Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

3
Pagājušās nedēļas nogalē Anglijas ziemeļos aizvadīts kārtējais Vitbijas gotu vīkends, kas pulcē tūkstošiem gotu stila un alternatīva dzīvesveida piekritējus. Šī tradīcija dzima pirms 20 gadiem.

Nedēļas notikumi pasaulē


NATO
dažu dienu laikā konstatējusi nebijušu Krievijas militāro lidmašīnu aktivitāti virs Baltijas jūras, Ziemeļjūras un Atlantijas okeāna, kā arī virs Melnās jūras. Iznīcinātāji, stratēģiskie bumbvedēji un degvielas uzpildes lidmašīnas nav informējušas par lidojuma plānu un nav uzturējušas radiosakarus ar civilajiem gaisa spēku kontroles dienestiem.

Pēc pseidovēlēšanām Doņeckas un Luganskas apgabalos Ukraina pārskatīs savas Minskas vienošanās saistības, paziņojis Ukrainas prezidents Petro Porošenko. Separātistu sarīkotās vēlēšanas viņš uzskata par 5.septembra Minskas protokola pārkāpumu, kas paredzēja kaujinieku kontrolētajiem reģioniem ierobežotu autonomiju apmaiņā pret uguns pārtraukšanu un palikšanu Ukrainas sastāvā. Taču vēlēšanas ir pasliktinājušas situāciju Donbasā. Nosodījumu vēlēšanām pauda ES, ASV, bet Maskava apliecināja, ka «cienīs iedzīvotāju gribas izpausmi». 

Zviedrija oficiāli atzinusi Palestīnas valsti. Ārlietu ministre Margota Vallstrēma norādījusi, ka tas ir svarīgs solis, kas apstiprina palestīniešu tiesības uz pašnoteikšanos. Palestīnieši apsveikuši Zviedrijas lēmumu. Savukārt Izraēla to nosodījusi, norādot, ka tas kaitēs centieniem atrisināt Tuvo Austrumu konfliktu. Zviedrija uzskata, ka starptautiskie kritēriji Palestīnas valsts atzīšanai ir izpildīti. Lai gan robežas nav noteiktas, pastāv valdība, kas var veikt «iekšēju un ārēju kontroli».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu