Cietais rieksts bez Brūsa • IR.lv

Cietais rieksts bez Brūsa

4
Andris Krūzkops ar meitu Indru, kuras bakalaura darbs bija par ogu biznesu.

Burtnieku novada uzņēmuma Cietais rieksts nosaukums tapis nejauši, un ar pazīstamo filmu tam nav nekāda sakara. Tomēr, ja kāds mēģina kāpt uz varžacīm, īpašnieks Andris Krūzkops smiedamies iesaka uzmanīties, jo akcionāros esot pats Brūss Viliss 

Pirms 20 gadiem, līdzīgi kā daudzi laukos, Andris Krūzkops kopā ar partneriem Matīšos nodibināja savu firmu un sāka ražot zāģmateriālus. Toreiz tas bija viens no uzņēmējdarbības veidiem, kas garantēja ienākumus arī tiem, kuri dzīvo ārpus lielajām pilsētām. Mežu Latvijā, par laimi, netrūkst, tāpat kā cilvēku, kas zina, ko ar šo bagātību iesākt. 

Pēc tam partneri uzņēmumu pameta, bet Andris bez īpašas steigas, tomēr ļoti mērķtiecīgi, soli pa solim attīstot ražošanu, nonācis līdz pilnīgi jauniem produktiem. Viņš ir viens no nedaudzajiem Latvijā, kas vietējā tirgū augu gadu piedāvā dažādas ogas, to sulas un nu jau arī vairākus citus ekoloģiskus produktus, kurus gatavi tirgot pat lielveikali.

«Zāģmateriāli, no kuriem pašlaik ap 90% eksportējam, dod zināmu stabilitāti. Tas ļāva pirms desmit gadiem pievērsties ogu biznesam, neņemot kredītus un iztiekot vienīgi ar pašu resursiem,» saka uzņēmējs, kad tiekamies ogu apstrādes cehā, kas atrodas gandrīz pašā Matīšu centrā netālu no baznīcas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu