Pēc publikācijas par "Rosņeft" amats jāpamet "Kommersant" redaktoram • IR.lv

Pēc publikācijas par “Rosņeft” amats jāpamet “Kommersant” redaktoram

32
"Kommersant Dengi" galvenais redaktors Sergejs Jakovļevs (no labās) sarunā Krievijas miljonāru Mihailu Prohorovu. Foto: ITAR-TASS/LETA

Bijušais redaktors: esmu devies radošā atvaļinājumā, tas ir mūsu ar akcionāriem kopīgais lēmums

Ietekmīgā Krievijas laikraksta “Kommersant” izdevēji no amata atbrīvojuši izdevuma galveno redaktoru Mihailu Mihaiļinu un pirmdien sapulcē par to informējuši darbiniekus.

Kā pastāstīja informācijas avots izdevumā, atstādināšanas iemesls bijis nesena publikācija par Igora Sečina, Krievijas prezidenta Vladimira Putina tuvākā loka cilvēka, vadīto uzņēmumu “Rosņeft”, ziņo LETA.

Pats Mihaiļins gan šādu versiju noliedz un apgalvo, ka devies “radošā atvaļinājumā”.

Laikraksta galvenā redaktora amats piedāvāts žurnāla “Kommersant Dengi” galvenajam redaktoram Sergejam Jakovļevam.

29.oktobrī avīzē tika publicēts raksts “”Rosņeft” sadumpojies pret Rietumiem”, kurā, atsaucoties uz federālām amatpersonām, apgalvots, ka “Rosņeft” Putinam ierosinājis noteikt Rietumiem stingrākas atbildes sankcijas – noteikt Eiropas Savienībai (ES) 100% priekšapmaksu par gāzi, ierobežot piekļuvi Starptautiskās Kosmosa stacijas Krievijas moduļiem, aizliegt kodolatkritumu importu no ES un ASV un vairākus citus soļus. Tajā pat dienā “Rosņeft” mājaslapā parādījās oficiāls paziņojums, ka publikācijā izklāstītie fakti neatbilst patiesībai.

Arī Putina preses sekretārs laikrakstā minēto informāciju nodēvēja par maldīgu, bet Sečins pauda apņēmību sūdzēt laikrakstu tiesā.

Pats Mihaiļins noraidījis versiju, ka viņa atbrīvošana no amata būtu saistīta ar rakstu par “Rosņeft” iniciatīvām.

“Mana aiziešana ne ar kādu publikāciju par Sečinu nav saistīta. Kad tā parādījās, es biju komandējumā Ķīnā. Nevajag taisīt nez kādu konspiroloģiju, es esmu devies radošā atvaļinājumā, tas ir mūsu ar akcionāriem kopīgais lēmums. Pēc atgriešanās es nodarbošos ar [izdevniecības “Kommersant” īpašnieka] Ališera Burhanoviča [Usmanova] projektiem, kas ir saistīti ar internetu,” skaidroja Mihaiļins.

 

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu