DP sākusi pārbaudi par internetā izplatītu valsts svētkus izsmejošu fotoattēlu • IR.lv

DP sākusi pārbaudi par internetā izplatītu valsts svētkus izsmejošu fotoattēlu

26
Foto: Lita Krone, LETA

Uzmanības centrā nonākusi Rīgas 40.vidusskolas skolotāja Tatjana Arseņjeva, kura sociālajos tīklos attēlam pielikusi atzīmi “Patīk”

Drošības policija (DP) sākusi pārbaudi par internetā izplatītu fotoattēlu, kura autori ņirgājušies par Latvijas valstiskajiem simboliem un patriotisma izpausmēm, ziņo LETA.

Attēlā redzami trīs jauni bruņoti cilvēki ar aizsargmaskām un aicinājumu: “Pārnēsātāji! Atcerieties par personīgās higiēnas noteikumiem. Sērgas uzliesmojums no 11. līdz 18.novembrim.” Attēls izplatīts sociālajos tīklos “Facebook” un “Twitter”. Tajā arī izmantots valsts karodziņa motīvs.

Saistībā ar attēlu uzmanības centrā nonākusi Rīgas 40.vidusskolas skolotāja Tatjana Arseņjeva, kura sociālajos tīklos attēlam pielikusi atzīmi “Patīk”. Viņa gan masu medijiem apgalvojusi, ka šādu attēlu neatceras, un arī skolas vadība šo gadījumu neizmeklēs, jo skolotāja esot ļoti patriotiska un droši vien neesot vēlējusies šādi rīkoties.

Par publicēto fotoattēlu DP ir sākta pārbaude, lai noskaidrotu, vai nav pārkāptas Krimināllikuma normas, aģentūra LETA noskaidroja DP.

11.novembris ir Lāčplēša diena, bet 18.novembris ir Latvijas proklamēšanas diena.

 

Komentāri (26)

rinķī apkārt 12.11.2014. 08.52

Skolotājā Tatjana Arseņjeva skaidroja, ka viņa esot sapratusi, ka izplatītajam attēlam ir saistība ar cīņu pret ebolas epidēmiju :) Pie tam viņa to skaidroja tik lauzītā latviešu valodā, ka radās jautājums par šī speciālista kvalifikāciju

Nu, ko – paskatīsimies, kā DP ar šo mājas darbu tiks galā un, kad sagaidīsim notiesājošu spriedumu, un kāds tas būs, ja tāds vispār būs :)

+10
-2
Atbildēt

2

    dzeris49 > rinķī apkārt 12.11.2014. 10.57

    Nav tai lietai tiesā nekādas perspektīvas, kā daudzām citām lietām, ko ierosinājusi DP, kura, izskatās, nodarbojas ar PR, bet, ķerties klāt patiešām nopietnām problēmām un likuma pārkāpumiem, negrib, par iemesliem var tikai minēt.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    traductrice > rinķī apkārt 12.11.2014. 09.41

    Taņas argumenti bija visnotaļ pārliecinoši :).

    Skaidrs, ja gāzmaska – značit “ebolas vīruss”, značit “patīk”…

    Tikpat pārliecinoši ir skolas direktores skaidrojumi – Taņa savu klasi esot izrotājusi ar valsts simboliku, lai gan pati direktore to vispār nav ne prasījusi, ne lūgusi – značit “Taņa ir patriote”.

    Vispār tajā skolā joprojām vēsturi mācot tas pats skolotājs, kurš visai Latvijai vaļsirdības brīdī ir atzinies, ka Latviju dziļi jo dziļi nīst. Ai, bet arī tas tač ir patriotisms – pārfrāzējot – nīst, značit, mīl, tikai citādi.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

dzeris49 12.11.2014. 08.28

Un kad DP sāks noskaidrot, kas tie par cilvēkiem, kas Latgalē staigā pa mājām, dala att. bukletes, un aģitē par pievienošanos Krievijai?

Tas nav apdraudējums Latvijai?

Te jau jāsāk domāt, kā labā strādā mūsu DP, ja pat pa ukraiņu un krievijas radio ziņo, ka Latgalē notiek plaša aģitācija par pievienošanos Krievijai, bet, mūsu DP neko “nezina”, tāpat gan, kā mūsu politiķi?

Manuprāt, šī struktūra ir pilnībā jāizformē un jāveido no jauna.

+8
-2
Atbildēt

8

    dzeris49 > dzeris49 12.11.2014. 11.06

    Un tas, šķiet, Krāslavas mērs, arī to izdomājis?

    Kāda velna pēc kaut kas tāds jāizdomā, sen jau par to runā, ka tur notiek kas līdzīgs, un, ja reiz nenotiek, lai tad DP to pasaka un vēršas pret tiem, kas izplata šīs baumas.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    v_rostins > dzeris49 12.11.2014. 11.38

    Austras koks

    Tikko 5 dienas atpakaļ DP nomainījās priekšnieks, varbūt der pagaidīt dažus mēnešus

    ____________________

    Un vēl nav nomainīts viss DP vadošais sastāvs? Ne jau viens Reiniks koķetēja ar Linderman, Osipovu, Ždanoku, Korenu un citiem fašistu mērgļiem, fabricēja lietas pret Igoru Šiškinu, represēja Uldi Freimani un, iespējami, pat līdzvainīgs viņa nāvē.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 12.11.2014. 11.25

    Man Latgalē dzīvo radi, man nav vajadzīga DP, lai zinātu, kas tur notiek vairāk, nekā, izskatās, zina vai grib zināt DP.

    Tāpēc tās vpaziņojumi iozskatās, mazākais, smieklīgi un nekompetenti, tāpat, kā tās ierosināta lieta par to “fotogrāfiju”, kurai nav ne mazākas perspektīvas tiesā, un tas liecina, cik “kompetenti” cilvēki tur strādā.

    Un, ja domā, ka nomainot vadītāju, viss, pēkšņi, mainīsies – tas ir naivi.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > dzeris49 12.11.2014. 10.40

    Par DP sen radies zināms priekštats – pēc tam, kad tā sāka vajāt kādu vecu lauku tantiņu, kas tur ko sliktu uzrakstīja par Kalvīti, pēc tās darbības Jākobsona – Ušakova lietā, kad tā, faktiski, nostājas Ušakova pusē, un sāka vajāt Jākobsonu, nekādu interesi par Ušakova saraksti neizrādot, utt., vēl ir daudzi piemēri, kas apstiprina mūsu DP totālo impotenci un, labākajā gadījumā, kalpošanu tiem, kas pie varas, sliktākajā gadījumā, vispār nezin kam, nevis Latvijai.

    Un, ja viņi publiski paziņo, ka izmeklēs to fotigr. lietu, tas ir tīrais PR, tai lietai tiesā nav perspektīvas, vārda un izteksmes brīvību neviens nav atcēlis.

    Toties, kas traucē publiski paziņot, ka izmeklēs arī šo aģitatoru lietu, kas ir nopietni, daudz bīstamāk, un, arī, manuprāt, pārkāpj Latvijas likumus, manuprāt, tas dotu pat profilaktisku efektu, tā vietā, viņi nosoda to Latgales pilsētas mēru, kas vispār uzdrīkstējies par to runāt, tas ir normāli?

    Kas tad viņiem liek atklāt kādu operatīvu informāciju, ja vieņiem, protams, tāda vispār ir?

    Vienīgā cerība, ka pēc jauna priekšnieka atnākšanas kas mainīsies, kaut, šaubos, nav Latvijā politiskā griba ko mainīt ne DP, ne KNAB, ne arī vispār kaut kur, politiķus, viss, pa lielam, apmierina, to var redzēt gan pēc viņu intervijām, gan pēc (bez)darbības un pofigisma, ko viņi kompensē ar bezsatura muldēšanu un populistiskām aktivitātēm, nespējot vai negribot rīkoties tur, kur tas tiešām nepieciešams.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Austras koks > dzeris49 12.11.2014. 11.17

    dzeri, jums ir kāda informācija par to, ko DP dara saistībā ar Latgali? Pie tam par Latgali DP tak arī atbildēja, pie tam pateica to, ko es sākotnējā komentārā pie raksta par Krāslavas mēra izteikumiem arī prognozēju – ka Krāslavas mērs, saņemot šādu info nav nemaz informējis DP, bet pa taisno bļaustījies presē, pie tam nekaunīgi retoriski vaicājot to, vai DP kaut ko dara vispār. Bet pats kretīns mērs neko nav darījis, kā tas pienāktos. Vai nu pilnīgs idiots, vai arī apzināts kaitnieks tas ZZS Krāslavas mērs.

    Un visi jūsu minētie piemēri par DP rīcību ir vecumvecie reinika kantora darbības piemēri. Ir jauns priekšnieks iestādei, tas var ļoti daudz ko mainīt. Varbūt beigsiet priekšlaicīgi histēriski taurēt?

    Un protams, normāli ir nepaskatīties kādu aliku, ko dara jaunais priekšnieks, bet jau viszinoši prognozēt, ka DP neesot politiksās gribas kaut ko mainīt. Kā jūs varat to zināt? Ka tik kaut ko “paizrunāties” kritiski, vai ne?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    aivarsk > dzeris49 12.11.2014. 23.09

    Austras koks, nu kaut kā neticami, ka visu 23 gadu laikā NEVIENU krievu spiegu DP nav noķērusi un es te neskaitīšu divus vēstniecības “diplomātus”…

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    kristaps_freimanis > dzeris49 12.11.2014. 10.59

    “Te jau jāsāk domāt, kā labā strādā mūsu DP, ja pat pa ukraiņu un krievijas radio ziņo, ka Latgalē notiek plaša aģitācija par pievienošanos Krievijai…”

    ===

    Tas, ka kaut kāds radio kaut ko ziņo, nebūt nenozīmē, ka tā ir. Pasākums, gan, protams, ir jāpārbauda.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Austras koks > dzeris49 12.11.2014. 10.00

    Hallo dzeri, kurā valstī vispār specdienesti publiski ziņo, ko un kādas lietas izskata? Kā jūs zināt, ko DP dara saistībā ar Latgali?

    Un nevajag celt histērijas par iestādes izformēšanām. Tikko 5 dienas atpakaļ DP nomainījās priekšnieks, varbūt der pagaidīt dažus mēnešus, kas notiks, vai kas mainīsies, un tad izdarīt kādus secinājumus un bļaustīties, ko?!

    Un tas pats attiecas uz daudziem komentētājiem šeit, kas bļaustās par jaunapstiprināto valdību un ministriem – varbūt arī vajag pagaidīt kaut vai tās pirmās simts dienas un tad sākt taurēt, cik viss ir slikti vai ko tādā garā?

    Te IRā pēdējā laikā liela daļa kaut kādi histēriski filozofijas “viss ir slikti, viss ir slikti” piekritēji palikuši.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

Gantrijs Tors 12.11.2014. 10.47

Personīgi, es nejūtos apvainots, ja kāds ieliek tviterī tādus ierakstus par LV karogu. Man pat ir prieks, ka cilvēkiem ir tāda brīvība izteikt savu viedokli. LV karogs tieši simbolizē brīvību pateikt to, kas citiem var nepatikt.

Šī acīmredzot ir provokācija, lai izpelnītos trulu popularitāti (delfos šītam rakstam jau ir >200 komentāru). Un tieši tāpēc, ka cilvēki par tādām lietām “cepās”, tas turpināsies vēl un vēl. Ja pret tādiem izteikumiem izturas tāpat kā kārtējiem šizofrēnijas murgiem, nekāda popularitāte nespīd un līdz ar to tas panīkst.

Pasaulē netrūkst tādu valstu, kurās līdzīgi izteikumi draudētu ar “darba” nometnēm un cietumsodiem. Un es tiešām ceru, ka Latvija nekad nekļūs par tādu valsti.

+4
-3
Atbildēt

4

    Gantrijs Tors > Gantrijs Tors 12.11.2014. 11.42

    Vārda brīvība nenozīmē, ka var teikt visu, ko grib un būt nesodīts. Tas nozīmē, ka var izteikt savu viedokli un nebaidīties no represijām. Šajā gadījumā kāds cilvēks izplata savu viedokli, lai cik stulbs un aizmirstams tas nebūtu.

    Vai tiešām kāds vēlas izaugt valstī, kurā represē katru, kas pasaka kaut ko “nepareizu”?

    Protams, ir likums, kas aizliedz šāda veida darbības, bet šajā gadījumā, manuprāt, nekas tāds nav izdarīts – tas ir pielīdzināms centrāltirgus tantiņu bubināšanai. Un jo vairāk tantiņas būs apspriestas, jo vairāk viņas bubinās un jutīsies īpašas.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    e > Gantrijs Tors 12.11.2014. 11.23

    Vārda brīvība tieši nozīmē brīvību izteikt viedokli kas var nepatikt 99% sabiedrības.

    Lai teiktu to kas sabiedrībai vai valdošajiem patīk nekādu brīvību nevajag.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Austras koks > Gantrijs Tors 12.11.2014. 11.12

    Personīgi, es nejūtos apvainots, ja kāds ieliek tviterī tādus ierakstus par LV karogu. Man pat ir prieks, ka cilvēkiem ir tāda brīvība izteikt savu viedokli.

    ______________________

    Kārtējā pārprastā vārda brīvība. Pie kājas, ja dir* uz galvas, galvenais, ka tik drīkst izrunāties, ko un kā tik grib. Tā nu gluži tomēr nav vārda brīvība. Vārda brīvība nav iespēja dir** uz galvas kam un kur iegribas.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Austras koks > Gantrijs Tors 12.11.2014. 11.30

    e, kur tad Eiropā ir vārda brīvība, piemēram, slavēt Hitleru un teikt, ka holokausta nebija, ko?

    Demokrātija un vārda brīvība nav visatļautība, tās ir sistēmas ar noteiktu balansu ievērojot zināmus noteikumus un ierobežojumus.

    Tāpat kā nevari iet cita cilvēka īpašumā un peidi*st to (tiešā nozīmē), tāpat arī ar vārdiem nedrīkst citiem cilvēkiem di*st uz galvas (pārnestā nozīmē).

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu