Es viņu nogalināšu! • IR.lv

Es viņu nogalināšu!

3
Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa ziedu pušķis pie piemiņas vietas skolotājai Enei Sarapai Pālalinnas skolā.

Pirmajā skolas dienā pēc rudens brīvlaika Igaunijā notika kaut kas ārkārtējs – skolnieks mācību stundā nošāva skolotāju. Igauņi gaida izmeklēšanas rezultātus un necer sarežģītām problēmām ātri atrast vienkāršus risinājumus

Skolas priekšā liels iedegtu sveču aplis, pusmastā plīvo Igaunijas valsts karogs un ES zvaigžņotais karogs. Pie parādes durvīm policisti formas tērpos. Viņi klusēdami novēro ļaudis, kas ar ziediem un vainagiem ierodas skolā. Šodien kārtības sargiem steigas vairs nav.

Ir sestdiena, 1.novembris, kad katoļu baznīcas kalendārā atzīmē Visu svēto dienu un piemin mocekļus. Šajā dienā no Viljandi Pālalinnas skolas pēdējā gaitā izvada skolotāju Eni Sarapu (Ene Sarap).

Visus, kas iegājuši pa durvīm, no foajē novietotā foto ar sēru lenti uzlūko skolotāja Sarapa, Igaunijas vēsturē pirmās skolas apšaudes upuris. Sapulcējušies daudzi Enes koleģi, skolēni, vecāki. Skolotāji arī no citām skolām un citām pilsētām – Viljandi un Igaunija ir maza, vienas cunftes kolēģi zina un pazīst cits citu. Un kopīgi sēro.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu