Lielbritānijas iznīcinātāji pārtvēruši Latvijas kravas lidmašīnu • IR.lv

Lielbritānijas iznīcinātāji pārtvēruši Latvijas kravas lidmašīnu

10
Lidmašīnas "An-26" propelleris. Foto: EPA/LETA

Krievijā ražotais lidaparāts “Antonov An-26” bija zaudējis sakarus ar gaisa satiksmes kontrolieriem

Lielbritānijas Karalisko gaisa spēku iznīcinātāji trešdien uz dienvidiem no Londonas pārtvēruši Latvijas kravas lidmašīnu, kas tika nogādāta Stenstedas lidostā, vēsta LETA/BBC.

Tā kā Krievijā ražotais lidaparāts “Antonov An-26” bija zaudējis sakarus ar gaisa satiksmes kontrolieriem, tas tika pārtverts un pavadīts līdz lidostai, kur policija to aplenca.

Lidostas preses pārstāvis paskaidroja, ka tā ir standarta procedūra gadījumos, kad lidmašīna zaudējusi sakarus ar gaisa satiksmes kontrolieriem.

Lidmašīna tika pārmeklēta un trīs apkalpes locekļi, kas visi bija Lietuvas pilsoņi, iztaujāti. Rezultātā policija neko aizdomīgu nekonstatēja un lidmašīnai tika atļauts turpināt ceļu.

Latvijas aviokompānija “RAF-Avia”, kurai pieder lidmašīna, trešdien informēja, ka lidmašīna bijusi ceļā no Itālijas uz Birmingemu, kad, ielidojot Lielbritānijas gaisa telpā, zaudējusi kontaktus ar gaisa satiksmes kontrolieriem.

Kādēļ sakari pārtrūkuši, vēl nav zināms, norādīja aviokompānijas pārstāve.

Tikmēr britu Karaliskie gaisa spēki atvainojušies sabiedrībai par iznīcinātāju radīto troksni, pārtverot Latvijas lidmašīnu.

Karaliskie gaisa spēki norādīja, ka iznīcinātāji lido ar virsskaņas ātrumu virs zemes tikai absolūtas nepieciešamības gadījumā.

Kentas policija no iedzīvotājiem saņēma vairākas sūdzības par skaļu sprādziena troksni no Dartfordas rajona. Ieraksti tviterī liecina, ka troksnis bijis dzirdams visā grāfistē.

 

Komentāri (10)

nomale 30.10.2014. 09.50

Nu un kāpēc tad tieši virs Lielbritānijas “pēkšņi” pārtrūka tie sakari? Vai Latvijas drošības iestādēm nevajadzētu uzaicināt uz tēju to RAF-Avia un tos pilotus?!

+4
0
Atbildēt

0

Bet 30.10.2014. 09.58

Neko citu arī tie lidoņi nebūtu pelnījuši lidojot ar annušku virs Lielbritānijas, kā vien nogāšanu, lidojot šādā starptautiskā situācijā “bez sakariem” , kad krievu armijas lidaparāti nepārtraukti apdraud mierīgās Eiropas valstis.

Kurš var galvot, kādi plāni bija tai annuškai.

+3
0
Atbildēt

0

Trakums kas notiek pasauļē 30.10.2014. 09.41

tas ir labs joks, Red Army Fraction Avia ielido briču gaisa telpā bez sakariem.
Проверка на бдительность и слаженность действий.
Sāk šķist ka pasaulītē noris kvalitatīva provokāciju olimpiāde.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu