Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

3
Krusta ceļš
Kristīne Simsone

 


oooo
 Krusta ceļš / Kreuzweg. Stilistiski nevainojams vācu «reliģiskais trilleris», kur sākotnējo komismu pakāpeniski nomaina smeldzīgs satricinājums par to, cik postoša var būt akla sekošana garīgajiem kanoniem. Centrā padsmitniece Marija, kas, saklausījusies daiļrunīgus epitetus no ticīgā «pedagoga» un vecākiem, sper radikālu soli. Filma ir viena no aizvadītā Berlīnes kinofestivāla kritiķu un žūrijas favorītēm – apbalvota ar Zelta lāci par labāko scenāriju. Kinoteātrī Splendid Palace 4.novembrī plkst.18, 6.novembrī plkst.20. Berlināle Rīgā (k/t Splendid Palace) no 31.oktobra līdz 6.novembrim.

ooo Pastaiga starp kapakmeņiem / A Walk Among the Tombstones. Detektīvtrilleris ir sakarīgs jaunums spriedzes filmu pulciņā, arī savdabīgs veltījums film noir kino. Pievienotā vērtība – īru aktieris Laiems Nīsons, no jauna robusta taisnības cīnītāja lomā. Taču šī filma no iepriekšējiem Nīsona bojevikiem atšķiras ar izteiksmīgāku (un tumšāku) noskaņu un bagātīgāku sižeta līniju nekā tikai brutālu slepkavnieku atmaskošana. Kino no 31.oktobra.

ooo Ilknis / Tusk. Lemiet paši – pilnīgs vājprāts vai drosmīga parodija par šausmu filmu žanru. Dažos brīžos humors ir iedarbīgs, taču kopumā stāsts par Kanādā noslēpumaini pazuduša blogera baisajiem «piedzīvojumiem» cieš no izstieptības un patmīlīgu dīvainību pārblīvējuma. Šajā neprāta un jūras lauvu (!) «odisejā» sīkā lomiņā izpildās arī Džonijs Deps. Kino no 31.oktobra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu