VIDEO: Cēsīs Lāčplēša dienas pasākums “Iededz savu liesmu Latvijai!” • IR.lv

VIDEO: Cēsīs Lāčplēša dienas pasākums “Iededz savu liesmu Latvijai!”

27
Publicitātes foto

Renārs Sproģis un biedrība “Latvija esam mēs paši” aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju uz kopīgu sveču iedegšanu Latvijas kontūrā un multimediālu priekšnesumu «Iededz savu liesmu Latvijai» 11.novembrī – Lāčplēša dienā, Cēsu pils parkā. 

Jau septīto gadu biedrība “Latvija esam mēs paši” Cēsu pilsētā atzīmē Lāčplēša dienas tradīciju – ar svecītēm izveidojot Latvijas kontūru Pils parka estrādē. Tāpat kā iepriekš, arī šogad 11.novembrī, pēc lāpu gājiena un piemiņas brīža Lejas kapos, visi aicināti pulcēties Pils parkā, kur estrādē taps kopīgi veidotā liesmojošā Latvija.

Plkst.18 uz Pils parka estrādes kāpnēm no svecīšu simtiem tiks izveidota milzīga Latvijas kontūra. Parkā skanēs mūzika, ar kuru mums asociējas Latvijas dziesmotā revolūcija, un uz Pils parka torņa tiks atveidota unikāla video projekcija. Par godu šai Lāčplēša dienai tapis jauns multimediāls priekšnesums. Šoreiz tas būs Latvijas karoga likteņstāsts. Saules, kā simbola nozīme Latvijas vēsturē (pirmajos strēlnieku karogos, kokardēs utt), kas tāpat kā pērn rādītais «Latvija esam mēs paši», tiks demonstrēts uz viduslaiku pils torņa. 

Noliekot svecīti Latvijas kontūrā un atceroties brīvības cīnītāju paveikto, pārdomāsim būtisku atgādinājumu, kas liks apzināties Cēsu kauju nozīmi valsts vēsturē.

Tāpēc uz Cēsu Pils parku aicināts ikviens, jo sevišķi ģimenes ar bērniem, jo tieši viņi būs tie, kuri vēlāk jautās par šo dienu, un gribēs saņemt atbildes. Un mums viņiem ir jāmāca, ka Latvija esam mēs paši! Pasākums ir pieejams ikvienam un bez maksas.

 

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu