Pēc Krievijas "humānās palīdzības" ierašanās krasi pieaug teroristu aktivitāte • IR.lv

Pēc Krievijas “humānās palīdzības” ierašanās krasi pieaug teroristu aktivitāte

21
Kas viņi ir - šie prokrieviskie separātisti, kas sēž tranšejā pie Frunzes ciema? Algotņi? Krievijas karavīri? Vietējie bandīti? Foto: AFP/LETA

Porošenko uzdod paaugstināt Ukrainas aizsardzības spējas, tai skaitā atjaunot militāro apmācību skolās

Pēc munīcijas saņemšanas ar Krievijas sūtītajiem “humānās palīdzības” konvojiem Ukrainas austrumos krasi aktivizējušies teroristi, savā “Facebook” profilā raksta Ukrainas organizācijas “Informatīvā pretošanās” vadītājs Dmitro Timčuks.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko otrdien apstiprinājis Nacionālās drošības padomes lēmumu par pasākumiem, lai paaugstinātu valsts aizsardzības spējas. To skaitā ir uzdevums valdībai pārskatīt Bruņoto spēku komplektēšanas kārtību, ziņo UNIAN. Paredzēts slēgt īslaicīgus līgumus par militāro dienestu Bruņotajos spēkos. Turklāt valdībai uzdots atjaunot militāro apmācību vispārējās izglītības mācību iestādēs.

Timčuks paziņoja, ka “novērota krasa Krievijas-teroristisko spēku aktivizācija, kas ir saistīts ar munīcijas saņemšanu, kuru Donbasā nogādāja ar tā dēvētajiem Krievijas “humānās palīdzības” konvojiem”. Pēdējās diennakts laikā Krievijas-teroristiskie spēki apšaudījuši pretterorisma operācijas spēku pozīcijas vairāk nekā 40 reizes.

Vissarežģītākā situācija patlaban ir Debaļcevas un Doņeckas rajonos, kur apšaudes notikušas attiecīgi 18 un 10 reizes, raksta Timčuks.

Krievija kopš augusta Ukrainā iesūtījusi četrus “humānās palīdzības” konvojus, Ukrainas pretterorisma operācijas štābs paziņojis, ka pēc katra sūtījuma ierašanās teroristu apšaudes Austrumukrainā jūtami pieņemas spēkā.

Ukrainas Nacionālās drošības padomes runasvīrs Andrijs Lisenko uzskata, ka Krievijas „humānās palīdzības” konvoju biežā iebraukšana Luganskā un Doņeckā pēdējā laikā var liecināt par to, ka Krievija mēģina palielināt savu klātbūtni Ukrainā, vēsta „Ukrainskaja pravda”.

Lisenko šo autokolonnu braukāšanu šurp un turp nekādi nevar nosaukt par humānās palīdzības piegādāšnu. Viņš uzskata, ka šādi Krievija saviem karavīriem un teroristiem piegādā ieročus, tehniku un munīciju.

„Katram „humānās palīdzības” konvojam ir savs uzdevums,” saka Lisenko. „Mēs nevaram teikt, ka visiem ir uzdevums kaujiniekiem piegādāt ieročus un tos stiprināt, jo gandrīz pusi no viena šāda konvoja [Krievija] zaudēja Doņeckas ķīmiskās rūpnīcas sprādziena laikā.”

Viņš arī atgādina, ka šīs pašas automašīnas no karadarbības zonas izveda kritušos Krievijas karavīrus, virsniekus un algotņus. Tās pašas automašīnas ieveda arī pārtikas produktus un izejvielas, lai pabarotu kaut vai tos pašus separātistus, saka Lisenko, norādot, ka vietējie iedzīvotāji pārtikas produktus nesaņem.

Savukārt Timčuks teic, ka patlaban Donbasā notiek Krievijas karaspēka un kaujinieku, galvenokārt artilērijas un bruņutehnikas, pārdislokācija uz Luganskas apgabala ziemeļiem un uz Telmanovas apdzīvoto vietu.

Tiek darīts viss, lai vienotai militārai vadībai pakļautu gan Krievijas militāristus un Federālā drošības dienesta vienības Donbasā, gan dažus vietējo bandītu formējumus, norāda Timčuks.

„Faktiski tā saucamās „Novorossijas armijas” aizsegā izveidota Krievijas armijas vienība, kas sastāv no Krievijas armijas daļām un Krievijas algotņiem, tajā iekļauti daži vietējie bandītiskie formējumi, kuriem uztic otršķirīgus un demonstratīvus uzdevumus,” teikts Timčuka ziņojumā. Šajos vietējos bandītu grupējumos iekļauti arī Krievijas algotņi.

Lai šo armijas grupējumu apgādātu ar visu nepieciešamo, aktīvi tiek veidota jauna sistēma – izveidotas sadales bāzes, savākšanas punkti un kaujas tehnikas remonta vietas, kā arī vietas, kur uzkrāt materiālu tehniskos resursus, piemēram, Luganskā, Sņežnoje, Makejevkā un Novoazovskā.

 

Komentāri (21)

dzeris49 05.11.2014. 09.37

Šo te video der noskatīties http://www.echo.msk.ru/blog/day_video/1431580-echo/.

Lugandonija kā “pareizticīgais HAMAZ” vai kas vēl sliktāks.

īsumā – sieviets, kuras atradīsies klubos, kafejnīcās, restorāsnos, turpmāk tiks arestētas, jo, īstenībā, visas tās ir prostitūtes.

Tas nav savienojams ar krievu “duhovnostju” – tipa, augsto morāli, utt.

Krievu sievietēm jāsēž mājās un jānodarbojas ar izšūšunu un pīrāgu cepšanu.

+7
0
Atbildēt

0

betijacelmale 05.11.2014. 10.36

Te arī interesanta ziņa – iespējams Kanāda nopirks Francijas “Mistrālus”. Par to raksta ukraiņu portāls, atsaucoties uz Francijas izdevumu “Le Monde”.

“Президент Франции Франсуа Олланд отправился с официальным визитом в Оттаву в сопровождении представителя компании, которая производит корабли “Мистраль”.

Покупавшая ранее оружие у США, Канада хочет диверсифицировать закупку вооружения и готова купить несколько кораблей во Франции. Не исключено, что Оттава может заинтересоваться и кораблями “Мистраль”, которые французы построили по российскому заказу, сообщает издание Le Monde.”

http://gordonua.com/news/worldnews/Le-Monde-Kanada-mozhet-vykupit-u-Francii-Mistrali-prednaznachavshiesya-dlya-Rossii-49856.html

+5
0
Atbildēt

4

    J.Biotops > betijacelmale 05.11.2014. 12.52

    Grūti noticēt, ka Kanādai varētu ievajadzēties tik specifiskas tupeles. Tuvās distancēs (kā Melnajā vai Baltijas jūrā) tās var pārvadāt līdz 900 zaldātu un 2 lielus vai 4 mazākus desantkuterus, kas pilnībā pietiek tautu draudzības nostiprināšanai un humāni palīdzībai po russki, tālākā ceļā var nogādāt 2x mazāk purnu. Kur Kanādai krastu tuvumā paredzams karot? Arktika neskaitās, tur derusifikācijai vajadzēs pavisam citus argumentus.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    puika > betijacelmale 05.11.2014. 13.28

    Mistrāļi Arktikā, protams, nav nopietni.

    Taču Kanāda ir teikusi, ka neļaus Krievijai piesavināties Arktiku.

    Kanāda sev netipiski ir diezgan aktīvi iesaistījusies pašreizējā konfliktā.

    Iemesli var būt vairāki. Nav laika gari rakstīt. Arktika tikai viens no tiem.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Edgars Avotiņš > betijacelmale 05.11.2014. 11.26

    Mistrāļi nav piemēroti karam starp smagi bruņotām valstīm – vienīgais, kur Kanāda tādus varētu izmantot – miera uzturēšanas misijās Āfrikas piekrastē utml

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    puika > betijacelmale 05.11.2014. 10.42

    Kanāda ir gatava plūkties ar Krieviju par Arktiku :D

    +4
    0
    Atbildēt

    0

lno 05.11.2014. 13.14

Торги на Московской бирже открылись обвалом рубля…http://echo.msk.ru/news/1431612-echo.html

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu