, pusēm savstarpēji vienojoties. Ministrijā skaidro, ka saskaņā ar esošajiem uzņēmuma statūtiem lidostas valdē darbojas pieci valdes locekļi. Lai nodrošinātu VAS “Starptautiskā lidosta “Rīga” pārvaldes institūcijas – valdes nekavējošu lemtspēju un rīcībspēju, pieņemot lēmumus par lidojumu drošības nodrošināšanu, tai skaitā sevišķos meterioloģiskos apstākļos (migla), tās sastāvā nepieciešami ne mazāk kā trīs valdes locekļi.

Tā kā starptautiskā lidosta “Rīga” ir arī paaugstinātas drošības objekts un tās valdes locekļiem ir nepieciešams saņemt pielaidi atbilstoši “Likuma par valsts noslēpumu” prasībām, ministrija pirms valdes locekļu apstiprināšanas ir vērsusies Drošības policijā, lai veiktu potenciālo valdes locekļa amata kandidātu atbilstības pārbaudi likuma prasībām.

 

Komentāri (43)

Austras koks 15.11.2014. 11.34

Būvnieku atbalstītājam dzerim loģiski argumenti aptrūkušies :)))

+2
-1
Atbildēt

0

lno 14.11.2014. 13.39

Plīvuri krīt:)

+7
-6
Atbildēt

1

    dzeris49 > lno 15.11.2014. 11.11

    Pēc Lūša iecelšanu par NA ģenerālsekretāru, un Gerharda un Rasnača iecelšanu par att. ministriem, pat mana suņa iecelšana par Latvijas pārstāvi ANO būtu salīdzinoši adekvāts solis.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

Austras koks 14.11.2014. 12.44

Es turpmāk Vienotību saukšu par BŪVNIEKU PARTIJU.

Jābūt vienlīdzībai. Visām partijām ir birkas – ZZS ir Lemberga partija, NA ir maksātnespējas administratoru partija, arī Vienotībai vajag birku.

+7
-8
Atbildēt

2

    andrejs > Austras koks 14.11.2014. 18.42

    labāk “Zolitūdes būvnieku partija”

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > Austras koks 15.11.2014. 11.07

    Galvenais, nesauc par VL un NA, tas būtu pārāk nežēlīgs aizvainojums.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu