Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

2

Nedēļas notikumi Latvijā

Uz pirmo sēdi otrdien sanāca pirms mēneša ievēlētā 12.Saeima. Deputāti nodeva svinīgo zvērestu, bet no Reģionu apvienības ievēlētais Juris Viļums svinīgo zvērestu otrdien teica latgaliešu valodā. Jāņa Junkura (Vienotība) vietā, kurš nolika Saeimas deputāta mandātu, ar 63 balsīm par tika apstiprināts mandāts Solvitai Āboltiņai. Par Saeimas priekšsēdētāju ievēlēja Nacionālās apvienības pārstāvi Ināru Mūrnieci. 

Augstākās tiesas Administratīvo lietu departaments noraidīja Saskaņas pieteikumu, pārsūdzot Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apstiprinātos 12.Saeimas vēlēšanu rezultātus. Spriedums nav pārsūdzams. Saskaņa lūdza pilnībā vai daļēji atcelt vēlēšanu rezultātus Latgales vēlēšanu apgabalā, par nederīgām atzīstot tās Vienotības vēlētāju zīmes, kurās ir izsvītroti visi deputātu kandidāti un atstāts tikai kandidāta Dzintara Zaķa vārds un uzvārds, kā arī tās vēlēšanu zīmes, kurās Zaķim ir pielikts plusiņš.

Valsts prezidenta padomnieka amatu atstājis Aivis Ronis, kurš nesen valstisku jautājumu risināšanā bija devies uz Baltkrieviju kopā ar bijušo Tautas partijas līderi Andri Šķēli. Šķēles, Baltkrievijas valsts un Rīgas domes vadības intereses varētu būt saķērušās Kundziņsalā, kur iecerēts izveidot jaunu naftas produktu pārkraušanas termināli, vēsta TV3 raidījums Nekā personīga.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu