Lāčplēša dienā Brāļu kapu restaurācijai saziedoti 50 tūkstoši • IR.lv

Lāčplēša dienā Brāļu kapu restaurācijai saziedoti 50 tūkstoši

23
Rīgas Brāļu kapi. Foto: Ieva Čīka, LETA

Nauda nepieciešama Brāļu kapu heraldisko tēlu un bareljefu restaurācijai

Lāčplēša dienā īstenojot kopīgu ziedojumu vākšanas akciju ar LTV, Rīgas Brāļu kapu fonds televīzijas tiešraides laikā savācis 50 500 eiro, bet ziedojumu lādēs savākti 1015,75 eiro, informē fonda pārstāve Inga Jaunzeme – Grīnvalde.

Jau ziņots, ka ziedojumi nepieciešami Brāļu kapu heraldisko tēlu „Zemgale” un „Kurzeme”, Strēlnieku bareljefa un 10 apriņķu ģerboņu restaurācijai kapu Noslēdzošajā sienā. Šiem darbiem paredzētās kopējās izmaksas plānotas 49 000 eiro apmērā.

Jaunzeme – Grīnvalde norāda, ka no telefonakcijā savāktās naudas 10% + PVN ir jāieskaita „Lattelecom”, kas nodrošināja zvanu centra darbību akcijas laikā.

Rīgas Brāļu kapu fonds pateicas visiem ziedotājiem, kas atsaucās un kuru atbalsts ļaus paveikt plānotos darbus līdz šā Latvijas kultūras pieminekļa izveides simtgadei, kas tiks atzīmēta nākamgad.

Iepriekšējos divos gados Brāļu kapu Noslēdzošās sienas centrālās daļas restaurācijai un apkopei fonds ieguldījis Ls 99 970. Šogad ieguldīti 42 697 eiro Noslēdzošās sienas kreisās puses restaurācijā.

 

Komentāri (23)

Pelēkais Vilks 13.11.2014. 11.42

Jaunzeme – Grīnvalde norāda, ka no telefonakcijā savāktās naudas 10% + PVN ir jāieskaita „Lattelecom”, kas nodrošināja zvanu centra darbību akcijas laikā.

==========

Normāls profits no sarežģīta pakalpojuma priekš tik maza tirgus.

+1
0
Atbildēt

0

Bet 13.11.2014. 12.03

No sirds priecājos, ka vairāk saziedots nekā lūgts un vajadzīgs projekta īstenošanai.

Sim mērķim ziedoju vienmēr un man prieks arī citi nežēlo kaut visniecīgāko summu, lai Brālu kapi beidzot tiktu savesti pienācīgā kārtībā.

Gribētos, jau, lai arī tās lielās plāksnes ejai būtu kārtībā, bet gan jau ar laiku.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu