"Eho Moskvi" akcionārs bez galvenā redaktora ziņas atlaiž radiostacijas žurnālistu • IR.lv

“Eho Moskvi” akcionārs bez galvenā redaktora ziņas atlaiž radiostacijas žurnālistu

33
Foto no Eho Moskvi

Pļuščevs esot atlaists saistībā ar “visu žurnālista ētikas normu pārkāpšanu”

Pēc galvenā akcionāra “Gazprom Media” pieprasījuma ceturtdien no amata atlaists Krievijas liberālās radiostacijas “Eho Moskvi” pārraižu vadītājs Aleksandrs Pļuščevs, kas gan noticis bez galvenā redaktora ziņas, pārkāpjot radiostacijas statūtus.

Akcionārs piedraudējis ar atlaišanu arī radiostacijas galvenajam redaktoram Aleksejam Venediktovam, ja viņš nepiekritīs Pļuščeva atlaišanai, vēsta LETA/Lenta.ru.

Trešdien Pļuščevs savā mikroblogā “Twitter” uzdevis jautājumu, vai prezidenta administrācijas vadītāja Sergeja Ivanova dēla nāve ir vai nav pierādījums augstāko spēku eksistencei. Ivanova dēls 2005.gadā uz gājēju pārejas notrieca sirmgalvi, kura vēlāk mira, taču augstās amatpersonas dēlam izdevās izvairīties no jebkāda soda. Šīs nedēļas sākumā Ivanova dēls noslīka atvaļinājuma laikā Apvienotajos Arābu Emirātos.

“Gazprom Media” valdes priekšsēdētājs Mihails Ļesins paziņoja, ka Pļuščevs esot atlaists saistībā ar “visu žurnālista ētikas normu pārkāpšanu”.

Ļesins norādījis, ka trešdienas vakarā Pļuščeva atlaišanu apspriedis ar Venediktovu. “Es viņu brīdināju, ka, ja viņš nepieņems šo lēmumu, tad to izdarīšu es. Viņš teica, ka padomās,” piebilda “Gazprom Media” priekšsēdētājs.

Komentējot radiostacijas darbinieku paziņojumus sociālajos tīklos par prettiesisko lēmumu, viņš norādījis, ka “viņiem ir tiesības ko tādu rakstīt “Twitter”. Manuprāt, kad lieta saistīta ar morāles principiem, pirmajā vietā jābūt tiem, nevis kaut kādiem formāliem statūtu principiem. Es viņu vietā nokaunētos.”

Radiostacijas ģenerāldirektore Jekaterina Pavlova, kura personīgi uzteica žurnālistam darbu, pavēstījusi, ka par Pļuščeva atlaišanas likumību var lemt tikai tiesa. “Mēs esam gatavi uzsākt tiesvedību šajā jautājumā,” piebilda Pavlova.

Tomēr Venediktovs paziņojis, ka Pļuščevs darbu turpinās. Venediktovs uzsvēra, ka pavēle par atlaišanu ir pretrunā ar radiostacijas statūtiem, saskaņā ar kuru nevienu žurnālistu nedrīkst atlaist bez galvenā redaktora klātbūtnes un paraksta.

Ļesins paziņoja, ka Pļuščeva atlaišana jau ir izlemts jautājums un, ja “Eho Moskvi” galvenais redaktors nepiekritīs žurnālista aiziešanai, tad “ļoti iespējams”, ka tas beigsies arī ar paša Venediktova atstādināšanu.

Viņš gan neminēja, kāds darba likumdošanas pants varētu tikt izmantots šajā gadījuma, “to atrisinās juristi”.

Venediktovs paziņojis, ka negrasās atkāpties no amata. “Es neatkāpšos, nevaru tādā grūtā stāvoklī pamest Mihailu Jurjeviču [Ļesinu]. Es saprotu, kurš un kā uz viņu izdara spiedienu, taču viņam jāsaprot, ka statūtu pārkāpšana ir korporācijas beigas, “Gazprom Media” beigas,” sacīja Venediktovs.

 

Komentāri (33)

lno 06.11.2014. 18.12

Eho un Doždj aizklapēšana ir tikai laika jautājums, vai tas notiks rīt, pēc nedēļas vai mēnešiem…

+16
-1
Atbildēt

12

    Ločmelis > lno 06.11.2014. 19.05

    beta prāta ziņā par krieviešiem daudz pārākos ebrejus

    =======================

    Tu esi tupa rasiste.

    +1
    -10
    Atbildēt

    0

    Anti Vatņiks > lno 07.11.2014. 00.03

    Pag, Nemcovs laikam nav ar līku degunu :) Par viņu gan es mazliet baidos – ka neatros mirušu kādos krūmos

    http://www.youtube.com/watch?v=KzeGslf2RBI

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ierados > lno 07.11.2014. 07.09

    Ločmel, Lai dzīvo Lielā Oktobra Socialistiskā revolucija! Urrrāāā, pridurok!

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    aivarsk > lno 06.11.2014. 22.03

    Man gan ločmelis reizēm patīk – piemēram šoreiz – atgādināja, ka krieviem pašiem savu žurnālistu nemaz nav – visi sakarīgie – žīdi.

    Neviens tik daudz neiegulda krievpasaules pretīgā mūļa atklāšanā, kā paši urļi.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    beta > lno 06.11.2014. 20.03

    > west

    Ar loč-meļiem nediskutēju. Kad labs garastāvoklis, pakacinu… :)

    Ir tik uzjautrinoši vērot kārtējās verbālās virāžas, lai atmazgātu smirdīgo sekulēnu… :) Ja degradācija ir tik liela kā loč-melim un pārējiem rubļu pelnītājiem, tā ir laba ziņa mums, bidlostāna strauji iet uz grunti. Kā teica Liepnieks: no sūdiem pīrādziņu neizcepsi… papildinu, valsti neuzbūvēsi… :)

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    beta > lno 06.11.2014. 19.16

    Loč-meli, saulīte, lai Tev jauks vakars! :) :) :)

    +10
    0
    Atbildēt

    0

    beta > lno 06.11.2014. 19.01

    > Loč-meli

    Tu savas “pērles” kaisi veltīgi, latvieši nav fašisti kā Tavējie bidlostānā. Ja jau pieciešam krieviešus, kāpēc lai ienīstu prāta ziņā par krieviešiem daudz pārākos ebrejus? :)

    +13
    -3
    Atbildēt

    0

    beta > lno 06.11.2014. 18.17

    > lno

    Domāju, Tev taisnība. Venediktovs var locīties kā zutis, bet bidlostānā tagad kara likumi, ja neesi ar putleru, tad tevis nav vispār… Vidusceļš vairs neeksistē.

    +13
    0
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > lno 06.11.2014. 21.48

    Tipiskais “vatniks” ločmelis ievietojis divu ļoti cienījamu Krievijas cilvēku foto, kas, kaut nedaudz, reabilitē Krieviju, un domā, ka visi to uztvers analoģiski viņam, nesaprazdams, ka judofobija un antisemītisms raksturīgs tikai viņam līdzīgām būtnēm ar amēbas intelektu, pie kam vēl mēģina paņirgt par mirušajiem.

    Neatgriezeneska personības degradācijas pakāpe, ar pilnīgāko kritikas trūkumu, tā jau ir diagnoze.

    Tas, laikam, tas, ko debilizētais aunu bars, ko viņu gans dzen uz bezdibeņa malu, sauc par to “duhovnostj”, to “augsto garīgumu”.

    “Bjut barabani, šagajut, radostno bļeja, barani…”.

    +13
    0
    Atbildēt

    0

    west > lno 06.11.2014. 19.23

    beta

    Ar šo trolli (kompāniju) šeit neviens sevi cienošais vairs nediskutē, neliek vērtējumus un tos ignorē pēc pilnas programmas. Aicinu piebiedroties. :)

    Lai tie mūdži sarunājās paši ar sevi. Galu galā – viņiem par komentāru skaitu rubļus maksā.

    Diezgan jēls gan viņiem tas “bizness” :(

    +15
    0
    Atbildēt

    0

beta 06.11.2014. 18.15

Bidlostāna raustās konvulsijās. Putlera vēzis to ēd nost… No malas izskatās pēc trešās, neatgriezeniskās stadijas. Kad meli, divkosība, šantāža, jebkuru likumu ignorance kā strutas pārņem vēl dažas neskartās vietas bidlostānas rumpī… jau teicu, šitas līķis pamatīgi gandēs gaisu…

+14
0
Atbildēt

2

    aivarsk > beta 06.11.2014. 18.34

    kur tad tur vēl kāda neskarta vieta?

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    beta > beta 06.11.2014. 18.42

    > aivarsk

    Tas pats Venediktovs pretojās, cik varēja…

    Bet Tev taisnība tai ziņā, ka neskartu vietu vairs, izskatās, nav.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

west 06.11.2014. 18.49

Tā bija ( tā nav drukas kļūda) viena no pēdējām vietām, kur Krievijas telpā varēja paelpot skābekli. Drīz visapkārt paliks tikai diktatūras inde, kuru pumpēs tautas iekšās pa visiem galiem.

Protams, ka EM dienas ir sakaitītas. Pavēles datums ir tikai laika jautājums.Talantīgo Mariannu Maksimovsku ar savu “Nedēļu” režīms jau piežmiedza. Venediktovs, nabadziņš, laikam domā, ka varēs ar savu rumpīti un sakariem apstādināt diktatūras dzelzs presi..

+8
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu