Piektdien operā pazīstamā basbaritona Egila Siliņa solokoncerts • IR.lv

Piektdien operā pazīstamā basbaritona Egila Siliņa solokoncerts

22
Operdziedātājs Egils Siliņš. Foto Andrejs Terentjevs, F64

Kopā ar viņu uzstāsies soprāns Evija Martinsone, LNO orķestris Andra Pogas vadībā

Piektdien, 14.novembrī, plkst.19 Latvijas Nacionālajā operā (LNO) notiks latviešu basbaritona Egila Siliņa solokoncerts, raksta aģentūra LETA. Solokoncertā Siliņš piedāvās daudzveidīgu repertuāru. Viņa izpildījumā skanēs Vinčenco Bellīni, Modesta Musorgska, Gaetāno Doniceti, Antona Rubinšteina, Džuzepes Verdi, Umberto Džordano, Aleksandra Borodina, Žaka Ofenbaha, Žorža Bizē, Franča Šūberta un Riharda Vāgnera mūzika. 

Latvijas Nacionālās operas orķestri koncertā diriģēs Andris Poga, un tajā piedalīsies arī soprāns Evija Martinsone. “Dziedāt Latvijā un publikai, kuras liela daļa tevi dzirdējusi daudzu gadu garumā, ir kas īpašs. Tā ir kā atkalredzēšanās ar ģimeni, kura tevi sagaida ar sirsnību un mīlestību,” sajūtas pirms solokoncerta raksturojis Siliņš. Pēdējās sezonās Siliņš visplašāk pievērsis publikas un kritikas uzmanību ar Riharda Vāgnera mūzikas interpretācijām. Lomas Vāgnera operās viņš dziedājis Bastīlijas operā Parīzē, Cīrihes operā, Londonas Koventgārdenā, Madrides “Teatro Real”, Tokijas operā, Vācu operā Berlīnē un citviet. Votāna loma “Nībelunga gredzena” daļās “Valkīra” un “Zīgfrīds” LNO viņam nesa “Latvijas Gāzes” Gada balvu operai kā 2012./2013. gada sezonas labākajam solistam. 

Šo sezonu Siliņš sāka ar Amfortasa lomu Vāgnera operā “Parsifāls” Tokijas Jaunajā nacionālajā teātrī, kā arī Oresta lomu Riharda Štrausa operā “Elektra” Pekinas Skatuves mākslu centrā un Šanhajas Lielajā teātrī. Dziedātāja tuvākās nākotnes plānos ir uzstāšanās Hamburgas Valsts operā, Leipcigas operā, Pleijela zālē Parīzē, Seulas Mākslu centrā, Budapeštas Mākslu pilī un “Deutsche Oper am Rhein” Diseldorfā. Siliņš ir desmit starptautisku konkursu laureāts, divkārtējs Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāts 1996. un 2003.gadā, kā arī Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris 2008.gadā.

Biļetes cena 12 – 55 eiro. Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu